A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Hogyan juthatsz pénzhez uCoz-os weboldaladdal? (CPC, CPM, affiliate-rendszerekről)
Hogyan juthatsz pénzhez uCoz-os weboldaladdal?
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 1 | 22:41


Rengeteg mód van arra, hogy átalakítsd weboldaladat egy jövedelemforrássá, amely egy kisebb bevételt jelenthet a főbevétel mellett, avagy maga a főbevétel lehet. Mint bármelyik üzlet, ez is rengeteg erőfeszítést és odaadást igényel, mivel az internet már nem egy pénzcsináló masina, mint ahogy a 2000-es években volt.

A leggyakrabban használt mód a weboldal értékesítéséhez (monetizálásához) a reklámok használata: csatlakozol egy partnerprogramhoz, megkapod a HTML kódot, és hozzáadod a kívánt weboldalhoz. Abban a pillanatban, amikor hozzá van adva, és helyesen van konfigurálva, a reklámbannerek megjelennek a weboldalon, és a kattintások vagy megtekintések függvényében pénzt kapsz, a választott szolgáltatásnak megfelelően.

A reklámok mellett szerkesztői területet adhatsz el weboldaladon, szponzorizált (advertoriális) bejegyzéseket adhatsz hozzá, vagy eladhatod saját termékeidet és szolgáltatásaidat. A uCoz keretén belül ez mind meg van engedélyezve: nincs korlátozva a személyes oldal monetizálása, üzleti célokból történő felhasználása.

A hallgatóság - az üzleted lényege


A kiválasztott értékesítési módtól függetlenül, a hallgatóság, a látogatók képezik a jövedelem forrását. Ha a weboldalad nem rendelkezik látogatókkal, akkor senki se nézi meg a reklámokat, senki sem kattint a bannerekben, vagy vásárolja meg az eladásra szánt termékeidet. Ez azt jelenti, hogy még az értékesítési folyamat megkezdése előtt, meg kell növelni a látogatók számát.


Ahhoz, hogy ezt megtedd, rengeteg mód közül választhatsz, de jelenleg mi csak az alapvető dolgokat foglaljuk össze: minőségi tartalom és terjesztés. Adj hozzá érdekes, egyedi anyagokat, és a látogatók vissza fognak térni az oldalra minden alkalommal. Helyesen fejleszd és terjeszd weboldalad, így a felhasználók a keresőmotorokon keresztül jutnak el a weboldaladhoz.

CPM, CPC hálózatok, affiliate-rendszerek és egyebek


A CPC (cost per click) hálózatok segítségével, a felhasználók reklámokra való kattintásával értékesíthetjük az oldalt, a CPM hálózatok segítségével pedig minden ezredik megtekintésre kapunk pénzt. Méretarányok szempontjából a CPC-reklámok általában nagy méretűek, valamint 300x250px, 336x280px és 160x600px méretek is fellelhetőek. A CPM hálózatok esetében az előzőleg felsoroltak mellett a 728x90 és 120x600 pixeles bannerek is jó eredményeket hoznak. Lentebb bemutatjuk a legismertebb hálózatokat a forgalom értékesítéséhez.

CPM

Az ezredik látogatásra fizető rendszerek (CPM) egy folyamatos csökkenésen mennek keresztül úgy mennyiség, mint kiadott összegek területén, ezért velük sokat nem foglalkozunk. Megemlítünk pár ismert külföldi CPM rendszert, mint például a CPMfun vagy Smowtion.

CPC

Magyarország legismertebb CPC rendszere a Google AdSense, amelynek segítségével a felhasználók reklámokat jeleníthetnek meg saját oldalukon, ráadásul releváns reklámokat jeleníthetünk meg a látogatók számára a Google funkciójával. Általában az integrálási folyamat egyszerű, amelyről többet megtudhatsz itt.

Az Etarget egy tartós Google AdSense alternatíva, mely jól van honosítva Magyarországon. Bár CPC, nem ajánl fel annyi nyereséget, mint a Google AdSense; az Etarget minimális jövedelme Publisher-ek számára minimum 3000 Ft, a Google-é pedig 80$. Ugyanakkor a felhasználható bannerek nagy tárházát kínálja fel nekünk.



Affiliate-rendszerek

Ez egy olyan mód, mely keretén belül egy honlaptulajdonos jutalékot nyerhet egy hatásos eladásból azáltal, hogy más cégek (a továbbiakban hirdetők) szolgáltatásait és termékeit ajánlja. A CPC-hez viszonyítva nem a kattintás, hanem az azután járó művelet van díjazva, valamint a hatásos eladások.
A uCoz affiliate-partnerprogramjának keretén belül minden felhasználó 0.5$-t, valamint akár 20%-os kedvezményt kap minden új uCoz felhasználó után, mely az egyéni partnerprogrami linken keresztül regisztrált. További információk a uCoz affiliate-partnerprogramjáról itt olvasható.

Egy fontos és ajánlott affiliate platform az Affiliate.hu (amely az első affiliate-rendszer Magyarországon). Jelenleg számos partner regisztrált, valamint a hálózatban több száz kampány csatlakozott, melyekből választhatsz. A felkínált jutalék kampánytól függően változik, és az lehet fix vagy változó. Mivel jelentős számú kampány van, a témakörök is számosak: öltözködéstől és elektronikai cikkektől egészen biztosító- és lakberendező cégekig - ezek mind fellelhetőek a rendszerben.

A személyes honlap előkészítése a reklámok megjelenítéséhez


A uCoz könnyen kezelhető és testreszabható eszközöket kínál fel: hozzáadhatod az affiliate-rendszer kódját a Szerkesztő segítségével, az oldalsó konténerek keretén belül. Ezáltal nem kell módosítani a weboldal HTML kódját sem. Ugyanakkor szabad elérésed van a honlap teljes HTML szerkezetéhez, a szabadabb testreszabhatóságért.

Ma a honlap értékesítésének egyik alapmódjáról beszélgettünk: a reklámokról. Most már van egy kiindulási pontod a honlapodon keresztüli nyereség felé. A jövőben beszélni fogunk még a reklámokról és más értékesítési módszerekről.

Reméljük, hogy hasznos információkat nyújtottunk a létrehozott weboldalak értékesítésével kapcsolatban, most pedig kihívunk egy merész kérdésre: ti milyen módszereket használtok weboldalatok forgalmának értékesítéséhez?

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
AdamSSenniN
Üzenetek: 31
Hírnév: 4

Üzenet # 2 | 19:09
Nekem a Google Adsensenel sajnos mindig ezt írja:

URL must not have a path (example.com/path) or subdomain (subdomain.example.com).

Pedig ennyit írok a mezőbe: www.benderheroes.ucoz.hu
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 3 | 19:55
AdamSSenniN, igen, csak egyéni domainnel rendelkező weboldalaknál használható az AdSense.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Hogyan juthatsz pénzhez uCoz-os weboldaladdal? (CPC, CPM, affiliate-rendszerekről)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: