Üzenet # 1 | 21:03
A File Transfer Protocol, vagy rövid nevén FTP TCP/IP hálózatokon – mint amilyen az internet is – történő állományátvitelre szolgáló szabvány. Wikipédia

FTP használatához egy különleges programra lesz szükséged, mint például FileZilla, CuteFTP, FTP Commander stb. Egy böngésző nem használható fel ilyen célokra. További FTP-kezelőkre kereshetsz rá a Google-on.


FTP-csatlakozás menete


1. Lépj be a honlapod Vezérlőpultjába (http://valami.ucoz.hu/admin).

2. A főoldalon kattints az FTP részletek hivatkozásra.3. Egy ablakban fog megjelenni az FTP hoszt, az FTP felhasználónév és az FTP jelszó. Ha nincs beállított jelszó, egy link fog megjelenni a beállításhoz.4. Mentsd el az információkat, vagy a csatlakozás erejéig tartsd nyitva az ablakot.

5. A megadott adatokkal lépj be az FTP-be az FTP-kezelő segítségével.


Az FTP-kezelők helyes működéséhez ellenőrizd a hálózati beállításokat, valamint a tűzfal és a vírusirtó szoftver beállításait.

Ajánlott ellenőrizni a hibanaplót is. Amennyiben a szerverhez történő kapcsolat megtörtént, a hiba részletes leírását láthatod. Ha nincs semmiféle kapcsolat, akkor hálózati- vagy kliens-hibával szembesülsz. Sok esetben a passzív módot kell használnod, főleg ha az internetszolgáltatód korlátozásokat szab eléd.


FIGYELEM


Egy FTP-kapcsolat megvalósításához a következő feltételeket kell beteljesítened:

1. Az e-mail címed meg kell legyen erősítve.
2. A megfelelő kapcsolathoz és működéshez a weboldal életkorának meg kell haladnia a 2 órát (bizonyos esetekben akár 24 óra is szükségeltetik).
3. A telepített hálózati alkalmazások nem tilthatják le az FTP-kapcsolatot.
4. A passzív módot ki kell választani.
5. Az FTP-kliensbe manuálisan illeszd be az információkat, ne másold.

A statikus .htm és .html fájlokat a Fájlkezelő segítségével kell feltöltened. A uCoz szerverei nem nagyon vannak jó viszonyban a statikus HTML fájlokkal.


AZ FTP ÉS A FÁJLKEZELŐ ALAPVETŐ SZABÁLYAI


- A feltöltött fájl mérete nem haladhatja meg a 15 MB-ot.
- A fájl nevének maximális hossza (kiterjesztéssel együtt) nem haladhatja meg a 45 karaktert.
- Egy mappaszint (nesting) nem tartalmazhat több mint 200 fájlt és mappát (a létrehozható mappaszintek maximális száma 4).
- A fájl elnevezése csak latin karaktereket, számokat, egy alulvonást és egy kötőjelt tartalmazhat.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.