A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML oktatás (Oktatóanyagok, videók, html szerkesztők)
HTML oktatás
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:18
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy mivel sokaknak gondjai vannak a html kódokkal, megosztanék veletek néhány olyan letöltési linket, ahonnan html, php és hasonló oktatóanyagokat, html, php szerkesztőket tölthettek le. Az anyagok formátuma .doc, .pdf, .txt, .html.
Akinek esetleg van hasonló témájú anyaga, nagyon szívesen vennénk, ha megosztaná velünk. smile
Viszont kérünk minden lelkes megosztót, hogy szerző által védett anyagot NE tegyen közzé, illetve programok esetén kódot, patch-et, keygent vagy hasonló kódtörő megoldást szintén NE adjon hozzá.

HTML oktatóanyagok:
CSS oktatás
Html oktatás
MySql oktatás
PHP oktatás
Web programozás
Webdizájn
Bevezetés a honlapkészítésbe
Hogyan készítsünk saját Weblapot?
Photoshop oktató könyvek

Oktató videók:
Adobe premier oktató program

Html/PHP szerkesztők:
PSPad v4.54
Nagyon okos, magyar nyelvű és ingyenes szerkesztő. Mindenféle fájl megnyitására alkalmas,fordítás segítő (két paneles) megoldás is található benne.

PHP Designer 7.2.2
Haladó webmestereknek ajánlott, de akik csak most ismerkednek a html, php, javascript nyelvvel, azoknak is ajánlott ez a nagyszerű és nagy tudású szerkesztő. Felület nyelve Magyar!

PHP Expert Editor v4.3
Sajnos angol nyelvű, de nagyon okos szerkesztő program.

Notepad++
Ezt a programot mindenkinek ajánlom! Rengeteg szintaktikai megjelenítést ismer, ami annyit jelent, hogy annyiféle kódot is ismer.
A program nem csak html szerkesztésre alkalmas, egyszerű szöveges állományokat (txt) is létrehozhatsz vele. Nyelvezete Magyar!
A linkre kattintva a hivatalos oldalról letölthető a legfrissebb verzió.

FIGYELEM! IDE kattintva még több, ebben és ehhez hasonló témában található letöltést találtok!

FBS
Üzenetek: 7
Hírnév: 0

Üzenet # 16 | 19:56
Raziel70 szia szeretném segítésedet kérni mert nem értek én az ilyesmin htlm szerkesztéshez segítesz kapcsolatba akorok lenni veled hogy segíthess előre is köszi....
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 17 | 20:56
FBS, a segítséghez nem kell kapcsolatba lépni velem, a segítség itt van a fórumon a több mint 4ezer hozzászólás között!
Kérlek olvasd el a lap tetején található Általános tájékoztatónkat, EZT a topikot, majd keress a keresőinkkel, amik szintén a lap tetején kaptak helyet!
vmx
Üzenetek: 43
Hírnév: 0

Üzenet # 18 | 09:57
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írok de nézzétek el nekem smile

Olyan dolgot szeretnék hogy az oldal alján ott legyen hogy Lap tetejére^
De ezt valami linkkel kéne berakni.
Szóval megoldható-e?

Nem kell minden oldalra csak oda ahova szeretném.

Más weboldalakon van olyan hogy horgony. Ezért nem értem..

Köszi előre is a segítséget!

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 19 | 11:04
Két lehetőséget is kidolgoztam a demo oldalamon!
Be kell jelentkezni hozzá!
KATT IDE
vmx
Üzenetek: 43
Hírnév: 0

Üzenet # 20 | 11:21
Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 21 | 23:50
Nagyon hasznos súgó html kód szerkesztéshez. Pillanatok alatt meg lehet találni benne mindent, pl. háttérkép, táblázat készítés vagy akár felugró ablak készítése. A css-ről, script készítésről is részletes leírást találhatunk.
Az oldalon ezen kívül hasznos kiegészítőket is találhatunk, pl. html szerkesztő programot, color pickert és hasonlókat. Minden online! Semmit nem kell telepíteni.

Az egyetlen hátránya, hogy angol nyelvű, de szerintem kódok kimásolásához nem kell túl sok angol nyelvtudás.

http://www.quackit.com/html/codes/
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 22 | 21:16
Sziasztok!
Nem idevaló a téma,de nem találtam neki megfelelő topikot,kérlek nézzétek el nekem!

Van itt az ucozon egy oldalam és egy kis segítségre szorúlok.
A minap csinosítgattam egy kicsit és elégedett is voltam mindaddig amíg át nem váltottam Chromeról- Mozillára.Előzőn tökéletes,míg a mozillán szét van csúszva,és eltűntek a keretek.

http://samsoniak.ucoz.hu/
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 23 | 14:31
Hozzászólás szövege
Idézet (vago)
Van itt az ucozon egy oldalam és egy kis segítségre szorúlok.
A minap csinosítgattam egy kicsit és elégedett is voltam mindaddig amíg át nem váltottam Chromeról- Mozillára.Előzőn tökéletes,míg a mozillán szét van csúszva,és eltűntek a keretek.


Az az oldal ezer sebből vérzik. A CSS-ben olyan orbitális hibák vannak, hogy ki se lehet elemezni. Mit keresnek benne pl a DOCTYPE.HTML elemei?

Van benne egy rakás ellentmondás. Szvsz előbb válassz egy megfelelően felépített gyári sablont, majd a kellő ismeretekkel felvértezve állj neki bizonyos dolgokat megváltoztatni. A margin és a padding értékekre ügyelj, főleg az utóbbiakra. Ha megnöveled az értéket kétoldalt, annak az értékét ki kell vonni a fix szélességből, különben az egymás mellé floatolt div-ek-et egymás alá fogja betördelni a böngésző.

Használj clear div-et is az ilyen hibák elkerülésére.

Ui.: Így is teljesen piszok mázlid van, hogy Chrome alatt úgy-ahogy összeáll az oldal. FF alatt még a menü sem jelenik meg rendesen. A spéci beállításokat le kell programozni mind mozillára, mind webkites böngészőre, mind IE-re, különben még a menü sem lesz egységes.


Az üzenetet szerkesztette BonFire - Hétfő, 2013.02.11, 14:33
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 24 | 18:45
vago, biggrin

A probléma egyszerű. Chrome és Mozilla egész más felépítésileg. A CSS-ed rendben van, csak a mozilla nem ismeri fel, mivel rossz helyen van a forráskódban.

Ajánlom megnézni, miért is kerül a body-ba a CSS meghívása. Chrome még tudja azt értelmezni de a mozillának ez már nem megy. Valahol elronthattad a Div vagy Table szerekezeteket, esetleg a globális blokkokat használod rosszul.

Nem előnyös így használni a globális blokkokat:

- Fejlec -
- Kozepresz -
- Lablec -

Hanem így érdemes:

- kozepresz -
- fejlec -
- kozepresz -
- lablec -
- kozepresz -

Tudom hülyeségnek esik le amit írok, de mégsem annyira. Elvétve ha megnézed bármelyik sablont, ott kezdődik a <html> és nem a fejlécben. Ha a fejlécben kezded el, és láblécben zárod le, akkor rakja össze néha az oldal így magát. Persze mástól is lehet. Ezért kell a sablonban elkezdeni pl. "A honlap oldalai" a html és egyéb tagokat, majd ahonnan gondolod a fejlécet, oda beszúrni a globális blokk kódját. A láblécnél úgyanígy. Így a középrész összefogja.

Remélem érthető amit írok, mert nehéz elmagyarázni, mert eléggé körülményes.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 25 | 20:55
bigblog, Szia! Én a karakterek, az ikonok meg a képek megszállottja vagyok, szeretem, mert olyan szépek tudnak lenni, a megfelelő helyen. smile Nem tudom mit csináltam, azon kívül, hogy bejegyzések kinézetén változtattam. A firefox-on minden rendben van a blog meg a cikkek katalógusa modul főoldalával, de chrome-ban, operá-ba és explorer-ben elég érdekes. Csatoltam. smile
Csatolmányok: 3015771.png(233.3 Kb)
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 26 | 21:29
EniG, hát ez raj biggrin Javítva wink Benne volt egy olyan, hogy font-family: Webdings; - ez egy symbol típusú betűtípus (tehát amelyik szimbólumokból áll biggrin ).
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 27 | 13:45
bigblog, Köszi a segítséget! smile

Hozzáadva (27.01.2015, 12:45)
---------------------------------------------
Sziasztok! Hogy tudnék a blog modul főoldalára, a bejegyzésekhez képet megjeleníteni? Ahol van a "tovább" a bejegyzéshez gomb vagy link. Szeretném, ha a bejegyzésből a kép megjelenne a blog modul főoldalán. Ezt, hogy tudnám megcsinálni?

bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 28 | 16:40
EniG, ha minden bejegyzéshez feltöltesz egy képet, akkor az $IMG_URL1$ kóddal megjelenítheted a bejegyzés első képét:
Kód
<img src="$IMG_URL1$" />

*A kódot a Bejegyzések kinézete sablonba kell illeszteni.
**A kódot muszáj paraméterezni a megfelelő megjelenéshez.


Ha bármilyen kérdésed van, kérdezz nyugodtan smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 29 | 18:09
A kérdésben nem lesz hiány. :S A paraméterezés, hogy mekkora kép jelenjen meg? Ha igen, azt meg, hogy?? Fel van töltve kép mindegyikhez, és mondjuk 200x200 képet jelenítenék meg. Ezzel a kóddal az eredeti kép jelenik meg.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 30 | 19:16
EniG, paraméterezve biggrin

Kód
<img src="$IMG_URL1$" width="200" height="200" align="left" style="margin-right:10px;" />

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML oktatás (Oktatóanyagok, videók, html szerkesztők)
Keresés: