Üzenet # 1 | 21:22
HOGYAN HOZZ LÉTRE HONLAPOT UCOZZAL


1. A regisztrációhoz kattints az „Elkészítem ingyenes weboldalam” gombra a uCoz főoldalán. Megjegyzés: a JavaScriptet engedélyezned kell a böngésződben, különben a regisztrációs űrlap nem fog működni.




2. Először meg kell adnod az e-mail címedet. Működő e-mail címnek kell lennie, erre érkezik ugyanis a regisztrációt megerősítő link, és ez lesz a felhasználói neved uID-ben. Hiba esetén piros X-szel egy figyelmeztetés jelenik meg – a hozzá tartozó magyarázattal együtt.

Ezután adnod kell egy jelszót. Csak latin betűket tartalmazhat, számokat, kötőjelet és alávonást. Ideális lenne olyan jelszót megadni, amit nehéz vagy lehetetlen kitalálni. Pl. kDi3p9S. A jelszó minimális hosszúsága 6 karakter, maximum 15 karakter lehet. A jelszó nagybetű/kisbetű érzékeny, ami azt jelenti, hogy a „Jelszó6” és a „jelszó6” különbözik egymástól. Erre ügyelni kell. Ha a jelszó megfelel a kívánt feltételeknek, egy zöld pipa jelenik meg, máskülönben egy piros X, ami hibát jelez. Kattints a Következőre.

Megjegyzés: A mezők alatt látható Gyors feliratkozás gomb – gyors regisztrációt hoz létre Facebook, Google és Twitter fiókon keresztül. Ha a gombra kattintasz, a közösségi profilodról olvassa be az oldal az adatokat, és a megfelelő mezőbe másolja, így időt takaríthatsz meg.




3. Töltsd ki a megmaradt mezőket: a teljes nevedet, a becenevedet, születési dátumot, lakhelyet. Ne feledd, hogy a személyes információidat soha nem adjuk ki, kivéve a hatályos törvények szerint előírt esetekben.

Gépeld be a biztonsági kódot (ha nem jól olvasható, kattints a képre, és generál egy újat). Végül utolsó lépésként – olvasd és fogadd el a uID felhasználási feltételeit. Kattints a Regisztrációra.




4. A regisztráció megtörtént, ezek után meg kell erősítened az e-mail címedet.




Lépj be az e-mail fiókodba, nyisd meg a uID-től érkezett üzenetet, majd kattints a megerősítő linkre.




5. Amint az e-mail címed megerősítetted, be kell állítani egy titkos kérdést és a hozzá tartozó választ (a kérdésre a választ mindig tudnod kell, ez nagyon fontos!), plusz egy jelszót, amivel a jövőbeni honlapjaid Vezérlőpultjába léphetsz. Ezután kattints a Kezdd el a weboldal építését gombra.




6. Ideje címet választani a honlapodnak. Gépeld be a honlap nevét, majd válassz egy domaint. Gépeld be a biztonsági kódot, olvasd és fogadd el a uCoz felhasználási feltételeit, majd kattints a Honlap létrehozására!




7. A választott címmel elkészül a honlap, és azonnal online állapotba is kerül. De még be kell fejezned a konfigurálást. Ehhez kattints a Menj a Vezérlőpultba linkre.




Lépj a Vezérlőpultba: add meg a jelszavad, amit az 5. pontban beállítottál, majd gépeld be a biztonsági kódot. Kattints a Belépésre.




Add meg a honlap nevét (cím), válassz egyet a sablonok és az elérhető nyelvek közül, majd kattints a Folytatásra.




A következő lépés kiválasztanod az oldaladon megjelenő modulokat. De később is installálhatod, vagy eltávolíthatod őket bármikor. Kattints a Folytatásra.




Ennyi az egész. Most a honlapod Vezérlőpultjában vagy, és személyre szabhatod az oldaladat, ahogy tetszik. Az üdvözlőképernyő segít az indulásban.




Videosegédlet