A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
SEO és CAPTCHA hibajavítás
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 1 | 20:07
Ma egyből, két frissítéssel jelentkezünk:
SEO-hibajavítás
Captcha javítás az admin-panel belépésnél.
Jelenleg csak az alábbi szervereken érhetőek el a frissítések: S4, S15, S47, S58, S104

SEO hibajavítás:

Ezeket a modulokat érintette a hibajavítás:

Blog és Hírek
Fórum
Fájl Catalógus
Fotóalbumok
Cikkek
Online játékok

301-es átirányítások az oldalak végén lévő "/" jelre:

Amikor egy lapra mutató linket így érnek el: / blog/test_2/2013-02-25-2 / akkor átirányítja a rendszer a lapot a következő címre: / blog/test_2/2013-02-25-2 .

404-es hiba, ha az oldal címe megváltozik:

Ha az anyag a címét a következőre változata: / blog/test_2/2013-02-25-2. akkor, 404.es hibát kap pl. a következő linkekre, amik eddig a cikkhez vezettek:

- / Blog/test_2/2013-02-25- A2
- / blog/test_2/2013-02-25- llddr
- / blog/test_2/2013-02-25- fssd2

404-es hiba nem létező kategória esetén

Ha megváltoztatja a kategória nevét akkor a rossz névre 404-es hibát generál az oldal. Például a / blog/test_2ff/2013-02-25-2 a / blog/test_2ff_ test_else / -re 404-es hibát ad, (ha a cikk a) 2013-02-25-2 link alatt érhető el.

GET параметры для страниц

Для страниц материалов разрешены любые GET параметры, передавать их можно в таком виде:

/blog/test_2/2013-02-25-2?my_param1=a&my_param2=b

/blog/test_2/2013-02-25-2/?my_param1=a&my_param2=b

В последнем варианте 301 редиректа не будет без слеша, он просто игнорируется.

A dátum az URL-ben:

A blog és a hírek modul, amelyben az URL-ben az év, hónap, nap, van, és az anyagot más dátumra helyezzük, akkor a régi dátumra az oldal 404-es hibát ad.

Új Captcha az admin felületen

Egy másik kis frissítés, ami valójában az is hosszú idő a meglévő hiányosságok kiküszöbölésére: csak captcha megadásával lehet belépni az oldalra (a honlap / admin).

Természetesen, a CAPTCHA megjelent minden alkalommal, de most már a CAPTCHA nem jelenik meg a két hibás bejelentkezés előtt. Ezéltal kényelmesen be lehet lépni, de a biztonsági szint változatlan, mert bizonyos hibás próbálkozás után a rendszer tiltja a próbálkozó IP címét.
Csatolmányok: 9095109.png (8.2 Kb)

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Redzsina
Üzenetek: 75
Hírnév: 7

Üzenet # 2 | 23:08
Csak egyetlenegy kérdésem lenne, hátha rosszul értelmeztem a dolgokat. Ezek a 404-es dolgok javításra kerültek, vagy újítások. Nagyon remélem, hogy az első, mert én pont azt szerettem, hogy "nyomkövetős" az oldal. Nem kell mindent mindenhol átírni, mégis mindenki oda lyukad ki, ahová kell. biggrin
vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 3 | 13:20
Redzsina, ezek a hibajavítás alatt szerepelnek wink Ha átírod a linket (kb az összes modulnál) a régi link nem fog működni, csak az új, ez keresőoptimalizálásból fontos, mert ha 2 link alatt is elérhető ugyan az, a tartalom, akkor a Google duplikált tartalomnak veszi ==> hátrébb kerül a honlap a találati listán wink
Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Redzsina

Üzenet # 4 | 03:12
Félreértettük egymást, én nem erre gondoltam, de aztán ki tudja, viszont egy dolog biztos. Mi akármit is módosítunk, átírunk, törlünk stb., sosem kapjuk meg a 404-es oldalt. ~Fél éve van meg ez az oldalunk, de még nem sikerült egy darab 404-es hibát sem intéznünk. biggrin Ezért írtam fentebb, hogy a szeretem az oldal nyomkövetős rendszerét, mert semmit nem kell átírnunk az oldalon, mégis mindenki oda kerül, ahová az új linkek mutatnak. cool
Elnézést a megkésett válaszért. (Legközelebb elteszem könyvjelzőnek a témákat.)
A másik dolog, amiért ismét publikálásba fogtam. Megjelent egy új modul az inaktív fül alatt, ami a Social Media Publisher névre hallgat. Az orosz szövegből annyit bírtam kihámozni (modul beállításai), hogy ez egy ilyen uCozféle megosztás gomb lesz a Twitterre, Facebookra stb. Tudtok erről már valamit? Kb. egy napja az oldalszerkesztő (Admin Bar -> Szerkesztő -> Szerkesztő bekapcsolása) és a cikkek katalógusában az ajaxos oldalváltó is megadta magát. Lehet bármi köze ehhez? A válaszokat és az információt köszi előre is.
vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 5 | 14:09
Redzsina, Igen tudunk valamit róla, most pl. azt hogy lemaradtam a fordításban... biggrin

Már másfél hete van róla orosz cikk:
http://blog.ucoz.ru/blog....-05-278

Mindjárt fordítok wink

Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Redzsina

Üzenet # 6 | 16:29
Köszi! smile
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: