uCoz közösség Webmester-részleg Használhatóság Kérdések a honlap használhatóságát illetően |
Kérdések a honlap használhatóságát illetően |
Itt fel lehet tenni bármilyen kérdést arról, hogy hogyan javíthatjuk a honlap használhatóságát, milyen módszerek segítségével, valamint döntéshozatalban is segítünk (ha például nem tudod, hogy egy konténer hová kerüljön, vagy egyéb hasonló dolog).
|
Idézet tokio170, a helyzet, hogy alapból nem lehet a bejegyzések oldalára menni (a címre rákattintva egyenesen a weboldalhoz visz), így a funkciónak ilyen formátumban nincs értelme, viszont ha megadod az egyik bejegyzés linkjét, megnézem. Addig a következőket is ellenőrizd: Ez a szerkesztés utáni, a "bejegyzés megtekintése" oldal linkje: http://textilpont.ucoz.hu/dir....1-0-261 Engedélyezve vannak a hozzászólások, minden regisztráltnak engedélyezve van a hozzászólás, az admin sávban viszont nincsen "Hozzászólások kezelése" fül. A hozzászólások eredeti sablonjának visszaállítására semmi sem változott. Attól tartok ez egy központi beállítás miatt működik így, mert más uCoz linkkatalógusokban sincsen meg a hozzászólás lehetősége. ![]() Hozzáadva (18.08.2015, 23:57) Hozzáadva (19.08.2015, 00:05) |
tokio170, írtam egy hozzászólást az oldaladon, és látom a hozzászólásomat.
Amennyiben adminisztrátorként vagy belépve az oldalra, látnod kell ezt a menüpontot. Amennyiben sehol sem látod, próbáld meg ezt a linket használni: http://textilpont.ucoz.hu/index/86 A leggyanúsabb az az, hogy a beküldött hozzászólások előmoderáláson esnek át, az adminisztrátorok pedig nem szerkeszthetik/törölhetik a hozzászólásokat (nincs moderálási joguk). Kérlek, küldj egy képernyőképet a csoportjogokról, a Hozzászólások modul esetében. |
Idézet A leggyanúsabb az az, hogy a beküldött hozzászólások előmoderáláson esnek át, az adminisztrátorok pedig nem szerkeszthetik/törölhetik a hozzászólásokat (nincs moderálási joguk). A beállítások jók, mivel a vendégek hozzászólásainak előmoderálása fontos, mert különben telenyomják spammal (pl. hirdetésekkel és kalóz-linkekkel) a rovatot. Amennyiben pedig valaki nem tud helyesen írni, vagy illetlenül ír, offol, esetleg floodol, akkor valakinek ki kell tudnia javítani, esetleg ki kell tudnia törölni a házirendet sértő kommentet. Jelenleg azonban nem ez a fő kérdés, hanem az, hogy a honlapkatalógusokban (minden uCoz oldalon) a hozzászólás lehetőségét senki sem látja, így senki sem használhatja hasonlóan, mint ahogyan a főoldalon, a "Honlap hírei"-nél. Az általad beküldött teszt hozzászólás sem észrevehető, és nem is nyitható meg a felhasználói felületről, csupán a szerkesztés utáni, [ A bejegyzés megtekintése ] oldalon találhatja meg elég körülményesen az admin. http://textilpont.ucoz.hu/dir....-0-261 Hozzáadva (20.08.2015, 12:17) --------------------------------------------- Sajnos a linkküldés opció összezavarodott, kézzel javítottam, mert továbbra sem működik helyesen. Hozzáadva (20.08.2015, 12:30) --------------------------------------------- Az is elég sajnálatos, hogy itt az uCoz közösségben nincsen html szerkesztő hozzáférésünk. ![]() Csatolmányok:
5858809.png
(54.7 Kb)
Az üzenetet szerkesztette tokio170 - Csütörtök, 2015.08.20, 13:58
|
tokio170, tehát, ha jól értem az a probléma, hogy közvetlen a bejegyzés linkjére kattintva nem tekinthető meg a bejegyzés oldala, így maga a hozzászólások sem (gyakorlatilag ugyanaz a dolog, amit pár hozzászólással ezelőtt mondtam).
