Üzenet # 1 | 10:20
Ma, egy online jelenlét igenis fontos bármelyik üzlet számára, legyen az kis vagy nagy, mivel sok cég weboldallal rendelkezik. Attól függetlenül, hogy a saját céged számára hoztál létre honlapot a uCoz rendszerben, vagy egy ügyfeled megkérte, hogy csinálj a cégének egy oldalt, sok tényező játszik fontos szerepet egy üzleti oldal életében, melyre nagy odafigyelést kell rászánnunk. Tehát, az alapelem amikor létrehozol egy ilyen jellegű honlapot - függetlenül attól, hogy a nulláról kezded vagy egy előre beépített sablont szabsz testre - a színpaletta, a megfelelő színkombináció. Amennyiben már létrehoztál egy logót a cégednek, a színpaletta már félig meg is van határozva, mivelhogy a főhangsúly a logóra hárul. Ha még nincs, a nulláról kell elkezdeni a színpaletta formázását. Mint minden más döntés meghozásában, segíthet pár kritérium.

Tájékozódj a természetes színek világában - Általában tetszetősebbek a szemnek és épp ezért könnyebb felhasználni a weboldalon. Válassz egyszerű és böngészőbarát színeket - próbálj meg böngészőbarát színeket használni, bár egy korlátozott gamma, sokkal jobb eredményekre jutsz velük. Erős kontraszt a szövegszín és a háttérszín között - a legtöbb weboldalnál fontos összetevő a szöveg, mivel a látogatók abban találják meg a keresett információkat. Ezért ajánlott, hogy a szöveg és a háttér közt elegendő kontraszt legyen a szöveg könnyű elolvasásához, de ugyanakkor a kontraszt senkinek se szúrja ki a szemét.


Használj online eszközöket - Mint minden webdesign-keretben, igénybe veheted bármelyik internetes, színekkel foglalkozó szolgáltatás segítségét, mint például: Kuler (http://kuler.adobe.com), Colorotate (http://www.colorotate.org/), Colourlovers (http://www.colourlovers.com/), Flat UI Colors (http://www.flatuicolors.com stb.).


Figyelj a látogatóidra - A létrehozott honlapnak kell legyen egy adott üzleti-célja, melynek segítségével megszabhatod az oldal színezetét. Itt pár tényező fontos szerepet játszik (évkor: a gyerekek az élénk, ragyogó színeket kedvelik, míg az idősebb személyek a halványabb színeket; jövedelem - kutatások alapján az alacsony jövedelmű személyeknek az alapszínek állnak közel, míg a nagy jövedelműeknek a kevert színek, például a lila).


Figyelj oda a cég irányágára - Fontos odafigyelni arra ami az oldaladat mutatja be akkor, amikor színt választasz. Nézd meg, mi a trendi az oldal témakörében. Inspirálódj abból, amit már ugyanebben a környezetben létrehoztak mások (ez nem azt jelenti, hogy lopsz), de a legfontosabb - légy különleges!

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.