Üzenet # 1 | 18:28
Oldalunk pingelése egy egyszerű folyamat. Nem igényel sok informatikai tudást. Akkor érdemes pingelni, amikor a weboldalunk nem érhető el, történetesen nem tudunk belépni a Vezérlőpultba és nem tudjuk a szerver IP-címét.

Ehhez csak nyomjuk le a Win+R billentyűkombinációt, majd a megjelenő ablak beviteli mezejébe írjuk be: cmd.A parancssorba írjuk be, majd nyomjunk Enter-t:
Kód
ping oldalad_url_cime

Például pingeljünk a ucoz.hu címre:
Kód
ping ucoz.hu
Ha hosszabb pingelést szeretnénk, ezt írjuk be:
Kód
ping oldalad_url_cime -t

Ezzel a paranccsal a rendszer addig fog pingelni, amíg le nem ütjük a CTRL+C billentyűkombinációt.A pingelés eredményeit másold ki. Ehhez kattints jobb gombbal a parancssor belső területre, válaszd az Összes kijelölése opciót, majd nyomd le az Enter billentyűt.Ezt beillesztheted a fórum hibabejelentésekkel foglalkozó részébe a további segítségnyújtásért.

Ha nem tudod a weboldalad szerverének IP-címét, a pingelés menete alatt máris észreveheted!

Nyisd meg a böngésződben ezt az oldalt, majd nyomd le a CTRL+F billentyűkombinációt, hogy megnyisd a böngésző lapon található elemek keresőjét. Közvetlenül a Válasz (Reply from) szöveg után megtalálható a weboldalad szerverének IP-címe. Ezt kell beírnod a böngésződ keresési mezejébe a fent említett oldalon.
Az IP-cím mellett megtalálható a szerver neve, amit ITT felhasználhatsz, és ITT megtekintheted, hogy hibás-e a szerver, vagy éppen javítják-e.


Ha valami nem érthető, itt nyugodtan kérdezhetsz a pingeléssel kapcsolatban.
Csatolmányok: 5900801.png(3.4 Kb) · 2176348.png(6.3 Kb) · 0724029.png(7.0 Kb) · 0289020.png(7.6 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.