Oldal 1 / 11
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » Fotóalbumok » Kép címének másolása
Kép címének másolása
Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 1 | 19:37
Üdvözlök mindenkit!

A fotóalbum listájában az ikonkép alá szeretnék egy "másolás" szöveget tenni, ahová ha rákattintanak, a teljes méretű kép címét a vágólapra másolja a program. Esetleg elé és mögé az img BB kódot, de az már részletkérdés. Konkrétan azt nem tudom, hogy hogyan lehet vágólapra másolni html-ben vagy php-ban.

Köszönöm előre is a segítségeteket.

juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 2 | 20:14
Szia! Nem tudom egészen pontosan ilyesmire gondolsz-e...nekem van egy kódom:

Code
<form>
<textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual>
kep cime
</textarea><BR>
<input type=button value="Kijelöl"
onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();">
</form>

ez kijelölni tud, másolni nem...de hát innen már tényleg csak ctrl-c és ctrl-v és hát itt azért egyesével ki kellene minden kép alá biggyeszteni.....elég sziszifuszi meló lenne....a fiúk biztos tudnak valami okosabbat:) kíváncsi vagyok én is:)

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 3 | 20:25
Alapnak nem rossz, kedves juillet, de nem kell minden egyes kép alá beilleszteni, van ennek egy egyszerűbb módja is. Fogjuk a kódot, amit Juillet adott, és továbbfejlesztjük: Kell bele valami, ami minden fotónál más. Egy operátor! (Hát persze biggrin ) Ennek van egy jóóóóó hosszú operátora: $FULL_PHOTO_DIRECT_URL$. Ezt beletesszük
Code
<form>
<textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual>
$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$
</textarea><BR>
<input type=button value="Kijelöl"
onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();">
</form>

No, most megvan a kód, illeszük be egy sablonba, méghozzá a Sablonok-Fotóalbum-Teljes méretű fotók hozzászólásokkal együtt. Most keressük meg a $PHOTO$ operátort, és utána illesszük be a kódot így:
Code
$PHOTO$<br><form>
<textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual>
$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$
</textarea><BR>
<input type=button value="Kijelöl"
onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();">
</form>

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 4 | 20:40
Köszi, másra gondoltam. A kép teljes címét kellene a vágólapra másolni. Úgy gondolom, hogy a "fényképek mutatása (típusa) sablonban kellene elhelyeznem.
$PHOTO_URL$ - ennek a változónak az értékét szeretném vágólapra tenni.

Közben meg is jött a válasz, elnézést én még Juliettnek írtam a fentieket.

Hozzáadva (24.10.2010, 20:40)
---------------------------------------------
Köszönöm, de ez sem jó. Nem akarok semmit kijelölni, és nem szeretném, ha látszana a képernyőn is a kép linkje. Csak egyszerűen vágólapra kellene másolni. Azt nem lehet megoldani?

Az üzenetet szerkesztette Evia - Vasárnap, 2010.10.24, 20:31
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 5 | 20:44
Próbálkozok különféle szkriptekkel, de eddig olyat amit te akarsz, és működik, nem láttam. Vagy marad a jobb klikk...
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 6 | 20:57
Idáig jutottam el, nem tudom, hogy ez jó-e. Egyáltalán nem ismerem a javascriptet.

Code
<script type="text/javascript">
function CopyToClipboard()

{
    CopiedTxt = "$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$";
    CopiedTxt.execCommand("Copy");
}
</script>

Ha ez jó, akkor hova kell tennem? (Azt sem tudom, hogy a body elé vagy után!)
Utána még kellene valami, aminek van onclick eseménykezelője

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 7 | 20:59
Szia!
A vágólapra másolás legegyszerűbb módja jobb klikk. Ettől csak bonyolultabb megoldás van, amin Daveed is dolgozik.
Próbálkozzatok meg a
$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$ - a teljes méretű fénykép-fájl linkje (amennyiben a fénykép nagyobb mint 500x500)
$FULL_PHOTO_URL$ - az aktuális méretű fénykép oldalának a linkje (amennyiben a fénykép nagyobb mint 500x500)
operátorokkal! Szerintem ezzel kilehet íratni a linket.

biggrin közben írtál már.
Az ilyen scripteket mindig a body után kell a /body elé. De leginkább oda, ahol a kép megjelenik biggrin

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 8 | 21:06
Quote (raziel70)
amin Daveed is dolgozik.

