A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 3 / 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » A honlap hírei & Blog » A modul külalakjának vezérlése (Segítség!!!)
A modul külalakjának vezérlése
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 31 | 15:50
Redzsina, hozzászólások kinézete sablonban kell a feltételnek: ha a felhasználó id-je == agyag hozzáadójának id-je akkor: hozzászólás, más esetben semmi, feltétel vége. (Már csak dekódolnod kell biggrin )
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Redzsina
Üzenetek: 75
Hírnév: 7

Üzenet # 32 | 02:10
Marcsellóóóó!!! Hát le tudnálak smárolni!!! lol
3x kaptam figyelmeztetést, hogy tanulmányozzam át A-tól Z-ig az adminpultot (ezt meg is tettem), minden világossá is vált - no problem.
Mióta intenzívebben ráálltam az oldal szerkesztésére, inkább a modul menüpontjaiból szoktam belépni a külalak szerkesztésébe, így elkerülte a figyelmemet a hozzászólások szerkesztése, mint opció, szóval kösssssssz szépen a választ!!! Ezért nem hírnév jár, minimum kitüntetés!! biggrin

A problémámat sajnos nem sikerült megoldanom, mert a hozzászólásokban nincsenek modul és page id "szabályozók", amivel képes lennék a tervemet megvalósítani - itt az oldal összes hozzászólásának külalakját tudom módosítani, de ezért is Big Thx, mert a kövi lépés ez lett volna.

Amit leírtál - mint megoldás - tökéletesen értelmezhető, sőt egy lépéssel előtted jártam, mert ehhez hasonló volt az alternatív verzióm (ami működik is tökéletesen). cool Abban "hibádzik" (bocsi a kifejezésért) a tanácsod, hogy a hozzászólásokban nincs userid kód, így a feltétel nem tud megvalósulni. sad

Leírom azért a tervemet, hátha valakinek eszébe jut vmi megoldásféle:
Azt szeretném elérni, hogy Te, mint felhasználó csak a saját hozzászólásaidat és az ahhoz érkezett válaszokat láthasd, de csak a blog modulban, azon belül pedig csak egy bizonyos bejegyzésben.
Eme ötlet megvalósítható lenne, de egy darab kód vagy itt, vagy ott hiányzik. weep
Megoldásféle = más kódokat használni, esetleg más elv alapján megtervezni a kérdéses feltételt. smile
Ha lesz válasz, köszi előre is!! heart
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 33 | 11:01
Redzsina, a probléma ezzel csak az, hogy max csak a saját hozzászólásokat tudnád megjelentetni, mert id alapján nem tesz különbséget, hogy válasz-e vagy sem. csak a saját bejegyzést úgy tudod, hogy $NAME$==$USERNAME$ feltételt használs
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 34 | 12:40
Redzsina, asszem lehet olyat hogy oldal változó = blog modul változója, és azon belül amit DaveedBrown írt. (mindjárt megnézem hogyan lehet, és adok kódot.) biggrin (OFF: ez már sikerült? Engem is érdekelne a megoldása ON:)
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Redzsina
Üzenetek: 75
Hírnév: 7

Üzenet # 35 | 19:48
DaveedBrown, Igen, elsőre én is ezt gondoltam, de ott a Class kód, ami páratlan/páros "szabályozó" (akár). Ha jól játszom ki a lapokat és sikerül mindig elérnem, hogy a válaszaim páros ID-t kapjanak, az előttem szólóé pedig páratlant, és ezt még megfűszerezem az is_own kóddal, nyert ügyem van, de itt még nem tartok (ez csak fejben van meg egyenlőre)... Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. biggrin

vmarci21, Szívesen fogadok mindent segítséget, mert több szem, többet lát (ergó, lehetséges, hogy a nekem eszembe nem jutott dolog, neked eszedbe jut - nah ezt is megmagyaráztam). lol

Hozzáadva (01.11.2012, 18:48)
---------------------------------------------
Szerk:
Az értesítéses rendszernél még nem tartok. :-/
Mivel a profiloldalon van $utoljára online kód, ezért lehetséges, hogy időbélyegzős megoldással oldom meg az értesítést, és nem a "szkennelős" megoldással, de azt is el tudom képzelni, hogy hagyom. Ez már csak a végén lesz fontos; még azt sem tudom, hogy melyik modult mire használjam fel, na meg hogy nézzen ki az oldal. biggrin

Dadm
Üzenetek: 14
Hírnév: 0

Üzenet # 36 | 14:44
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Nem lehet valahogy megváltoztatni a blogbejegyzések hátterét. Úgy értem, hogy én a 835-ös sablont használom és nem lehetne, hogy a blog bejegyzésinél megváltozzon a háttér, vagyis ne ilyen átlátszó fekete legyen, hanem mondjuk egyszerű szürke?
Előre is köszi, Dadm
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 37 | 21:29
Dadm, ez még mindig a http://farkaslegendak.ucoz.hu oldalon van? Mert ott úgy látom, hogy megoldottad biggrin
Egyébként, aki hasonló kérdéssel fordulna hozzánk, a megoldás:
Vezérlőpult >> Külalak szerkesztése >> Stílusok táblázata (CSS) oldalon megkeressük a sablon 31. sorát, keressük meg a background jellemzőt, majd ami a : [kettőspont] és ; [pontosvessző] között van, módosítsuk a kívánt színre. Ehhez ismernünk kell a CSS színkódok fogalmát (#000, #fff, #0fe stb...) vagy egyszerűen tudnunk kell egy picit angolul (gray, red, black, white, green, brown, darkblue...).

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Suhanc
Üzenetek: 51
Hírnév: 4

Üzenet # 38 | 09:58
Azt szeretném kérdezni, hogy a "Bejegyzések kinézete" stílusszerkesztő részen tudok-e hivatkozni, a hozzáadott kategóriára?
Azt szeretném, hogy minden kategóriában lévő bejegyzésnek saját kinézete legyen, persze nem drasztikus változás, csak más színeket használva jelenne meg az a bejegyzés smile
Szerk.:
<?if($CATEGORY_NAME$='pelda')?> ez a kód működhet hozzá? smile

"Ami nem öl meg, az megerősít."
Az üzenetet szerkesztette Suhanc - Szerda, 2017.06.21, 10:02
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 39 | 10:17
Suhanc, tanácsosabb a kategória ID-ját használni, mert az sokkal biztosabb megoldás smile A kategóriák ID-ját a Kategóriák vezérlése oldalon tudod megtekinteni, a legelső oszlopban.

A feltétel valahogy így nézne ki:
Kód
<?if($CID$==1)?>Ez jelenjen meg, ha a kategória ID 1.<?else?> ...... <?endif?>

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » A honlap hírei & Blog » A modul külalakjának vezérlése (Segítség!!!)
  • Oldal 3 / 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Keresés: