Üzenet # 1 | 17:34
Rengeteg oldalon találkozhattok azzal a jelenséggel, hogy ha valamelyik felhasználónak nincs avatarja, akkor egy automatikus kép jelenik meg, amíg le nem cseréli egy sajátra. Mindenféle szkript nélkül ezt mi is meg tudjuk oldani az uCoz rendszerben. Ehhez a feltételes operátorokat kell használjuk, illetve a sablonban néhány kódot kiegészíteni.

Első lépésként készítsd el a képet, amit szeretnél láttatni a többi felhasználóval. Erre bármilyen képszerkesztő program alkalmas. A kép neve teljesen mindegy, úgy ahogy a kiterjesztése is. A méretét is te határozhatod meg, nyílván ügyelned kell, hogy az oldal sablonját ne tegye tönkre, és esztétikusan illeszkedjen a weboldal témájához. Ha elkészült a kép, töltsd fel a képet a weboldaladra, FTP vagy fájlkezelő segítségével.

Menj a Saját Menü » Honlap-stílus » Felhasználók » A felhasználó saját oldala nevű sablonra, és ott keresd meg az $_AVATAR$ nevű kódot. Ha ez megvan, az elé illeszd be a következő kódot:

Kód
<?else?><img src="KEP_URL_CIME">


Ez azt fogja eredményezni, hogyha van avatar, azt jeleníti meg, máskülönben az általad megadott képet. Értelemszerűen a saját képed URL-jét írd be.
Ellenőrizni tudod, hogy mindent jól csináltál-e, hogy keresel egy olyan felhasználót, akinek biztosan tudod hogy nincs képe. ha netán-tán nincsen ilyen, akkor vedd ki a saját képedet.

Az is megoldható, hogy csoportonként változó legyen a kép. Ez akkor lényeges, ha van a csoportoknak külön színezése. Ha ilyet akarsz, akkor először is minden csoportnak csináld meg a képeket. A nevük egyezzen meg a csoportok iD-jével (pl: Felhasználók - 1.png; Admin - 4.png; Barátok - 251.png stb). Ilyen néven töltsd fel a képeket is. Ha ezt a módot választod, akkor szintén a fenti kódot, a fenti helyre tedd be, de a fájlnévhez ezt írd be:

Kód
http://oldalad_cime.ucoz.hu/$_GROUP_ID$.png


Zárásképpen pár tipp: Ha van saját blokkod, akkor ott is írd be ezt a kódot, de az AVATAR-nál ne legyen "_" jel. Itt, ha csoportonként változó képet állítasz be, akkor a [b]$GROUP_ID$ elé ugyancsak ne tegyél "_" jelet. Továbbá beállíthatod ezt a hozzászólásoknál, a felhasználók listájánál, és ott, ahol van kép. VIGYÁZZ, itt nem működik a csoportonként változó!

Az információ a uCorner (volt uCoz Kuckó) oldaláról származik. Szerzője DaveedBrown.