Üzenet # 1 | 16:49
Rögtön azt hinné az ember, hogy ez valamiféle script, vagy php kell egy napszaknak megfelelő köszöntéshez. És nem! Ugyanis -a uCoznak hála- egyszerűen kivitelezhető feltételes operátorral! Bezony. biggrin Továbbá kell még matematikai tudás, és az óra ismerete. Matematika már rosszul kezdődik biggrin de nyugi, jobban folytatódik!
Először is csináljuk meg a kódokat! Kezdjük ott, hogy milyen köszöntést szeretnél. Azaz inkább azt hogy hányat. A legjobb szerintem a jó reggelt/napot/estét, vagy a szép reggelt/napot/estét. De csinálhatsz tréfásat is pl: Te már ilyenkor ébren vagy? biggrin / nem inkább dolgoznod kéne? biggrin / Mit bóklászol itt ilyen későn? biggrin ésatöbbi. Sőt, még képet is tehetsz bele!
Ha megvan, akkor kell maga a kód ami három (vagy ahányféle köszönés van) részből áll.

Így néz ki egy ilyen kód:
Kód
<?if($HOUR$>X)?>Köszöntés<?endif?>


Ebből többet kell egymás mellé tenni. Ezeknek a beállítására kell a matematika része. Láthatsz egy olyat hogy $ HOUR $>X. Ez azt jelenti, hogy az órák száma (tehát hány óra van) nagyobb mint X. Ezzel kell most trükköznöd.

Ha a reggelit akarod beállítani, akkor azt kell beírni, hogy
Kód
$HOUR$<11


Tehát ha nem múlt még el 11 óra. Természetesen saját magadnak beállíthatod hogy neked.... őőő... meddig tart a reggel!? biggrin Ha a nappalit állítod be:

Kód
$HOUR$>11


ergo elmúlt 11 óra. Az este is ugyan így. NEM! Mert ha pl azt állítod be, hogy

Kód
$HOUR$>18


akkor nem úgy jelenik meg ahogy akarod, mert 11-nél és 18-nál is több az órák száma, tehát a Jó napot és a Jó estét is megjelenik. Ennek kiküszöböléséhez ezt a kódot kell alkalmazni:

Kód
$HOUR$>18 && $HOUR$<6


Ez azt fogja okozni, hogy csak 18 és reggel 6 között jelenik meg a szöveg.
Ha megvannak a kódok, már csak be kell illeszteni, és használd egészségeddel wink

Az információ a uCorner (volt uCoz Kuckó) oldaláról származik. Szerzője DaveedBrown.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.