A fórum moderátora: remus |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói Menü szerkesztő |
Menü szerkesztő |
Amennyiben létre szeretnél hozni egy új menüt, vagy módosítani akarsz egyet, akkor kövesd végig ezt a cikket.
Menj a Vezérlőpultba, majd válaszd a Menü szerkesztő elemet. A Menü létrehozása elemre történő kattintás után megjelenik egy pop-up ablak. Írd be a menü elnevezését (pl.: Oldalam menüje), válaszd ki a megjelenítési módot (alapértelmezetten függőleges) és kattints a Mentés gombra. A Menü szerkesztőben a következő dolgokat fontos tudni:
Adjuk hozzá például a Cikkek katalógusa elemet. Először is kattints a Cikkek katalógusa hivatkozásra a Felhasznált modulok alatt és másold ki a linket a Vágólapra. Ezután kattints a Menüpont hozzáadása linkre, adjunk meg egy megnevezést az új menüpontunknak, illeszd be a kimásolt URL címet, majd kattints az Alkalmazás gombra. Az elemek törlése is ennyire egyszerű, csupán az gombra kell kattintani. Ugyanezzel a módszerrel több menüelemet is hozzáadhatsz. A menüelemek sorrendjének megváltoztatásához csak fogd és vidd az elemet az egérrel. Amennyiben egy almenüt szeretnél hozzáadni, csak kattints a zöld kereszt ikonra, majd húzd a kívánt menüelemre: A dinamikus oldalak automatikusan hozzá lesznek adva a honlap főmenüjéhez, amennyiben az Oldal linkjének hozzáadása, a honlap fő menüjében opció be van jelölve: Az oldalra mutató link könnyedén kitörölhető a menüből a fent említett módon, de a hozzáadott oldal nem fog törlődni. Minden módosítás után kattints a Mentés gombra. Amennyiben a menü nem frissül magától, mentsd le újból azt a sablont ahol a menü van (például: A honlap felső része vagy az Első/Második container). Videó: [small]A videó DaveedBrown tulajdona.[/small] |
Tényleg, teljesen igazad van, az egészet cseréltem le, mert fogalmam sem volt, hogy más is lehet benne. A kód egy hosszú sorban volt, nem olyan szépen tördelve, mint ahogy te megadtad. Na mindegy, nem mentegetőzöm. Visszaraktam az eredetit, fájlkezelőben már láttam rendesen a kódot és azt, amit le kell cserélni. Olyan szép lesz! Már majdnem jó.
Hozzáadva (07.11.2014, 09:51) |
Végigcsinálom Nem írtál rossz helyre és nem tűnt el a párbeszédünk Csak új oldalon van |
EniG, már kész is
|
| |||