Üzenet # 1 | 20:35
Kérdés: Mit jelent az, hogy keresőbarát URL?
Válasz: Keresőbarát URL-nek számít minden olyan URL-cím, amely magába foglalja az anyag címét, vagy az anyag legfontosabb gondolatát. Példa egy ilyen típusú URL-címre: http://hvg.hu/tudomany/20140702_ez_lesz_a_nokia_uj_markaneve. Már az URL-ből láthatjuk, hogy a cikk a Nokia brand nevének sorsáról van szó.

Kérdés: A uCoz rendszerben használhatóak a keresőbarét URL-címek?
Válasz: Persze! uCoz-ban ez alapbeállítás.

Kérdés: Hogyan társíthatok, mondjuk egy blogcikkhez keresőbarát URL-t?
Válasz: A rendszer automatikusan generál keresőbarát URL-címet az anyaghoz a fent idézett formában.

Kérdés: A uCoz rendszerben hol/minek lehet ilyen típusú URL-címe?
Válasz: A fejezetek, a kategóriák és az anyagok URL-címe tartalmazza a megadott címet.


A funkció aktiválása/kikapcsolása
A uCoz rendszerben a keresőbarát URL-ek használata alapértelmezett opció. Ki- és bekapcsolni viszont a honlap általános beállításainál tudjuk (Vezérlőpult >> Beállítások menü >> Általános beállítások >> Keresőbarát URL használata).


Keresőbarát URL módosítása
1. Fejezetek és kategóriák:
Amint az előbb is mondtam, a uCoz a megadott kategória/fejezetnév alapján automatikusan generál SEO-barát URL-címet. Ezt a kategória vagy fejezet neve melletti ikonra kattintva módosíthatjuk a kívánt modul Kategóriák vezérlése menüpontjában.

2. Anyagok:
Az anyagok URL-jének módosításához nyisd meg az anyag szerkesztő oldalát. Itt módosíthatja Az URL-ben megjelenő cím nevű mező tartalmát.


Amennyiben módosítja az egyik anyag/kategória az URL-ben található címét, vagy kikapcsolja a keresőbarát URL-címek használatának lehetőségét, a kategóriák és anyagok ugyanúgy elérhetőek lesznek, csak az URL keresőbarát része vesztődik el.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.