A megoldás az, hogy a Bejegyzések kinézete sablonban, a $SITE_URL$ helyett az $ENTRY_URL$ kódot használod: http://screencast.com/t/hdrqR8GzTu3b |
Sikerült megcsinálnom, ahogy elképzeltem. Nem cseréltem ki a $SITE_URL$ kódot, hanem a sablonba beillesztettem a hozzászólások mennyisége $COMMENTS_NUM$ kódot, és a Hozzászólások szövegbe linkeltem az $ENTRY_URL$ kódot.
Így most ugyanolyan lett a kommentelés, mint a főoldalon. A bejegyzés címére kattintva pedig azonnal a linkelt oldalra jut a látogató, mint eredetileg. ![]() |
tokio170, remek
![]() ![]() |
Társa, a jelenlegi sablon nem támogatja a responsive szabványt, így az egyetlen megoldás a weboldal külalakjának lecserélésre. A uCoz számos responsive sablont kínál felhasználóinak, melyek a galéria első oldalain (jelenleg 1-5) találhatóak
![]() |
Sziasztok! Linkeltem egy képet, amiről van pár dolog, amit nem értek, hogy mi micsoda, ezért segítséget szeretnénk kérni. Ez a képrészlet a cikkek katalógusa modulnál van, ha egy új bejegyzést írok. Mit jelent, hogy "Teljes neve, E-mail, Honlap"? Aztán, a forráslinkbe mit kell beszúrni? Ezt érdemes kipipálni? - Külső linkek cseréje a u.to szolgáltatás segítségével. Ha igen, miért nincs kipipálva automatikusan, ha nem, akkor miért nem? Tökre nem tudom. Köszönöm.
Csatolmányok:
0200128.jpg
(36.5 Kb)
|
EniG, akkor fussunk bele in medias res
![]() Azok nem kötelező mezők. A modul beállításaiban megadhatod, melyik mezőket szeretnéd megjeleníteni a modul hozzáadási oldalán ![]() ![]() Az u.to egy linkrövidítő. Amennyiben az anyag hozzáadásánál az opció be van jelölve, az anyag szövegében levő összes külső (nem a honlapodon levő link) egy rövidített formát kap. Például http://startweb.ucoz.hu helyett http://u.to/62hgCQ lesz ![]() |
Sziasztok! bigblog kérte, hogy osszam meg intim levelezésünket. Hát ezt nem vártam volna tőle.
![]() ![]() Csatolmányok:
8094338.jpg
(22.2 Kb)
|
EniG, csak azért mondtam, hogy ide írd ki, mert lehet, hogy másnak is hasonló problémája van, és akkor választ is találhat a kérdésére. Nem szarkazmusból tettem, Isten mentsen ettől
![]() ![]() A probléma ebben a kódban van (A blog modul főoldala): Kód <!--[if lt IE 9]> <script type="text/javascript"> var e = ("header,footer,article,aside,section,nav").split(','); for (var i = 0; i < e.length; i++) { document.createElement(e[i]); } </script> <?[endif]--?> Pontosabban a vége nem jó, mert ezzel nincs lezárva a kódrejtő jelölő (aminek révén a tartalmazó elemek nem fognak működni, hanem csak sima HTML hozzászólásként vannak értelmezve). Ennek következében a szükséges linkelt források nem töltődnek be, mivel nincsenek értelmezve. Így a kódot erre kell cserélni: Kód <!--[if lt IE 9]> <script type="text/javascript"> var e = ("header,footer,article,aside,section,nav").split(','); for (var i = 0; i < e.length; i++) { document.createElement(e[i]); } </script> <![endif]--> |
EniG, ennek örülök
![]() ![]() |
| |||