A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 20:56
Sziasztok!
Nem kötelező! De érdekes, és talán sokak számára hasznos is a téma.
Hogyan lett a honlapom a siker kegyeltje, vagy miért lett a pokol kapuja? biggrin
Ha úgy érzed, hogy a honlapod befutott és meg szeretnéd osztani velünk a sikerhez vezető út néhány "mérföldkövét", azt nagyon megköszönnénk. smile
De ha úgy érzed, hogy a honlapod kudarcot vallott, az is fontos infó lehet!
Szóval...? biggrin
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 2 | 14:12
Érdekes téma, kíváncsi leszek rá!
Majd kis idő múlva talán írok én is valami beszámolót smile

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 3 | 17:45
Nem a Pokol kapuja, mert már nem érdekel. Kudarcom rövid története (nem az uCozról van szó ebben a cikkben):
http://sky.ucoz.hu/forum/5-143-1 Megszívlelendő!

Megjegyzés: Az uCoz közösségemet sikeresnek tartom. Kevesen vagyunk, de szépen lassan odatalálnak az új tagok. És akik már ott vannak, nagyon szeretik az oldalt. Hamarosan megírom a közösségünk sikertörténetét.

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 4 | 18:02
surprised Elolvastam...
Szia kedves Evia!
Ez nem semmi! Szép egy társaság! sad
Na ilyen a uCoznál sosem fog előfordulni! Az meglehet, hogy inaktiválnak egy oldalt, de ott tényleg nincs semmi mozgás!
Sajnálom az esetedet, de ez legalább egy képet alkot egy másik rendszer "minőségéről"!
Köszönjük a beszámolót! Érdekes és főleg tanulságos! yes
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 5 | 18:03
Igen, hát érdekes dolgok ezek. Én is azért jöttem el onnan, (pedig ott is segítő voltam mint itt) mert elég gáz volt ez a sok törlés de nem is az, inkább a tiltás, és ahogy olvastam a többiek panaszát, sokszor volt jogtalan. Anno sokan el is mentek onnan ezért (jómagam is). Ennyiből is jobb a uCoz, mert itt ilyen nincs, nincsen ez hogy csak egy dobásod van. Az ottani góréval nekem személy szerint nem volt gondom, de az ő stílusa lehengerlő! Néha még én is felhúztam magam miatta, úgy lecseszett egy-egy emberkét akik nem is tettek semmit!
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Kátya
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 6 | 20:20
Sziasztok!Kedves Evia!Teljesen zöld az az oldal annál,ahol mi piroslunk surprised .Biztosan nem ismerik a (volt) felhasználók az alkalmazást... angry
Kátya,a takarócsaj
juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 7 | 20:35
Sziasztok! Nem szeretnék vitát gerjeszteni, de szerintem az ucoz melletti kardoskodás ne járjon a másik honlapkészítő rendszerek ócsárolásával. Olyan érzésem van, mint egy rossz reklámban, ahol a jó mosópor előnyeit a másik rosszabb mosópor lealázásával próbálják megerősíteni. Mi inkább azt próbáljuk kidomborítani, mi az UCOZ előnye, miért szeretjük, miért választottuk ezt.
Szerintem minden rendszerben a legfontosabb a türelem, kitartás. A helyes célcsoport megtalálása, kinek akarjuk készíteni, és milyen hosszútávú elképzeléseink vannak. Fontos, hogy valami más témájú legyen és legyenek apróságok, amik megkülönböztetik a többitől. Valami egyedit kell kitalálni, amiből nincs tucatnyi másik...(most direkt nem írok példákat). Soha nem volt célom, hogy több százan tolongjanak a lapomon, de azért arra büszke vagyok, hogy a top100-as listában általában az első 50-ben benne vagyok, de nem fogok sírógörcsöt kapni akkor sem, ha épp rajta se leszek.
A honlap sikere a "jó kapcsolatokon" is múlik szerintem: több ismerkedő, barátkereső stb oldalon kell időnként "elejteni" a honlap címét, baráti levelezések során.
A látogatottság mértéke sokat számít attól is, hogy minél több idegen nyelven is elérhető legyen. Bár ez megoldható mamár a google és egyéb fordítókkal, de szép gesztus, ha csak rákattint a vendég az ő nyelvének zászlócskájára--- ezek csak apróságok, és nem minden. A lapjaim közel 1 évesek, és nyugodtan mondhatom, eddig csak örömöt szereztek készítésükben.
Sokat gyarapodtam tudásban, és a sok-sok segítséget (amit nem győzök megköszönni), más honlapjaimon is fel tudtam használni. (lightbox pl.)
Szép estét mindenkinek és további jó munkát:)
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 8 | 20:20
Sziasztok!
Azt hiszem beállok a sorba a THD honlapommal. Elvégre ezért jött létre ez a topik. biggrin
A Torrent HelpDesk oldalam 2009.07.01.-én indult egy amerikai szerveren. Ezt követően (2 hónap múlva) átkerült egy közismert Magyar szerverre.
A váltást a szerver lassúsága tette indokolttá. Kicsit később a honlap elért egy olyan szintet, ahol már csak egy teljes design váltás segített.
Sajnos elég bénán kezdtem el a szerkesztést.
A tervem az volt, hogy egy olyan oldalt kreálok, ahol megvannak a leírások és nem kell folyton ismételgetnem ugyanazt. Csak megadom a linket és máris kész a segítség. De ez csak az indulásnál volt így, a honlap igen gyorsan kinőtte önmagát. smile
Ekkor találtam erre a szuper helyre, amit uCoznak hívnak.
Itt a honlapom regisztrációját tekintve 2 napja múlt egy éves. Az igazi évforduló január 4-én van, akkor indult a honlapom hivatalosan is. smile
Az induláskor kb. 1700 egyedi látogatóval (php script által mért adat) indult, most már túl vagyunk a 22 ezren.
Egy év alatt 20 ezer látogató.
Egy ilyen honlapnál szerintem ez kielégítő. Én legalábbis elégedett vagyok. smile
A honlap napról napra fejlődik, sokan felkeresnek és sok a visszatérő látogató, tag is.
Remélem a következő év legalább ilyen sikeres lesz. smile

Hogy mit csináltam ezért? Sokat, rengeteget foglalkoztam az oldallal, sok új dolgot tettem bele és ahol csak lehetett hirdettem.
Sok olyan oldalon "kitettem" az oldal "ujjlenyomatát", ahol a témával foglalkoznak, vagy szimplán ahol csak jártam.
Blogok, fórumok, linkcenterek, toplisták és hasonló nagy forgalmú oldalak.
Olyan helyeken, ahol lehet avatart használni, az oldal logóját tettem be avatarnak.
Mi a helyzet a jó öreg guglival? Egy titkot (egyeseknek talán még titok) elárulok. Amit egyszer már "belinkelt" magának a gugli, azt ne változtasd meg!
A tartalom változhat, de a címét hagyd meg. Ha törölsz egy, a gugli által már linkelt oldalt, ott lesz egy "fekete pont" a gugli részéről.
A robotok nem felejtenek. Ha sok ilyen linket csinálsz (törlöd az oldalakat), a robotok nem fognak visszatérni hozzád, legalábbis nem olyan intenzitással, mert Te állandóan átvered Őket...
Ha már nem kell egy régebbi cikk, leírás, bejegyzés, tiltsd le mindenki elől és kész. De ne töröld!
Ha valaki egy keresőn keresztül ilyen letiltott (archivált) oldalra jut, az már fél siker, hiszen már az oldalon van és elkezd keresgélni...Folytassam? biggrin

Volt még egy nagy fordulópont az oldalam életében. Ez a pont először elég nagy visszaesést okozott, de túléltük, és a gugli ismét megtalált. smile
Ez a pont a domain váltás volt.
Ezzel kapcsolatban még egy tanács. Az első 2 évre 3 ezer Forint a domain, utána az éves fenntartása 2 ezer körül van.
2 évre 3 ezer, az havi 125 Forint.
Évente 2000 = 167 Forint/hónap
Ez nem olyan nagy összeg. Ettől mg egy kiló kenyér is többe kerül... Vagy még a legrosszabb órabérrel is 20-30 perc alatt megkerested az összeget.
Ezzel csak arra szerettem volna kitérni, hogy Én úgy vettem észre, hogy az emberek szívesebben látogatnak el (térnek vissza) olyan oldalra, aminek a domain neve nem egy másodlagos domain név. smile Talán egyfajta bizalom, biztonságérzet a honlap domainje iránt.
Én nem vagyok ellene a másodlagos domain neveknek, hiszen több honlapom is van és csak ennek az egynek van "saját" domainje.
Gondolkozz el ezen... smile

Kicsit hosszúra sikerült, de talán hasznosnak bizonyult.
Köszönöm a figyelmet! smile
üdv, raziel70
www.torrenthd.hu

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 9 | 19:40
Azt hiszem mostmár nekem is írni kellene ide smile

Elsőnek semmi tudással probáltam meg kb 2-2,5 éve összerakni egy sima Html odalakból álló weboldalt, ami eleinte tetszett is, de aztán rájötem hogy magában úgy kevés.
Majd probálgattam az összes CMS rendszert, megkell valjam azok közül az e107 volt ami tetszett is többek között, majd rájöttem, hogy nekem az teljesen túlbonyolitott, és nemcsak hogy instabil talpokon áll, hanem nem lehetett 80%-ra se kihozni belőle amit szerettem volna sad

Azt hiszem utánna kerestem a neten a CMS szóra és valahogy ide jöttem, ahol gondoltam beregizek (mint mindenhol amit nemismerek) és elkezdtem kiváncsiskodni, ebben a eléggé komoly admin panelben, majd arra is rájöttem, hogy nem kis munka lesz itt megtanulni, hogy mi, hogy. smile

Az én oldalam most 1 éves 3 hónapos és 5 napos. Eleinte kicsit olyan sikertelenség érzetem volt, mivel nemnagyon láttam hogy megéri a munkát, majd most rájöttem (nemegészen most, már egy jóideje) hogy mégiscsak megérte.

Ebben a több mint 1 éves munkában elértem, hogy a Hivatalos Játék Weboldala után, rögtön az enyém következzen, több kifejezéssel is smile
Nemtudom ki mennyire van otthon az mmorpg-ben, viszont a Lineage2 egy hasonló játék, mint a World of Warcraft, bár szerintem több mindenben is jobb (pl. Grafikában). Magyarországon megse közelíti ez a játék a Wow-ot, viszont fórumokon, szervereken olvasgatva látom, hogy több helyen is linkelik az oldalamat. smile

Amiért csináltam, azt elértem, mostmár csak meg kell tartani ezt a szintet, és javítani/frissiteni kell amit lehet. smile
A google is bejegyzett magának mint "Lineage 2 informácíós Portál".


http://lineage2-news.ucoz.hu/
Csatolmányok: 5211029.png (5.2 Kb)
Alex6402
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 10 | 23:51
Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, ha nem ide kell írnom a kérdésemet, csak nem találtam megfelelő helyet hozzá!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha elszeretném vinni a honlapot más tárhelyre, hogy kell végig vinni a dolgot? Már meg van a biztonsági mentés a fájlokról, sablonról, de olyan skriptet az általam ismert programozók sem ismernek, amivel át lehetne konvertálni a lementett oldalt, hogy máshol működjön is!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Alex6402
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 11 | 13:49
Alex6402, de van, hiszen xml fájlokat kapsz a mentésben, amik valóban feldolgozhatóak is.

