Üzenet # 1 | 19:36


Az egyik legnépszerűbb kérdések a fórumunkon és az Ügyfélszolgálatunkon a következők: Hogyan lehet a felhasználói profilokon levő adatokat módosítani (mint például a teljes nevet, nemet vagy a belépési adatokat)? Miért lehet pár információt a weboldalon, a többit pedig a Webtopban módosítani? Mi a Webtop és hogyan áll kapcsolatban a weboldalon levő profilokkal és a uID.me-vel?

Nehéz volt végigmagyarázni ezeket a kérdéseket, ismervén a bonyolult kapcsolatot, ami a uID belépési- és profilrendszer keretén belül számos alkalommal módosításra került a uCoz fejlesztésének folyamán. Ismertük ezeket a felhasználóhatósági nehézségeket, és javítani akartunk a helyzeten. Ma nagy örömmel mutatjuk be a uID profilokon és azok szinkronizációján végzett első frissítést.

Személyes adatok szerkesztése


A profiladatokat ezentúl a uID.me oldaladon módosíthatod, így nincs szükség a Webtopba való belépéshez ahhoz, hogy ezt megtedd.



Miután a uID.me profilodon módosítod az adataidat, azok frissítve lesznek a uCoz oldalakon levő profiljaidon. Eltávolítottuk a szükségtelen mezőket is, melyek a Webtopban jelen voltak.



Biztonsági paraméterek módosítása


A biztonsági beállítások, jelszóváltás és a profil törlése is a uID.me-re lettek átirányítva. Ezeket a uID oldalad beállításainak Biztonság lapján találhatod meg:



Ugyanakkor pár jegyzetet is hozzáadtunk a biztonsági paraméterekhez, így könnyebben lehet őket megérteni és beállítani:



Mennyire van hatással a frissítés a uCoz weboldalakra?


A mai frissítés csupán a Webtopra és a uID profilokra hat. Minden beállítást egy helyre helyeztünk át—uID.me—és szinkronizáltuk a már meglévő Webtop paraméterekkel. A hozzáférési és stabilitási problémák elkerülése érdelében hozzáadtunk egy "átmeneti" szervert, melyen minden adat tárolásra kerül.

És ez csak a kezdet! Ez a frissítés csak egy lépés a uCoz weboldalakon levő profilok jobbá tételében - jobb szinkronizáció, több lehetőség és mező. A munka tovább folyik és a jövőbeli frissítésünkben a továbbfejlesztett profiloldalakat szeretnénk bemutatni a uID belépési lehetőséggel rendelkező weboldalakon.


Ha bármilyen hibát észlelsz vagy meg szeretnéd osztani velünk a gondolataidat és javaslataidat, írj egy választ erre a témára. Nagy örömmel fogadjuk visszajelzésedet, mely sokat jelent a jövőbeli fejlesztésekre tekintve.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.