|
|
A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása BLOKKOK SZERKESZTÉSE (Új blokk hozzáadása és egyéb kérdések) |
BLOKKOK SZERKESZTÉSE |
Kérdés: mit kell választani ahhoz, hogy simán csak írhassak valamit. Nem szeretnék bele videót, se játékokat, se zenét, se azt a millió lehetőséget, pusztán csak kiírni valamit. Annál a blokknál ahova youtube videót teszek, tudok fölé szöveget írni? | drusilla Válasz: Természetesen ezt is lehet. Lépj be az oldaladon adminként, majd az Adminbaron kattints a Szerkesztő --> Szerkesztő bekapcsolása menüpontra. Most megváltozott kicsit az oldalad. Ugyanebben a menüben keress olyat, hogy Új blokk hozzáadása és kattints rá. Ezt az új blokkot tedd be a menüoszlopba a kívánt helyre. Most kattints a felső részén, a piros X melletti kis "fogaskerék" ikonra. A megjelenő ablakban válaszd a HTML fület és: Ezt a példát megtekintheted IDE kattintva. Miután mindennel végeztél, kattints az Adminbaron a Szerkesztő --> változások mentése lehetőségre | raziel70 Kérdés: Változtattam a blokkjaimon, és eltűnt pár fontos blokk, olyanok mint a naptár, pénznem, stb. Válasz: Menj a Szerkesztő---> Szerkesztő bekapcsolása menüpontra, hozz létre egy új blokkot, és az előző illusztrációban a HTML fül mellett találsz egy olyat hogy Tartalom és ott a következő ikonon belül vannak ezek a blokkok. Kérdés: Honnan tudom hol jelennek meg a blokkjaim? Mert egyes blokkok nem mindenhol jelennek meg. Válasz:
Ha nem a HTML fülre mész blokk létrehozásánál, hanem a Hozzáférés gomb-ra, ott tudod beállítani hol jelenjenek meg. Csatolmányok:
4850400.png
(9.5 Kb)
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Gyakori kérdések:
Q: Nekem nincs adminbar az oldalamon, így nem tudok szerkesztő módba lépni. A: Ahhoz hogy admin bar-od legyen az oldalon, szerepelnie kell az oldalad sablonában az $ADMIN_BAR$ kódnak. Kézi felhasználói vagy helyi userek esetében lehetséges hogy nincs admin bar! Q: Hol találom a blokkok sablonjait/kódjait? A: Elsőnek is lépj be az Admin Panel-be majd ott felül Honlap-Stílus--> Külalak vezérlése (Sablonok) ---> Első és Második Container. Q: Hogyan tudok eltávolítani egy Blokkot? A: Eredetileg egy ilyen kommentnek kell szerepelnie benne: <-- block[szám]> --> és ettől kezdődően egészen ugyanezen kommentig <-- block[szám]> --> figyelve arra, hogy ezek között a kódok között szerepeljen azon blokk neve amely blokkot el akarod távolítani. |
Sziasztok!
Megoldható olyan blokk létrehozása ami csak az általam megadott oldalon (és annak aloldalain) látható? A blokk szerkesztésénél a Hozzáférés-nél ezt nem tudom beállítani. Pl. a page11-re szeretnék egy blokkot, de máshol ne jelenjen meg. A blokk egyébként egy menüt tartalmazna (valószínűleg almenüvel). Korábban már készítettem ilyen blokkot, de nem tudok rájönni hogyan csináltam, sőt hiába keresem nem találom a megoldást Nagyon köszönöm a segítséget. H1i
|
Tökéletes kérdés, hasznos válasz a későbbiekben:
Hogyan hozzunk létre blokkot úgy, hogy csak bizonyos oldalakon jelenjen meg? Itt már kicsit nem árt óvatosnak lenni, hiszen valószínű, hogyha ilyet szeretnénk, a vizuális szerkesztőt el kell felejtenünk, mint most, mint a későbbiekben, hiszen egy szerkesztés kidobhatja, vagy átírhatja ezt a kódot. Alapszintű HTML ismeret szükséges lehet, hogy megértsd, amit írok! 1. lépés:Felül a szerkesztő Bar-on (adminisztrátorok számára), van egy olyan menüpont, hogy "Szerkesztő" ---> "Oldal változóinak listája". Itt megkapjuk az adott oldal PAGE_ID-jét. Ha több oldalt is szeretnénk korlátozni ugyanúgy, akkor az összes ilyen oldal PAGE_ID-je kelleni fog (vagyis gyűjtsd össze). 2. lépés: Készítsd el a blokkot. Ne foglalkozz azzal, hogy egyelőre mindenki látja. 3. lépés: Admin Panel - Sablonok - Első vagy Második Container (attól függ, melyik oldalon van a blokk). Itt látni fogsz ilyeneket Ezzel nyíllik minden blokk, és ezzel is záródik. A lényeg az, hogy keresd meg azt a blokkot, amelyiket korlátozni akarod. 4. lépés:Így helyezd el a kódot: A szürke kódot kell figyelembe venni, és a következőképp kell alkalmazni. A képen látható legutolsó kódot, helyezd el a blokk vége alá, míg az első sort szúrd be a blokk elé, és így módosítsd: A $MODULE_ID=='oldalkód' -okat cseréld le így: $PAGE_ID$=='oldalkód'. Jelen esetben 4 oldalra tudod korlátozni, de ha többet szeretnél, egyszerűen helyezd el ezt: $PAGE_ID$=='oldalkód' csak figyelj, hogy 2 ilyen "tag" között szerepeljen egy || -en is (szóközzel az elején és végén), úgy mint a képen. Nem annyira bonyolult mint látszik, és sokkal ésszerűbb, mint szerkesztő-vel szétrobbantani a sablonszerkezetet. Csatolmányok:
3399872.jpg
(28.1 Kb)
|
Ideiglenesen ki lett véve... Nem tudom. Valamilyen frissítéseket végeznek egyes sablonokon az sSZÁZvalahány-as szervereken
Amúgy ezt már kb. negyedik alkalommal írom le ezen a héten |
Mindenki figyelmébe ajánlom:
http://forum.ucoz.hu/forum/24-507-1 |
Hozzászólás szövege
Eltűnt az admin bárról a "szerkesztés" menü, vagy én rontottam el valamit? Így nem tudok blokkokat kezelni. Sziasztok! A fenti problémát akkor már tudom, de a külalak szerkesztésben nem találom a honlap címének átírási lehetőségét. Van első konténer, ami blokkokat tartalmazza és van honlap alsó része. Innentől kezdve sehol nincs lehetőségem a címet "Az én honlapom" átírni! Legalábbis nem találom! Ebben tudna valaki tanácsot adni? Vagy ez is a frissítés oka? köszi fabatka Hozzáadva (25.01.2014, 19:39) |
| |||
| |||