Csak egy szakember ezt nem fogja olcsón megtenni.
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 12 | 20:30
Alex6402, miért vinnéd át másik tárhelyre? mi az, amiért nem vagy megelégedve a jelenlegi sorsoddal?
mi az, amivel többet kapsz máshol mint itt ? Mik azok az előnyök, amelyek arra késztettek, hogy elgondolkozz azon, hogy máshova viszed a honlapod?

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Alex6402
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 13 | 20:57
Kedves Attila!

Akkor válaszolok először a negatívumokat említve: ha tárhelyre vinném, nem kerülne semmibe, hogy reklám nélkül látható legyen az oldal. Sokszor úgy jelenik meg az oldal, hogy a képek nem töltődnek be a képek annak ellenére, hogy maga az oldal gyorsan betöltődik. Ha pl. (mint a múlthéten) a sablon teteje el volt csúszva, de azt írtátok, nektek nincs elcsúszva, miközben mások szóltak nekem is, hogy el van! Ezért egy másikat kellett választanom, ismét. Az is előfordult, hogy az egyik este még meg volt az oldal, a másik nap reggel már sehol nem volt, miközben letiltva sem voltam, emiatt egy teljesen új oldalt kellett csinálnom. Vannak kérdések, amelyekre a Fórumban nem találtam választ, de ti sem válaszoltok rá, mint pl. hogy a keresőkkel kapcsolatos kérdésem volt, de már nem tudom pontosan, mi volt.. A Facebookon kérdeztem...
Sajnos, a fizetős szolgáltatások nekem nagyon drágák, ha azt nézem, hogy először egy csomó pénzt fel kell tölteni, hogy a kedvezőbb áru szolgáltatásotokat igénybe tudjam venni.

A pozitív dolgok: nagy tárhelyet biztosítotok, nagyon szép és látványos sablonok közül lehet választani, sok modult be lehet tenni az oldalra, mindezt ingyen! A fentebb említettek ellenére a Supporttal is nagyobb részt meg vagyok elégedve, főleg itt az Ucoz-on, mert a Facebookon viszont heteket is kell várni egy-egy válaszra, ha egyáltalán válaszoltok! Könnyen kezelhető, és kb. 90%-ra jól áttekinthető az egész rendszeretek.
Arányát tekintve, 60-40 %-ot mondanék, hogy mennyire vagyok megelégedve az Ucozzal, a 60, hogy nem, a 40, hogy igen.
Őszinte voltam, úgy érzem.
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 14 | 04:17
Alex6402, köszönöm a válaszod, kíváncsi voltam a véleményedre, de ilyen jellegű kritikát nem vártam smile , ezért úgy döntöttem, hogy én is elmondom a véleményemet a válaszoddal kapcsolatban.

Először-is, sok sikert kívánok az internet világában, javaslom, hogy próbálj ki több másik rendszert is, gyűjts élményeket, tapasztalatokat, és gyakorlatot. booze

Miután kellő tapasztalattal felvértezve visszatérsz hozzánk, mi mindig szívesen látunk! smile flower
Azonban, figyelembe véve azt, hogy nálunk nem kell fizetni az alapszolgáltatásokért, javaslom, hogy párhuzamosan barangolj más szolgáltatóknál.
Megjegyzem, hogy semmilyen javaslatomat nem kell figyelembe venned, azt teszel, amit a lelked és a szíved diktál smile
Egyben biztos vagyok, hogy ilyen barátságos közösség mint a uCoz, csak egy van! yes

Tudod, vannak a világon olyan emberek, akiknek soha nem tetszik semmi, akár ingyen kapja, akár fizet érte.

Mi, a uCoz csapata, tesszük a dolgunkat, megyünk előre, igyekszünk a legjobban megfelelni az ügyfeleink felé azért a pénzért, amit az ügyfelek nekünk fizetnek, azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel rendelkezünk, azokkal a szolgáltatásainkkal, amelyekre képesek vagyunk.