Sajnos Daveed eredménytelenül dolgozik sad Nem láttam olyan scriptet, amilyenre Evia vágyik. Kipróbálom a kódot amit kreáltál, utána írok.
*****Csak egy pillanattal később*****
Hááát sajnos nem nyert mellow

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 9 | 21:11
De akkor mit használ a photobucket? Nem mutatja a teljes képet, amikor ki lehet választani, hogy a linket vágólapra tegyük.
A scriptet, amit csináltam, hova kell tenni a html kódon belül? A body elé vagy után? (tényleg nem tudom)
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 10 | 21:12
Keresd meg a $PHOTO$ operátort, és utána
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 11 | 21:17
Erre már válaszoltam drága Evia!
Ne olyan komoly oldalakról vegyél mintát, mint a Photobucket! Ott egy profi fejlesztőcsapat dolgozik. sad
Mi itt még csak próbálkozunk lábra állni, miközben Ők már futkároznak! sad
Keresgélj ezeken a helyeken. Itt rengeteg script van, mi is ilyen oldalakról szedjük a "tudományt" biggrin
http://www.dynamicdrive.com/
http://www.downloadjavascripts.com
http://www.sourcecodeonline.com/
És még naphosszat sorolhatnám a linkeket. Rengeteg ilyen és hasonló oldal van. Google a barátod! smile
Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 12 | 00:28
Köszönöm mindenkinek. Azért még fogok próbálkozni. Ha lesz működő eredményem, akkor leírom nektek. (bár azt kétlem, de hátha szerencsém lesz...)

Hozzáadva (25.10.2010, 00:28)
---------------------------------------------

Code
<div>Kód: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="[img]$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$[/img]" title="Kép Img kódjának másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="25" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div>

Internet explorer alatt működik a kijelölés és a vágólapra másolás, bár a legelső másolásnál megkérdezi, hogy engedélyezem-e a végrehajtást. Mozillánál a kijelölés működik, de a vágólapra másolás nálam nem. Talán azért nem, mert le van tiltva.

Így néz ki az oldalamon:
http://sky.ucoz.hu/photo/design/18

juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 13 | 06:50
Quote (Evia)
Idáig jutottam el, nem tudom, hogy ez jó-e. Egyáltalán nem ismerem a javascriptet.

Ajajjj, és mi lenne ha ismernéd is?? smile
Látom, Te se fekszel le addig, amíg egy problémát meg nem sikerül oldani!

Gratulálok a kódhoz, fantasztikusan ügyes vagy:)
(egy pici kérdés: ezt most hova is kell tenni?? smile )

Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 14 | 09:07
"fényképek mutatása (típusa)" sablonba raktam.
Valahova a kép alá. Már nem tudom, hogy hogyan nézett ki az eredeti sablon. Én egy kicsit átrendeztem. Lehet a $PHOTO$</a> után közvetlenül is.

Én még egy kicsit kibővítettem, hogy ne csak img kódot tudjunk másolni, hanem linket is

Code


<div>Link: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$" title="Kép címének másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="20" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div>
<div>Img: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="[img]$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$[/img]" title="Kép Img kódjának másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="20" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div>

A színeket és a háttérszíneket a saját oldalamhoz igazítottam, ezt majd változtasd meg a saját színeidhez.

juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 15 | 21:58
Köszönöm szépen még egyszer, nagyon jól működik a kijelölés, másolni még nem tudok, de firefox-on vagyok leginkább. De innen már tényleg csak jobb-gomb ...stb...
Nagyszerű problémafelvetés, és kitűnő feladatmegoldás, gratulálok:)
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » Fotóalbumok » Kép címének másolása
Oldal 1 / 11
Keresés: