A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 20:56
Sziasztok!
Nem kötelező! De érdekes, és talán sokak számára hasznos is a téma.
Hogyan lett a honlapom a siker kegyeltje, vagy miért lett a pokol kapuja? biggrin
Ha úgy érzed, hogy a honlapod befutott és meg szeretnéd osztani velünk a sikerhez vezető út néhány "mérföldkövét", azt nagyon megköszönnénk. smile
De ha úgy érzed, hogy a honlapod kudarcot vallott, az is fontos infó lehet!
Szóval...? biggrin
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 16 | 15:41
Alex6402, Attila,
Quote (Attila)
Nekem, és gondolom sok-sok olvasótársamnak is érdekes az ilyen kritika, amikor nem kell fizetni valamiért, és az aki kapja, fáradságot nem kímélve, még meg is kritizálja azt amit ingyen kap


nincs semmi baj ezzel, tényleg vannak az uCoznak hátrányai. ingyen van az alap, jó a rendszer, online szerkesztő van, és az online dolgoknak van előnyük és hátrányuk is. Előny hogy bárhonnan szerkeszthetem az oldalt, viszont a letölthető, és saját szerverre feltöltendő szolgáltatásokkal (pl.: PHP-Fusion) ellentétben nem nyúlhatok be (mindenhol) az alapokba, max el tudom érni valahogy hogy hasonló érzetet nyújtson.

pl.: A felhasználóknak akarok téma választási lehetőséget.
Ezt a letölthető tartalom kezelőknél úgy érem el, hogy belenyúlok a rendszer alapjaiba, és berakok 1 plusz mezőt a profilba, ahol ki lehet választani a témát, és ez a beállítás a felhasználó adataihoz kapcsolódik.

Az uCozon ezt nem tudom megtenni, ezért alternatív módszerként a sütikhez nyúlok, de ekkor ha a felh. más gépen lép be, akkor újra az alap téma fogadja, és így gyakorlatilag fölösleges volt számára a regisztrálás, (ha feltételezzük, hogy csak ezért regisztrált a honlapra).

és még egy fontos hátránya van az online webkészítőknek: Ha omlik a rendszer, akkor oda a honlapod, míg ha saját "uCozod" van, akkor fogod magad, és feltöltöd azt egy másik szerverre.

Tény, hogy az uCoznál jobb online szerkesztőt nem lehet találni, (tele van beállításokkal, ellentétben a többi, az uCozt nem is veszélyeztető mlap, lapunk, ewk, és társaival).

tehát a rendszer uCoz 8/10.

Viszont ha összehasonlítjuk megbízhatóságot az előbb említett mlap, ewk, lapunkal akkor azok nagyon verik az uCozt. Ott (lapunk) mindig elérhető volt az oldal, minden funkcióval együtt, itt meg ha nem is gyakoriak, de évente 1X minimum eltűnik egy néhány órára (szerverhiba miatt) az oldalad.

Alex6402,
Mielőtt valahová elkezdenéd átrakni az oldalt, próbálj ki sok rendszert, és ha valamelyik megtetszik, akkor nézd meg van-e hozzá támogatás, ("uCoz" fórum), mert ha nincs, akkor sok gondod lehet vele. wink

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Cartman
Üzenetek: 11
Hírnév: 3

Üzenet # 17 | 22:10
Sziasztok!
Jöttem kicsit dicsekedni biggrin
Nem tudom mi volt az eddigi legnagyobb napi egyedi látogatószám a magyar ucoz-os oldalak történelmében, de szerintem 4000 még soha senkinek nem jött össze.
Eddig!





dirtywindows.hu wink

Hogy a témához is hozzászóljak: a Ucoz a legjobb ingyenes CMS szerintem. Bár rengeteget szidom is sokszor, összességében ilyen funkciógazdagságot, biztonságot és megbízhatóságot ingyen semelyik másik szolgáltatónál sem találtam.
Az üzenetet szerkesztette Cartman - Szombat, 2012.10.27, 22:11
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 18 | 18:09
Cartman, gratulálunk, szerintem nincs kétség, hogy a leglátogatottabb magyar uCoz-oldal a DirtyWindows. Őszinte leszek, amikor megnéztem a honlapodat még régebben, nem is sejtettem, hogy nálunk csináltad smile
Esetleg pár sort szánnál nekünk, hogy hogyan sikerült ilyen sikerre futtatni az oldaladat? smile

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Cartman
Üzenetek: 11
Hírnév: 3

Üzenet # 19 | 02:39
DaveedBrown, Köszi az elismerést, de nem egyedül engem illet smile
Talán a "siker" titka, hogy sikerült egy jó kis társaságot összehozni, és nem adtuk fel, ha valamit meg akartunk oldani. Ezen kívül csak az általános nagy igazságokat tudnám sorolni: fektessük a hangsúlyt a minőségre és ne a mennyiségre, próbáljunk egyedi tartalmat nyújtani, stb...
Persze a siker mérőszáma nem a látogatottság, sokkal többet jelent egy-egy pozitív visszajelzés, ami mindig új erőt ad a folytatáshoz.
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 20 | 12:33
Cartman,

Tényleg a te oldalad a leglátogatottabb magyar ucoz honlap (nem lehet véletlen), de azért a lengyel toplistán van 2 nullával nagyobb látogatottságú honlap. (csak a tények ismerete végett írom, én még a te oldalad látogatottsági számát sem tudom elérni.)