A szolgáltatásaink alapvetően ingyenesek, néha valahol kószál egy két reklám a honlapokon, és ügyfélszolgálatunk is működik, és még facebook oldalunk is van, és mindezeket az oldalakat valakik kezelik, vannak emberek, akik időt fektetnek a szolgáltatásainkba ezek működésének érdekében, amiért alapokban nem kell fizetni semmit.

Azt mindenki tudja, hogy az idő pénz., tehát ezek a jóemberek ez idő alatt inkább pénzért is dolgozhatnának, mint ingyenesen, és akkor joggal utasíthatnának vissza hasonló véleményeket, mivel azt mondják, mi ezért a pénzért ezt a szolgáltatást adjuk, ha nem tetszik akkor lehet más pénzért másik szolgáltatást választani.

Nekem, és gondolom sok-sok olvasótársamnak is érdekes az ilyen kritika, amikor nem kell fizetni valamiért, és az aki kapja, fáradságot nem kímélve, még meg is kritizálja azt amit ingyen kap crazy

A téma amiről beszélgetünk, alapvetően nem ebbe a fórumtémába illik, ezért törölnöm kell a hozzászólásainkat, de kivételesen egy ideig, megőrzöm ezeket a kérdés-válaszokat, hogy más felhasználóink is olvashassák a véleményedet.
Ezeket a hozzászólásokat áthelyezem a http://forum.ucoz.hu/forum/25-175-1 vagyis a Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka témába

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Alex6402
Üzenetek: 11
Hírnév: 0

Üzenet # 15 | 09:10
Kedves Attila!

Akkor az én "sikertörténetem" dióhéjban: a rádiót, amelynek az oldaláról szó van, nem csak hogy tejlesen ingyen csinálom, hanem még havi szinten több, mint 36000 Ft kiadás is van vele. Ezért nem mondhatom a hallgatóknak, hogy szar minőségű hangot adok, de örüljetek, hogy egyáltalán csinálom! Így is napi 16-18 óra munkába kerül, hogy szinten tartsam azt a színvonalat, amellyel legalább a hangzás minőségében nagyrádió szinten vagyunk. A többiek is akiik a rádióért dolgoznak, ingyen csinálják, mivel fizetésre már nem telik. A kiadást a hasamon spórolom meg, mivel nem dolgozom máshol annak ellenére, hogy 3 szakmám van, érettségim, és januárban (remélhetőleg) diplomám is lesz, mivel Orbán Viktor Úrnak nincs rám szüksége. Van, hogy 1 hetet krumlit krumplival eszek vagy vizet iszok azért, hogy élni tudjak! Ezek ellenére, tartom a színvonalat a szolgáltatásomban, amit magamtól vállaltam, és ezt nem róvom fel az ügyfeleknek akkor sem, ha azt mondják, "bocsi, de utálom ezt a fajta zenét, és stílust, amit te adsz!" Voltak műsorvezetők, akik ímmel-ámmal csinálták az egészet annak ellenére, hogy ők maguktól vállalták a műsorvezetést, és ezzel a hozzá állással csak visszahúzták a rádiót. Ezektől az illetőktől rövid úton megszabadultam.
Tehát összefoglalva, ha valaki magától vállalja azt, amit másoknak "közvetít" vagy teljes erőbedobással vállalja, vagy el se kezdje, a kritikát pedig alázattal fogadja, ne sértődéssel, mert egyrészt tapaszatalatot szerez belőle, amit a vállalkozás hasznára fordíthat, másrészt, egy bizonyos vállalkozás nem tetszhet mind a 6 milliárd embernek a Földön.
Nem mondtam azt, hogy teljesen rossz az egész Ucoz, hanem, hogy van még mit fejlődni, és nagyobb alázattal, odafigyeléssel kell csinálni! De természetesen ezt a tanácsot sem kell megfogadni senkinek, bár amit leírtam "kritikát" nem csak az én egyedi véleményem volt!
Szép napot kívánok!
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Keresés: