Oldal 2 / 3«123»
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Webáruház » A Webáruház átalakítása egyedi igények szerint
A Webáruház átalakítása egyedi igények szerint
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 17:35
Akinek ilyen jellegű gondja van, itt kérje, jelezze.
Ha olyat kérsz, amit még a szerkesztők sem alkottak meg, ne várj sokat!
Mi sem tudjuk megváltani a világot. Kérjük, ezt vedd figyelembe, mikor valamit kérsz! smile
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 16 | 15:04
Tomó, A Az áru bemutatásának kinézete a katalógusban rész így legyen:
Kód
<li> [...] tartalom, minden itt van [...] </li>


és a A webáruház fő oldala és a Árukatalógus részre:
Kód
<div id="listawebaruhaz"><ol> $BODY$ </ol></div>


Formázni css-ben így lehet:
Kód

#listawebaruhaz ol { ide a css }
#listawebaruhaz li { ide a css }

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Encsi
Üzenetek: 31
Hírnév: 3

Üzenet # 17 | 17:29
Szia Tomó,
Sikerült megoldani? Nem azért kérdezem mert tudom a megoldást smile
Arra lennék kíváncsi, hogy miért kell neked? Nekem is van egy webáruházam és hátha valami okosság jön ki belőle! smile
Köszi
Encsi
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 18 | 17:43
Igen, és köszönöm a segítséget. Bár a sikerülttől még egy picit távol vagyok, mert a termékeink tördelése egy picit szétesett a listázásnál a hosszú megnevezések miatt. A sorszámozás viszont működik és sokkal jobban tetszik így.
Azért nem válaszoltam egy egyszerű köszönömmel, mert a szabályzatban is benne van, hogy feleslegesen ne terheljük a fórumot, ezzel teljesen egyetértek így növeltem vmarci21 népszerűségét ezzel köszönve meg a segítségét.

Tényleg jó lesz, ha a tördelés is kész, csak mostmár mennem kell haza (melóból csinálom). Otthon folytatom.

A válasz pedig egyszerű azért kell a sorszám, mert több száz terméknél már zavaró lesz, hogy hanyadiknál is tartottam (ha pedig Nekem zavaró, akkor lehet másnak is).

Köszönöm mégegyszer

További szép estét

Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 19 | 17:49
Tomó, tudom nem kérdeztél, de azért biggrin :D :
Szerintem ez viszi szét az oldalt:
Kód
<tr valign="top">

<!--   
<td id="t1 "width="150"> <a href="/shop/198/desc/lepkesnyaklanc4"><img alt="Termékfotó" src="/_sh/1/198m.jpg" class="gphoto" id="all-gphoto-198"></a>
</td>-->

   <td id="ta" height="330px" style="padding-left: 6px; padding-right: 6px">

   


tehát a height="330px"-t kellene kisebbre venni.

(vagy kivenni, én ezt csináltam, lásd kép)


És rendelésnél a Személyes átvétel közeli PICK PACK PONT-on, amennyiben ezt a szállítási módot választotta: részhez én hozzáraknám ezt:

domók
leírás, használatba vétel
Csatolmányok: 9233143.png(232Kb)

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 20 | 20:35
vmarci21, mégegyszer köszi a segítséget a sorszámmal kapcsolatban

Egyébként nem a 330 px vitte szét az oldalt (mivel ez mindig maradt fix 330px), hanem mint ahogyan írtam a termék nevének 2 vagy 3 sorossága.

Észrevételem szerint pedig azért érdemes fix magasságot megadni itt
Idézet (vmarci21)
<td id="ta" height="330px" style="padding-left: 6px; padding-right: 6px">


mert ha széles képernyős monitoron nézzük, akkor mindenképpen 1 sorban szeretnék látni 3 terméket, amennyiben nem rögzítem a magasságot, akkor elcsúsznak egymástól és átláthatatlanná válik. Persze lehet van programozás szerint jobb megoldás, egyelőre én ezt ismerem.

Egyébként a korábbi sortörések miatt kellett ez a 330 px, mivel a termékeknél jóval több dolog volt kitéve, most fentebb került a megnevezés is (sorszámmal együtt - hála az ötletednek), így ismét nyertem egy kis helyet, továbbá még kiszedek pár felesleges dolgot a következő néhány napban, így hamarosan kiderül mennyi a minimum px, amire állíthatom (már most ezzel a "fejlesztéssel" a 330px-ről le tudtam csökkenteni 260px-re - ez mindenképp jó) biggrin

A sorszám egyébként jól működik két helyen találtam hibát:
- Amennyiben egy termék részletezőjére kattintok, az elválasztás után látható 2db legutóbb megtekintett termék. Ezeknek természetesen nincs sorszáma, csupán két felsorolás pötty látható a sorszám helyett. (Erre persze két megoldás van, vagy itt is sorszámozok, vagy egyszerűen eltüntetem a pöttyöt, ja és még egy, hagyom így :D)
- A másik hiba viszont még javításra vár, mégpedig az, hogy maximum 99db terméket lehet megjeleníteni 1 oldalon, így ha a következő oldalra lépek ismét 1-től kezdi a számozást 99-ig... nem pedig a 100-al folytatja.
No persze magyarázható azzal a jelenség, hogy végülis ez egy új oldal 1-99-ig számozása, ami logikus, de csak jobb lenne ha 100 felett is tudna számolni. biggrin

Ki fogom próbálni az általad javasolt demókat is, amint befejeztem ezeket a részeket.

Bármilyen észrevétele van valakinek a webáruházammal kapcsolatban, keressetek nyugodtan, szívesen fogadom a tanácsokat és az építő kritikákat is biggrin

Köszönöm és persze még biztosan lesz kérdésem...

Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 21 | 22:57
Tomó, ha egy oldalon mindig 99 anyag van (vagy ahol nincs 99 anyag egy oldalon, ott nincs következő oldal,) akkor próbáld így:
Kód

<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop")?><div id="listawebaruhaz"><ol> $BODY$ </ol></div><?endif?>
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all")?><div id="listawebaruhaz"><ol> $BODY$ </ol></div><?endif?>
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all/2")?>
<div id="listawebaruhaz"><OL SEQNUM="100"> $BODY$ </ol></div>
<?endif?>
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all/3")?>
<div id="listawebaruhaz"><OL SEQNUM="200"> $BODY$ </ol></div>
<?endif?>

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 22 | 15:45
Köszi az ötletet. Elméletben jónak kellene lennie ennek a kódnak, de sajnos a gyakorlatban nem megy.
2 problémát fedeztem fel:
- Nem lehet kétszer beírni a $BODY$ egy adott oldalon
- Kipróbáltam if nélkül is, a következő kód szerint eleve 100-al kellene kezdenie:
Kód
<div id="listawebaruhaz"><ol SEQNUM="100">$BODY$</ol></div>


Ehelyett ugyanúgy 1-el kezdi. Valahol engedélyezni kell esetleg, hogy több $BODY$ is megjelenhessen? Esetleg ott a probléma, hogy nem használok külső html szerkesztőt? Hol lehet a gond? sad

Köszi előre is

Hozzáadva (19.01.2013, 14:45)
---------------------------------------------
Sziasztok

A probléma egyik része megoldva: a következő kód tehát 100-tól kezdi a listát:

Kód
<div id="listawebaruhaz"><ol start="100">$BODY$</ol></div>


A SEQNUM-ot már nem fogadja el a rendszer, helyette a START-ot kell használni

Tehát már csak 1 problémával kell szembenézni, hogy a $BODY$ csak egyszer szerepelhet egy adott oldalon, így a vmarci21, által beírt feltételes utasítások ebben a formában sajnos nem használhatók, mert több helyen van feltüntetve a $BODY$ (egyébként az elmélet helyes és megoldható lenne a fenti sorral együtt)

Hmm, valakinek ötlet? Tudja esetleg valaki, miért nem szerepelhet többször a $BODY$?

Köszi előre is

Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 23 | 15:53
Tomó, akkor próbáld másképp, pl. így: (Ez már csak egyszerű logikai játék, a kódokat már tudod, de azért leírom a(z ellvileg) helyes megoldást) biggrin

Kód
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop")?><div id="listawebaruhaz"><ol><?endif?>  
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all")?><div id="listawebaruhaz"><ol><?endif?>  
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all/2")?> <div id="listawebaruhaz"><OL SEQNUM="100"><?endif?>  
<?if("$REQUEST_URI$"=="/shop/all/3")?> <div id="listawebaruhaz"><OL SEQNUM="200"> <?endif?>
  $BODY$ </ol></div>

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 24 | 16:19
Ismét nagyot alkottunk! biggrin

Ugyanezen a "logikai játékon" gondolkoztam, hogy lehet megoldani 1db $BODY$ felhasználással.
Nem gondoltam volna, hogy az ol-nak külön feltételekben értéket lehet adni, de ez így nagyon jó biggrin

A Nálam működő kód a következő:
Kód
<?if($REQUEST_URI$="/shop/")?><div id="listawebaruhaz"><ol><?endif?>
  <?if($REQUEST_URI$="/shop/2")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=100><?endif?>     
  <?if($REQUEST_URI$="/shop/3")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=199><?endif?>         
     $BODY$</ol></div>
<?endif?>    


Hát igazán köszönöm a segítséget vmarci21, ha lesz még kérdésem biztosan jelzem majd. Együtt gyorsabb a megoldás és biztosan másnak is hasznára lesznek az információk

Addigis szép délutánt mindenkinek!

Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 25 | 17:50
Tomó, van egy kis baj vele, nálam csak a bolt (/shop) főoldala látszik.
Így nézd meg:

Kód

    <?if($REQUEST_URI$="/shop/2")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=100><?endif?>       
    <?if($REQUEST_URI$="/shop/3")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=200><?else?>
<div id="listawebaruhaz"><ol>
<?endif?>           
       $BODY$</ol></div>   

vagy
Kód

    <?if($REQUEST_URI$="/shop/all/2")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=100><?endif?>       
    <?if($REQUEST_URI$="/shop/all/3")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=200><?else?>
<div id="listawebaruhaz"><ol>
<?endif?>           
       $BODY$</ol></div>   

ez már 100%-os kell legyen! wink

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 26 | 10:22
Sziasztok

vmarci21, megvan a végleges kód végre.
Fontos, hogy mindegyik sor végén <?else?> legyen. Amennyiben <?endif?> -et írunk a sorok végére (kivétel utolsó sor), akkor gyakorlatilag hiába teljesülne az első sor feltétele, a második sor <?else?> ága felülírná az első sor teljesülését, így mindig 1-99-ig írná ki továbbra is a sorszámokat

Szóval a helyes kód a következő:
Kód

<?if($REQUEST_URI$="/shop/all/2")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=100><?else?>  
<?if($REQUEST_URI$="/shop/all/3")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=199><?else?>  
<div id="listawebaruhaz"><ol><?endif?><?endif?>
$BODY$</ol></div>


Ezzel a kóddal gyakorlatilag működik minden alkategóriánál is, ahol nincs több elem, mint 99. Ha pedig valahol mégis több lenne, mint 99 vagy az összes termék eléri a 199-et, akkor egy újabb sort kell beilleszteni és egy <?endif?>-et a többi mellé, így:

Kód

<?if($REQUEST_URI$="/shop/all/2")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=100><?else?>  
<?if($REQUEST_URI$="/shop/all/3")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=199><?else?>  
<?if($REQUEST_URI$="/shop/all/4")?><div id="listawebaruhaz"><ol start=298><?else?>  
<div id="listawebaruhaz"><ol><?endif?><?endif?><?endif?>
$BODY$</ol></div>


Kipróbáltam úgy is, hogy csak 50 terméket jelenítek meg egy kategóriában és természetesen úgy is működik...

vmarci21, ismét köszönöm a segítséged, mivel az ötleted alapján lett meg a végső kód biggrin és mostmár tényleg működik. Úgy látom jól össze tudunk dolgozni biggrin

Már nem tudok hírnevet növelni nálad, de majd 6 nap múlva, mivel ez már a második probléma amiben segítettél 2 nap alatt.

További szép napot mindenkinek

Hozzáadva (05.02.2013, 09:22)
---------------------------------------------
Sziasztok

Ismét egy problémába ütköztem, amit teljesen véletlenül fedeztem fel.

Probléma leírása:
Előfordul, hogy a webáruházba feltöltött cikkszámokat több kategóriába is sorolom, így több helyen lesz megjelenítve. Az elérhető árucikk az aktuális kategória összes feltöltött elemét mutatja, azonban csak adminisztrátor csoportban lévők látják a megfelelő számot.
Amint vendégként, vagy felhasználóként lépek az oldalra az elérhető árucikkeknél magasabb szám szerepel, mint az aktuális kategóriában lévő besorolt termékek.
Rájöttem az összefüggésre, hogy pontosan annyival több az árucikkek értéke, amennyivel több helyen szerepelnek az árucikkek. A legjobban zsugorfólia/kitűzőknél látható ez az összefüggés, mivel itt csak 2 darabnak kellene lennie az elérhető árucikk számának, viszont ez jelen esetben 4 darab. Az eredeti árucikk az egyedi rendelésre/kitűzők kategóriában szerepel, a másolat pedig a zsugorfólia/kitűzők résznél.
A kérdésem az lenne, hogy miért jelenít meg különböző darabszámot az elérhető árucikkeknél? Ha admin-ként jelentkezek be a jó összeg szerepel minden kategóriában, ha bármely másként jelentkezek be, akkor pedig a másolatokat is hozzászámolja.

A felhasználói jogoknál lehet valami ilyen beállítás vagy a forráskódban van elrejtve valami, amit csak adminként lehet normálisan megjeleníteni?
A forráskódom az árukatalógus résznél a következő:

Kód
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td>Elérhető árucikkek: <b><?$DRAW_BLOCK$('NUM_ENTRIES','ne_cont')?></b></td>
<td align="right"><?$DRAW_BLOCK$('SORT_SELECTOR','slist')?></td>
</tr></table>

Várom az esetleges ötleteket

Köszönöm előre is

További szép napot

Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 27 | 14:11
Tomó, nem tudom, mért csinálja, de érdekes, mert a menüben jól jelenik meg...
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Tomó
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 28 | 08:59
Sziasztok

vmarci21, és a vicc az egészben, ha adminként vagyok bejelentkezve, jól jelenik meg.

Megnézegettem a felhasználói jogokat és azt vettem észre, hogyha a felhasználó csoport webáruház részénél aktívvá van téve az összes árucikk hozzáadása, szerkesztése, eltávolítása, akkor jól jelenik meg.

Nekem azért nem tűnt eddig fel, mert admin-ként vagyok belogolva szinte mindig. Viszont ha bármely más joggal rendelkezők nézik, akiknél ez nincs hozzáadva, akkor azt is hozzászámolja a program ahány másolat van egy adott termékből.

Vicces ugyanakkor szomorú is, hogy miért van ehhez a felhasználói joghoz kötve a NUM_ENTRIES értéke. A NUM_ENTRIES nem lehet valahogy megpiszkálni, hogy jól működjön. biggrin Mert gondolom, ha adminként jól működik, akkor sima vendégként is tudna jól...

Várom a visszajelzéseket

Köszi mindenkinek előre is

Hozzáadva (12.02.2013, 07:59)
---------------------------------------------
Sziasztok

El sem hiszem, megjavult saját magától az elérhető árucikkek számolása biggrin biggrin biggrin
Mondjuk gyanítom, hogy az UCOZ javított a programkódon.

A lényeg, hogy mostmár jó smile


Üdvözlettel
Pisák Tamás

www.ajandekeso.com
attilagreat
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 29 | 10:37
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom beállítani a paypal fizetési módot a webáruházban. Lépésről lépésre, mert úgy látom ez eddig csak nekem nem sikerült. Paypal account-om az van de nem tudom, hogyan állítsam be a webáruházban.
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 30 | 20:47
attilagreat, ha jól tudom itt a mgyar fórumon is van róla leírás, de az angolon biztos. Sajnos én nem tudok segíteni, nincs webáruházam. sad
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Webáruház » A Webáruház átalakítása egyedi igények szerint
Oldal 2 / 3«123»
Keresés: