A fórum moderátora: Infohelp |
uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Fórum Újévi tűzijáték script |
Újévi tűzijáték script |
Hali, a következő scriptet találtam:
Kód <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!--Készítette Isti861 --> <!-- kezdés // Dátum beállitás var goLiveDate = "20090101"; // A megjelenés dátuma var expireDate = "20090102"; // Az eltűnés dátuma var expireYear = expireDate.substring(0,4) var expireMonth = expireDate.slice(4,-2) var expireDay = expireDate.slice(6) var liveYear = goLiveDate.substring(0,4) var liveMonth = goLiveDate.slice(4,-2) var liveDay = goLiveDate.slice(6) var nowDate = new Date(); var day = nowDate.getUTCDate(); var month = nowDate.getUTCMonth(); var month1 = month + 1; if (month1 < 10) { month1 = "0" + month1; } if (day < 10) { day = "0" + day; } var year = nowDate.getYear(); var GMTdate = year + "" + month1 + "" + day if ((GMTdate < expireDate) && (GMTdate >= goLiveDate)) { document.write(" ide jön az időzíteni kívánt kód ") } // vége --> </script> (code tagot hozzáadta: bigblog) Valaki be tudná-e állítani, hogy dec.31-től jan.1-én még csinálja a tűzijátékot? Dátumot látom hol lehet átírni, de legalul a "" ide jön az időzíteni kívánt kód " részre nem tudom mit kell írni. Előre is köszönöm! Az üzenetet szerkesztette Crys - Csütörtök, 2014.11.13, 22:02
|
// Dátum beállitás var goLiveDate = "20090101"; // A megjelenés dátuma var expireDate = "20090102"; // Az eltűnés dátuma Itt kell beállítani a dátumot, tehát a 20090101 számot lecseréled a következőre: "20150101", valamint hasonlóan jársz el a második számmal is. Ide írod be a kívánt HTML kódot, mely a fent megadott intervallumban jelenik meg. Végleges alapkód: Kód <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!--Készítette Isti861 --> <!-- kezdés // Dátum beállitás var goLiveDate = "20150101"; // A megjelenés dátuma var expireDate = "20150102"; // Az eltűnés dátuma var expireYear = expireDate.substring(0,4) var expireMonth = expireDate.slice(4,-2) var expireDay = expireDate.slice(6) var liveYear = goLiveDate.substring(0,4) var liveMonth = goLiveDate.slice(4,-2) var liveDay = goLiveDate.slice(6) var nowDate = new Date(); var day = nowDate.getUTCDate(); var month = nowDate.getUTCMonth(); var month1 = month + 1; if (month1 < 10) { month1 = "0" + month1; } if (day < 10) { day = "0" + day; } var year = nowDate.getYear(); var GMTdate = year + "" + month1 + "" + day if ((GMTdate < expireDate) && (GMTdate >= goLiveDate)) { document.write(' HTML KÓD ') } // vége --> </script> |
Crys, nem. A tűzijáték kódját kell oda beillesztened. Az általad említett kód csak megjelenít egy tartalmat/kódrészt egy adott időközön belül.
|
Crys, itt találhatsz egy tűzijáték szkriptet: http://www.javascriptsource.com/image-effects/fireworks-script.html . A kódját beilleszted az általam említett kódhoz, de töröld a HTML kommenteket is (<!-- példa komment -->)
|
Itt a végleges kód:
Kód <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!--Készítette Isti861 --> <!-- kezdés // Dátum beállitás var goLiveDate = "20150101"; // A megjelenés dátuma var expireDate = "20150102"; // Az eltűnés dátuma var expireYear = expireDate.substring(0,4) var expireMonth = expireDate.slice(4,-2) var expireDay = expireDate.slice(6) var liveYear = goLiveDate.substring(0,4) var liveMonth = goLiveDate.slice(4,-2) var liveDay = goLiveDate.slice(6) var nowDate = new Date(); var day = nowDate.getUTCDate(); var month = nowDate.getUTCMonth(); var month1 = month + 1; if (month1 < 10) { month1 = "0" + month1; } if (day < 10) { day = "0" + day; } var year = nowDate.getYear(); var GMTdate = year + "" + month1 + "" + day if ((GMTdate < expireDate) && (GMTdate >= goLiveDate)) { $.getScript("http://bigblog.ucoz.net/src/remote/fireworks.js"); } // vége --> </script> |
Ezt a tűzijátékot bele rakhatom-e? És ha igen, akkor mit írjak bele? http://www.jegvirag.gportal.hu/gindex.php?pg=6675796
Az üzenetet szerkesztette Crys - Péntek, 2014.11.14, 23:08
|
Crys, nem, mivel ez a szkript nem működik
|
Crys, szerintem a legegyszerűbb, ha az általam említett végleges kódot használod. Sok ilyen szkriptet találhatsz ha Google-on rákeresel arra, hogy "fireworks script", viszont ezeket furcsa/bonyolult beépíteni a te időszámláló szkriptedbe.
Demo. (Megj.: A tűzijáték szkript másképp is megjelenhet. Ez a sablontól függ.) |
Be is raktam azt csak nem csinálta a tűzijátékot
Ezt raktam be(szerkesztő bekapcsolása/új blokk/blokk beállítása/HTML fülön belülre írtam): Kód <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!--Készítette Isti861 --> <!-- kezdés // Dátum beállitás var goLiveDate = "20141115"; // A megjelenés dátuma var expireDate = "20141116"; // Az eltűnés dátuma var expireYear = expireDate.substring(0,4) var expireMonth = expireDate.slice(4,-2) var expireDay = expireDate.slice(6) var liveYear = goLiveDate.substring(0,4) var liveMonth = goLiveDate.slice(4,-2) var liveDay = goLiveDate.slice(6) var nowDate = new Date(); var day = nowDate.getUTCDate(); var month = nowDate.getUTCMonth(); var month1 = month + 1; if (month1 < 10) { month1 = "0" + month1; } if (day < 10) { day = "0" + day; } var year = nowDate.getYear(); var GMTdate = year + "" + month1 + "" + day if ((GMTdate < expireDate) && (GMTdate >= goLiveDate)) { $.getScript("http://bigblog.ucoz.net/src/remote/fireworks.js"); } // vége --> </script> |
Crys, igazad van, tényleg nem megy. Talán azért, mert totál hülye vagyok a JavaScript-hez (vagy azért mert sima JS és jQuery kódokat használtam egy függvényben ). Megkérdeztem az egyik ismerősömet... Jelenleg várunk a válaszára... (lehet, hogy ő fog itt válaszolni )
|
Kit?? Ez volt az OFF része.. Egy működő példa: http://jsfiddle.net/9kx9ya5o/1/ |
| |||