((OFF: Nem gondoltam volna, hogy fogsz írni az uCoz fórumra, mert már egy 3 éve itt vagy, és eddig 1szer sem írtál ide ON:))

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 21 | 13:42
vmarci21, már volt itt, csak nem írt biggrin

Mellesleg külföldi oldal is van látogatottabb, de az külföld, és nem magyar.
Ez kb. olyan összehasonlítás: Amerikában 1 Gigás net fut (vagy csak januártól de fog), itt meg max 120 mb.
Cartman
Üzenetek: 11
Hírnév: 3

Üzenet # 22 | 22:48
Mi kis ország vagyunk, itt nem lehet akkora látogatószámot elérni, mint a nagyobbakban.
Lengyelben élnek vagy 40 millióan, ráadásul a nyelv hasonlósága miatt, még szlovák látogatóik is lehetnek szép számmal, szóval arányaiban lehetne csak összehasonlítani.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 23 | 11:37
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen topik biggrin Pedig már rég bemutattam volna a honlapom sikertörténetét (legalábbis nekem az).

Nos, vágjunk bele. A honlapom neve uCoz Táska, ahol uCoz szkripteket, grafikákat, tutorialokat találhatsz. 2013. október 8-án kezdtem el az oldalt szerkeszteni, melynek mára közel 40 felhasználója van, melynek nagy része minden nap meglátogatja az oldalt. Tudom, sokatoknak nem tűnik olyan soknak a 40 felhasználó, de szerintem igenis előbbre haladtam az utóbbi időben. Folyamatosan fejlesztem az oldalt, és már mindent megtettem a népszerűsítés érdekében. Google keresőoptimizálás, közösségi oldalak, katalógusokban való részvétel, reklámozás biggrin stb.

Szerintem a sikeres honlap titka a tartalom, a külalak és a jó hírnév. (meg természetesen a SEO biggrin )

Csatolmányok: 0355315.png (10.6 Kb) · 8713579.png (38.7 Kb) · 2165067.png (7.9 Kb) · 3619735.png (27.6 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Alex7816
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 24 | 10:19
Sziasztok!

Én elégedett is vagyok meg nem is az uCozzal. Van egy városi hírportálom, ami óriási sikert ért el. Mindenki ismeri Makón és a térségben. Napi több hírt teszek fel és nagyon szeretik az ilyen módú írást.
Sokszor vannak szerver leállások, túlterheléses vírusok és sok sok leállási kifogások... Sokszor több napon keresztül inaktív, elérhetetlen a weboldal. Rengeteg negatív visszajelzést kaptam ezek miatt. Amikor volt egy két napos fesztivál és nem volt elérhet három napig az oldal és nem tudtam cikket írni óriási leépülés volt.
A fenti meg a lenti banner az elfér tőlem, hisz úgyis több hirdetést helyeztem el az oldalamon. Azért az uCoz sem jótékonysági alapítvány...
Én kötöttem helyi portálokkal egy szerződést, hogy mivel én is megjelenítem a bannerüket ők is az enyémet. De mivel folyamatos leállások vannak, mindig meg kell hosszabbítani a hirdetési határidőt a kimaradt napok miatt. A leállások miatti károk rajtam csapódnak le.
Legszívesebben én is tárhelyet váltanák, de az uCoz szolgáltatásaival nagyon elégedett vagyok így nincs okom rá. Sokat költöttem már az oldalamra, domaint vettem 4 éves szerződési kötéssel... De a leállások már nagyon bosszantóak.

Nem lehetne valamit tenni? Vagy nem lehetne az s101-es szerverről egy normálisra átállni?

köszi biggrin
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 25 | 11:34
Alex7816, kérlek, add meg az oldalad URL-címét, beszélek én majd az egyik fejlesztővel, hátha át tudják rakni az oldaladat az s32-es szerverre wink Nagy sajnálatunkra vall, hogy ilyesmit kell hallanunk a felhasználóinktól. Igyekszünk a rendszert minél hatékonyabbá tenni, de minden erőfeszítésünk ellenére mindig közbejön valamilyen előre nem látható, negatív hatású esemény. Kérlek, fogadd el bocsánatkérésünket.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » Honlapom sikertörténete, vagy a bukás lehetséges oka
  • Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
Keresés: