Üzenet # 1 | 15:48


Semmi kétség afelől, hogy a SEO Modul az egyik legjobban kívánt és várt frissítésünk, és most a legnagyobb örömmel jelentjük be, hogy most már minden weboldalon elérhető! A modul fő célja a weboldalad optimalizálása és népszerűsítése.
Lehetséges manuálisan is weboldalt optimalizálni, a tapasztalt felhasználóink pedig tudják azt is, hogyan. Habár biztos sokkal egyszerűbb, ha ez a folyamat automatizált és nem követel többet, mint egy jelölőnégyzet bejelölését és egy mező kitöltését. A modul segítségével a honlaptulajdonosok egyéni URL-címeket és META tagokat állíthatnak be, valamint 301-es átirányításokat végezhetnek a weboldal keretén belül.

Funkciók


A SEO modul egy törölhetetlen modul, mely az összes weboldalon automatikusan aktiválva van. Két verziója van: Ingyenes és PRO. A prémium felhasználók, akik az Optimális, Üzleti vagy Maximális fizetéses csomagokkal rendelkező felhasználók megkapják a PRO verziót (addig, ameddig a csomag aktív). Az ingyenes felhasználók és a Minimális vagy Alap csomagokkal rendelkező felhasználók a korlátozott Ingyenes verziót kapják.


A modul három ponttal rendelkezik: Prémium beállítások, Átirányítások és Yandex szolgáltatások.



Prémium beállítások


Az ebben a részegységben található eszközökkel a következőket teheted meg:
  • Egyéni Title, Description és Keywords META tagok a honlap moduljai, kategóriái és bejegyzései számára (új rendszerváltozók is születtek e célból: $SEO_TITLE$, $SEO_DESCRIPTION$, $SEO_KEYWORDS$).
  • Egyéni URL címek beállítása modulok, kategóriák és bejegyzések számára — most már nemcsak, hogy a bejegyzéseknek egyéni URL címeket adhatsz, de lecserélheted a modulok alap URL címeit (/blog, /news, /publ, stb.).
  • A robots.txt fájl szerkesztése közvetlenül a Vezérlőpultból.
  • Oldalak előnyös helyzetbe hozása a rel="canonical" attribútummal — ezáltal elkerülheted a duplikált tartalmat a keresési eredményekben.




Az imént leírt funkciók nagyon erőforrás-igénylőek, éppen ezért van az, hogy csupán a modul PRO verziójában érhetőek el.

Átirányítások


Gyakran megesik, hogy egy bejegyzés URL címe lecserélésre kerül, vagy egy oldal teljesen törölve lesz. Valószínűleg be kell állítanod egy átirányítást, mely segít átirányítani a forgalmat a régi oldalról az újra, valamint egyesíteni a két URL-t (ami által megtartod a helyed a keresési eredményekben).



A funkció segítségével HTTP 301-es típusú áritányításokat hozhatsz létre egyik URL-címről a másikra. A maximálisan létrehozható átirányítások száma korlátlan a PRO verzióban és 5 az Ingyenes verzióban.

Megjegyzés: Csupán a weboldaladon belül hozhatsz létre átirányításokat.


A Yandex szolgáltatások oldal jelenleg fejlesztés alatt van.
A SEO Modullal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések hamarosan elrhetőek lesznek a http://faq.ucoz.hu oldalon.

Ha észreveszel bármilyen jellegű hibát, kérünk, jelentsd itt.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.