Üzenet # 1 | 16:05
A Szerkesztő bekapcsolása


Ha a Szerkesztő menü nem jelenik meg a honlapod Admin-sávjában, akkor ez annak a jele, hogy engedélyezned kell. Ehhez menjünk a honlapunk vezérlőpultjába, majd a modulok listájánál kattintsunk a Felhasználók elemre. A megjelenő oldalon kattintsunk a Felhasználói csoportok hivatkozásra, majd Az összes csoport jogainak beállítása gombra.

Itt láthatunk két opciót:



  • A honlap külalakjának szerkesztése - Az opció alapértelmezetten minden csoport számára ki van kapcsolva. Az opció engedélyezésével bármikor szerkeszthetjük a honlapunk sablonjait anélkül, hogy belépnénk a Vezérlőpultba. Ehhez csak követtük a honlapcime.ucoz.hu/tmpls útvonalat.
  • Szerkesztő használata - Az opció alapértelmezetten engedélyezve van az Adminisztrátorok csoport tagjainál. Az opció bekapcsolásával természetesen használhatóvá válik a Szerkesztő és az Adminbar-ban is megjelenik:



Megjegyzés: Amennyiben a Szerkesztő használata opció ki van kapcsolva, a Honlap külalakjának szerkesztése viszont be, valamint a honlapod Általános beállításaiban ki van kapcsolva a "Szerkesztő" használata a honlap stílusának a beállításaihoz opció, akkor a Szerkesztő menü helyett egy másik menü jelenik meg Honlap-stílus néven.



A szerkesztő segítségével módosíthatjuk az alapértelmezett Az én honlapom címet a honlap felső részéből, a honlap alsó részében található Copyright szöveget, valamint hozzáadhatunk, törölhetünk blokkokat, illetve módosíthatjuk ezeknek a tartalmát. A következő angol nyelvű videó bemutatja, hogy is kell használni a Szerkesztő funkciót (hamarosan egy magyar nyelvű szöveges leírás veszi át a videó helyét).



Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.