Üzenet # 1 | 11:25
Általános információk


Ingyen hozzácsatolhatsz egyéni domaint (pl. oldalam.hu, oldalam.com) a uCoz rendszerben létrehozott honlapod számára!

  • A uCoz teljes domain-kezelést kínál (létrehozhatsz aldomaineket, egyéni e-mail címeket, stb., amennyiben a domain a 2. számú lehetőség útján lett csatolva)
  • A domainnak megfelelő e-mail címeket is létrehozhatsz (pl.: admin@oldalam.hu )
  • Domaint a uCoz Domains oldalán, vagy más domain-szolgáltatónál vásárolhatsz
  • Olyan honlaphatalógusokhoz adhatod hozzá a honlapodat, ahol az ingyenes domainek nem engedélyezettek
  • Olyan bannercsere vagy reklámszolgáltatásokkal köthetsz partnerséget ahol csak fizetős domainek engedélyezettek
  • Egyéni domainnel a honlap mindig ugyanazon a címen lehet elérhető, még akkor is, ha tárhelyszolgáltatót váltasz
  • Egyéni domainnel nagyobb teret kapsz a keresőmotorok adatbázisában!





Mi a különbség a 2. számú és a 3. számú csatolási lehetőség között?


Amikor a 2. számú lehetőséget használod, a domain át lesz parkolva a uCoz szervereire. Amennyiben a 3. számú lehetőséget használod, csak a honlapodhoz csatolsz egy új domaint (meg kell azt jegyezni, hogy a weboldal az új és a régi URL-címen egyaránt elérhető) és a domain csak a domain-szolgáltató szerverein marad. Tehát a különbség a kettő között az, hogy kinek a szerverén tartózkodik a domain - a uCoz vagy a domain-szolgáltató szerverén.



Domain csatolása a 2. számú lehetőség útján


1. Miután megvásároltad a kívánt domaint a uCoz Domains-ről vagy más domain-szolgáltatóról, meg kell állapítanod a uCoz DNS szervereit a domain beállításokban. A uCoz DNS-szerverek címei: ns1.ucoz.net és ns2.ucoz.net. A DNS-szerverek beállításának helye a domain-szolgáltatótól függően változik.




2. Látogass el a Vezérlőpult » Domain áthelyezése oldalra, keresd meg a 2.sz. lehetőséget, majd kattints az ahhoz a részhez tartozó Tovább gombra.




3. Írd be a domain-címet, majd kattints a Domain parkoltatása gombra.




Ezt az üzenetet láthatod. Ez azt jelenti, hogy már módosulnak a domain speciális beállításai a uCoz szerverein. Eltarthat ez 3-4 óráig is, de szabály szerint nem tart többet 15 percnél.




4. A parkolás befejeztével ezt az üzenetet láthatod:




5. Kattints a Domain csatolása gombra és a weboldal kb. 15 percen belül elérhető lesz az új domain címen. Az alap uCoz-os URL-cím továbbra is elérhető marad. A weboldal az újonnan csatolt domain címen csak azoknak válik elérhetővé 15 percen belül, akik még soha se látogatták meg a weboldalt a uCoz-os címén.Akár 48 óráig is eltarthat amíg a domain-szolgáltatód szerverei frissítik a DNS információkat. Amennyiben más IP-címről vagy számítógépről látogatod meg a honlapot, az rövid időn belül elérhetővé válik számodra az új címen.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.