Üzenet # 1 | 11:25
1. Mik a sablonszövegek?


A sablonszövegek azok az alapértelmezett szövegek, kódok, amelyeket a modulok és a weboldal sablonjai használnak fel (pl. Bejegyzés hozzáadása).


2. Hogyan működik?


Menjünk a Vezérlőpultba, majd válasszuk a Sablonszövegek cseréje opciót. A megjelenő lapon válasszunk ki egy fejezetet, majd a módosítani kívánt sablonszöveg szövegmezőjének jobb oldalán fekvő változtat linkre kattintva tegyük szerkeszthetővé a mezőt. Használhatunk HTML kódokat is, de a maximálisan beilleszthető karakterek száma 35, tehát kevés HTML-kedés lehet itt!
A visszaállít linkre kattintva visszaállíthatjuk a sablonszöveget az alapértelmezett értékre. Miután minden módosítást befejeztünk, nyomjuk meg a Mentés gombot.


3. Kifejezések keresése sablonokban


A jobb felső sarokban levő Kifejezések keresése sablonokban gombra kattintva megtalálhatjuk és módosíthatjuk a leggyakoribb és legáltalánosabb kifejezéseket a sablonokban.

Ha jobban megfigyeljük az egyes sablonokat láthatjuk, hogy a rendszerkifejezések a <!-- <s1234> --> és <!-- </s> --> kódok között vannak. (1234 - az annak a kifejezésnek megfelelő rendszer-ID) A Kifejezések keresése a sablonokban funkció ezeket a kódrészleteket használja fel.


Ha bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban, tedd fel itt!

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.