|
uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Tartalmi modulok Fotóalbumok Kép címének másolása |
Kép címének másolása |
Üdvözlök mindenkit!
A fotóalbum listájában az ikonkép alá szeretnék egy "másolás" szöveget tenni, ahová ha rákattintanak, a teljes méretű kép címét a vágólapra másolja a program. Esetleg elé és mögé az img BB kódot, de az már részletkérdés. Konkrétan azt nem tudom, hogy hogyan lehet vágólapra másolni html-ben vagy php-ban. Köszönöm előre is a segítségeteket. |
Szia! Nem tudom egészen pontosan ilyesmire gondolsz-e...nekem van egy kódom:
Code <form> <textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual> kep cime </textarea><BR> <input type=button value="Kijelöl" onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();"> </form> ez kijelölni tud, másolni nem...de hát innen már tényleg csak ctrl-c és ctrl-v és hát itt azért egyesével ki kellene minden kép alá biggyeszteni.....elég sziszifuszi meló lenne....a fiúk biztos tudnak valami okosabbat:) kíváncsi vagyok én is:) |
Alapnak nem rossz, kedves juillet, de nem kell minden egyes kép alá beilleszteni, van ennek egy egyszerűbb módja is. Fogjuk a kódot, amit Juillet adott, és továbbfejlesztjük: Kell bele valami, ami minden fotónál más. Egy operátor! (Hát persze ) Ennek van egy jóóóóó hosszú operátora: $FULL_PHOTO_DIRECT_URL$. Ezt beletesszük
Code <form> <textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual> $FULL_PHOTO_DIRECT_URL$ </textarea><BR> <input type=button value="Kijelöl" onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();"> </form> No, most megvan a kód, illeszük be egy sablonba, méghozzá a Sablonok-Fotóalbum-Teljes méretű fotók hozzászólásokkal együtt. Most keressük meg a $PHOTO$ operátort, és utána illesszük be a kódot így: Code $PHOTO$<br><form> <textarea name="yourForm1" rows=1 cols=50 wrap=virtual> $FULL_PHOTO_DIRECT_URL$ </textarea><BR> <input type=button value="Kijelöl" onClick="javascript:this.form.yourForm1.focus();this.form.yourForm1.select();"> </form> |
Köszi, másra gondoltam. A kép teljes címét kellene a vágólapra másolni. Úgy gondolom, hogy a "fényképek mutatása (típusa) sablonban kellene elhelyeznem.
$PHOTO_URL$ - ennek a változónak az értékét szeretném vágólapra tenni. Közben meg is jött a válasz, elnézést én még Juliettnek írtam a fentieket. Hozzáadva (24.10.2010, 20:40) Az üzenetet szerkesztette Evia - Vasárnap, 2010.10.24, 20:31
|
Idáig jutottam el, nem tudom, hogy ez jó-e. Egyáltalán nem ismerem a javascriptet.
Code <script type="text/javascript"> function CopyToClipboard() { CopiedTxt = "$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$"; CopiedTxt.execCommand("Copy"); } </script> Ha ez jó, akkor hova kell tennem? (Azt sem tudom, hogy a body elé vagy után!) |
Szia!
A vágólapra másolás legegyszerűbb módja jobb klikk. Ettől csak bonyolultabb megoldás van, amin Daveed is dolgozik. Próbálkozzatok meg a $FULL_PHOTO_DIRECT_URL$ - a teljes méretű fénykép-fájl linkje (amennyiben a fénykép nagyobb mint 500x500) $FULL_PHOTO_URL$ - az aktuális méretű fénykép oldalának a linkje (amennyiben a fénykép nagyobb mint 500x500) operátorokkal! Szerintem ezzel kilehet íratni a linket. közben írtál már. |
Quote (raziel70) amin Daveed is dolgozik. Sajnos Daveed eredménytelenül dolgozik Nem láttam olyan scriptet, amilyenre Evia vágyik. Kipróbálom a kódot amit kreáltál, utána írok. *****Csak egy pillanattal később***** Hááát sajnos nem nyert |
Erre már válaszoltam drága Evia!
Ne olyan komoly oldalakról vegyél mintát, mint a Photobucket! Ott egy profi fejlesztőcsapat dolgozik. Mi itt még csak próbálkozunk lábra állni, miközben Ők már futkároznak! Keresgélj ezeken a helyeken. Itt rengeteg script van, mi is ilyen oldalakról szedjük a "tudományt" http://www.dynamicdrive.com/ http://www.downloadjavascripts.com http://www.sourcecodeonline.com/ És még naphosszat sorolhatnám a linkeket. Rengeteg ilyen és hasonló oldal van. Google a barátod! |
Köszönöm mindenkinek. Azért még fogok próbálkozni. Ha lesz működő eredményem, akkor leírom nektek. (bár azt kétlem, de hátha szerencsém lesz...)
Hozzáadva (25.10.2010, 00:28) Code <div>Kód: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="[img]$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$[/img]" title="Kép Img kódjának másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="25" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div> Internet explorer alatt működik a kijelölés és a vágólapra másolás, bár a legelső másolásnál megkérdezi, hogy engedélyezem-e a végrehajtást. Mozillánál a kijelölés működik, de a vágólapra másolás nálam nem. Talán azért nem, mert le van tiltva. Így néz ki az oldalamon: |
Quote (Evia) Idáig jutottam el, nem tudom, hogy ez jó-e. Egyáltalán nem ismerem a javascriptet. Ajajjj, és mi lenne ha ismernéd is?? Gratulálok a kódhoz, fantasztikusan ügyes vagy:) |
"fényképek mutatása (típusa)" sablonba raktam.
Valahova a kép alá. Már nem tudom, hogy hogyan nézett ki az eredeti sablon. Én egy kicsit átrendeztem. Lehet a $PHOTO$</a> után közvetlenül is. Én még egy kicsit kibővítettem, hogy ne csak img kódot tudjunk másolni, hanem linket is
Code <div>Link: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$" title="Kép címének másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="20" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div> <div>Img: <input name="ezx" type="text" id="copy" onClick="select(); CopyToClipboard()" value="[img]$FULL_PHOTO_DIRECT_URL$[/img]" title="Kép Img kódjának másolása" style="font-size:9px; background-color:#2a1110; color:#bfb792; border:thin;" maxlength="20" readonly="1" /><script type="text/javascript">function CopyToClipboard(){CopiedTxt = document.selection.createRange();CopiedTxt.execCommand("Copy");}</script></div> A színeket és a háttérszíneket a saját oldalamhoz igazítottam, ezt majd változtasd meg a saját színeidhez. |
| |||
| |||