Üzenet # 1 | 22:13
Mi a TOP 100?

A uCoz TOP 100 a nagy látogatottságú weboldalak gyűjteménye, mely minden 24 órában frissül. A honlaplista mellett a leggyakrabban látogatott fórumok és katalógusok is meglelhetőek.

A toplistához történő részvétel nem kötelező.

A TOP 100 funkciói


Direkt link (SEO, PR6 hatások) - A Google-ban és más keresőmotorokban a honlapértékelés egyik módja azoknak a honlapoknak a fontosságának megállapítása, analízise, amelyek a te honlapod fele tartalmaznak linket. Ennek a másik - egy közismertebb - neve a linkcsere (backlink). Ez a folyamat az organikus elérés egyik fontos tényezője. Sőt, mi több! A honlapod fele mutató link pozitívan befolyásolja a Google által csinált rangsorolást a rendszerében.

Honlap-látogatások - A keresőmotorokra sújtott pozitív hatásokon kívül, ha a honlapod a TOP 100 listában tartózkodik, újabb esélyed van a látogatószám-növeléshez. Sok olyan ember, aki a uCoz bemutató oldalát meglátogatják, előbb szeretnének meglátni pár honlap-példát, melyek a rendszerben készültek, a TOP 100-ban pedig megtalálhatja.

Rangsorolás - A honlap témája egy kulcsfontosságú összetevő egy honlapnál. A TOP 100-ban történő részvétellel kiválaszthatsz egy kategóriát és megadhatsz pár kulcsszót a honlapod leírására, ez a dolog pedig segít, vagy legalábbis segítenie kéne a weboldal profiljának meghatározásában és annak fejlesztésében. Meg kell említenünk azt a tényt is, hogy a megfelelő kategória kiválasztásával egy újabb pozitív hatás irányul a keresőmotorok felé, ahogy az első pontban leírtam.


Hogyan adhatom hozzá a weboldalam a TOP 100 toplistához?


A hozzáadás folyamata nagyon egyszerű. Csak látogass el a honlapod vezérlőpultjában, majd a Beállítások menü Általános beállítások oldalán keresztül megadhatod a szükséges paramétereket:



Válassz ki a honlapod kategóriáját és adj meg egy rövid leírást, melyben jellemzed az oldalt - fontos megjegyezni, hogy az ebben a mezőben megadott adat fog megjelenni az oldal címeként a toplistában. Ha a honlapon aktiválva van a Fórum vagy Honlapkatalógus modul, automatikusan részt vesz a másik két kategóriában is.

Pár ötlet a mezők kitöltéséhez:

  • Ahogyan az első pontban magyarázkodtam, a TOP 100 honlaplista jelentős hatással van a SEO-ra nézve. Ezért, fontos a megfelelő kategória kiválasztása, valamint a frappáns leírószöveg, mivelhogy ezek a link attribútumaiként jelennek meg a TOP 100-ban.
    Tehát, elsősorban helyesen kell kitölteni a Honlap rövid leírása mezőt. Itt a honlap nevét (NEM URL-CÍMÉT) kell megadni - a név, amely szerepelni fog a honlap neveként a TOP 100-ban.
  • Ha a honlapot nemrég hoztad létre és még nincs semmi tartalom rajta, akkor még nincs itt az ideje a TOP 100-hoz történő hozzáadásához. Hogy ezt megtedd, előbb már előre el kell legyen tervezve a honlap alap külalakja (designja), meg kell tömni tartalommal és csak utána adhatod hozzá nyugodtan a TOP 100-hoz. Ezáltal nem lesz egyik látogatónak sem lesz olyan benyomása, hogy a honlapot magára hagyta a tulajdonosa.


Most, hogy már tudod, hogy mi a TOP 100 és hogy működik, meghívunk, hogy csatlakozz te is, és add hozzá a honlapodat! Hidd el, megéri wink

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.