Üzenet # 1 | 22:54


2016 egy szép év volt a uCoz életében — ezt tény és való. Számos újítást vezettünk be a rendszer keretén belül, melyekre sokan rég vártak. Azért tesszük ezt, mert szeretjük felhasználóinkat és egyetlen érdekünk, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk nekik. Ebben a cikkben röviden szeretnénk beszámolni 2016 legutóbbi frissítéseiről!

14. frissítés: 3 régóta várt funkció


Anyag hozzáadásának/szerkesztési oldala: A Cikkek katalógusa, Fájlkatalógus, Honlapkatalógus és Hirdetőtábla modulok külalakjának kezelése sosem volt egyszerűbb! Frissítésünk keretén belül az anyagok hozzáadási/szerkesztési oldala sokkal személyre szabhatóbb beállítás és design szempontjából. A Külalak vezérlése oldalon meg is találhatod a sablon oldalát.

Hasonló anyagok kinézete (minden modulban): Az új sablonnak hála mostantól át lehet írni a $RELATED_ENTRIES$ tag által megjelenített lista kinézetét! Fontos megjegyezni, hogy ez egy univerzális sablon, ami minden modulban megegyezik.

A $USER_AGENT_PDA$ kód a Bejegyzések kinézetében: Hallgattunk szavatokra, és íme, meghoztuk a változást! Mostantól minden modul Bejegyzések kinézete sablonjában, illetve a hozzászólások kinézetében is használható a $USER_AGENT_PDA$ kód.

15. frissítés: Több felhasználói csoport


Számos felhasználónk mondta, hogy a felhasználói csoportok limitje túl kicsi, és hogy több csoportot is létre szeretnének hozni. Mi mindig odafigyelünk felhasználóink szükségleteire, így mostantól akár 30 csoport is lehet a weboldaladon! A funkció elérhető minden weboldalon, függetlenül attól, hogy van-e aktív fizetéses csomag vagy nincs.

16. frissítés: Honlap megvédése a klónozástól és számláló a szerkesztőben


Honlap megvédése a klónozástól: Ugye mennyire rossz arra eszmélni, hogy valaki teljesen lekoppintotta a honlapunkat és folyamatosan ezt végzi? Az új funkció a Vezérlőpult -> Biztonság menüpontban érhető el: az IP-cím védelemmel teljesen megtagadhatod a hozzáférést bizonyos IP címekkel annak érdekében, hogy bizonyos robotok ne lopják a weboldalad erőforrásait, valamint harmadik-felek által kezelt domainek felőli proxy lekérések segítségével megvédheted a weboldalad a teljes lekoppintástól.

Szavak és karakterek száma a vizuális szerkesztőben: Ez a hasznos plugin akkor látható, amikor szöveget írsz be a rendszer vizuális szerkesztőjén keresztül. Megszámolja neked a bekezdések, szavak és karakterek számát. Biztosak vagyunk benne, hogy aktív felhasználóink hasznosnak fogják tartani a frissítést!



17. frissítés: Az év legutolsó rendszerfrissítése


Az új $THREAD_AUTHOR$ változó a Fórum modulban: A változó segítségével a fórumüzenetekben leellenőrizheted, hogy az adott poszt azé a felhasználóé, aki a témát létrehozta. Ez nagyon hasznos akkor, amikor különböző stílust szeretnél alkalmazni az ilyen üzenetekhez vagy szeretnél valamit kiegészítően is megjeleníteni.

$NUM_ON_PAGE$ & $LAST_ON_PAGE$ a Fórum modulban: A kódok segítségével megállapíthatod, hogy az adott üzenet hányadik az oldalon ($NUM_ON_PAGE$) vagy, hogy utolsó-e az adott oldalon ($LAST_ON_PAGE$). Nagyon hasznos különféle stílusok alkalmazásakor.

Hozzáférés a mini-chat bejegyzéseihez: Egy új csoportjogot adtunk hozzá a Vezérlőpultban, amivel meghatározhatod, mely felhasználói csoportok férhetnek hozzá a weboldalad mini-chatjébe írt üzenetekhez.

Frissítettük a HIDE tagot: Osztályokba szedtük a HIDE tagokat:
Kód
Felhasználók esetén: <span class="UhideBlock">Hidden text</span>
Vendégek esetén: <span class="UhideBlockL">Hidden text</span>

Ezen kívül mostantól bármelyik csoport használhatja a HIDE tagokat, nem csak az adminisztrátorok és a moderátorok.

Hasonló bejegyzések rendezése: Frissítettük a hasonló/kapcsolódó bejegyzések elrendezésének algoritmusát:

1. Maximális címke-megegyezés: minél több címke megegyezik, annál előbbre kerül a bejegyzés.
2. Ha több bejegyzés esetén a megegyező címkék száma ugyanaz, az kerül előbbre, amelyik újabb vagy régibb - a Keresés modul beállításainak megfelelően.

Kötelező mezők uID regisztráláskor: A frissítés segítségével meghatározhatod, mely kiegészítő, de szükségszerű mezőket kell kitölteniük a felhasználóknak a uID rendszeren keresztüli regisztráció után, mivel azt nem adhatják meg a gyors regisztráció keretén belül. A rendszer a honlap eszköztárában értesíteni fogja a felhasználót, amennyiben az nem töltötte még ki a szükséges mezőket.

Mindezen kívül számos hibajavítást végeztünk még a rendszeren, hogy a lehető legzökkenőmentesebb élményt nyújtsuk felhasználóinknak smile Ennyit a 2016-os évről - reméljük nektek is ugyanolyan jól telt, mint nekünk!

Sikerekben gazdag újévet kíván nagy-nagy szeretettel, a uCoz csapata.
Csatolmányok: 1628844.png (32.2 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.