Üzenet # 1 | 09:52


Mi az a dinamikus weboldal?
Dinamikus weboldalnak számít minden olyan oldal, amely nem csak szöveget tartalmaz. Vagyis kapcsolatban van valamiféle adatbázissal, képes adatokat tárolni, számolni.

Milyen oldal van még a dinamikus weboldalon kívül?
Statikus. Ezt hívjuk .html fájloknak. Ezek a fájlok képtelenek arra, hogy kövessék azt, hogy a Felhasználó mit nézett meg, illetve bármiféle adatot tároljon, magán a tartalmon kívül. Csak adat közlésére szolgál.

Kicsit bővebben:
A statikus weboldal ellentétben a dinamikus weboldallal, buta. A statikus weboldal .html, .htm végződéssel rendelkezik. Minden olyan rendszer, mint mondjuk a uCoz is, dinamikus weboldalakat tárol. Mivel annak tartalma, nem magában a fájlban, hanem egy adatbázisban szerepel. Éppen ezért követhető, statisztikázható. Bár, a uCoz rendszerben is van lehetőség statikus weboldalakat kezelni. (beépíteni magába a uCoz rendszerbe.)


Hogyan hozzunk létre dinamikus weboldalt?

Itt kattints az "oldal létrehozása" menüpontra.

Ezután ezt fogod látni:


Az oldal megnevezése:
Itt egyértelműen meg kell adnod az oldal címét!

Vízuális szerkesztő:
Itt lehetőséged van a szöveget formázni, Vizuális szerkesztő ismeretében!

BB Kódok panel:
Ez egy korlátozottabb formázási lehetőségeket nyújtó oldalkészítési lehetőség.

HTML Kódok panel:
Itt található az oldal forrása, hozzáértés esetében a legtisztább oldalakat hozhatjuk létre, ha itt készítjük el a weboldalunkat, illetve külső programból is, ide tudjuk másolni, az ott elkészített tartalmat.

Widgetek és Gadgetek:
Ezek olyan "dolgok" amelyek be vannak építve a uCoz rendszerbe. Ez lehet egy óra, egy script vagy bármi kis hasznos kütyü.

Képek:
Itt egyértelműen képeket van lehetőségünk feltölteni, amelyt késöbb IMAGE1-5-ig helyezhetünk el a tartalomban ($-jellel az elején és végén.)

Beállítások:
Az 1. opcíó letiltja a weboldal megtekintését, amennyiben mondjuk az még nincs kész, jogosulatlan felhasználóknak.
A 2. opcíó Egyéni sablon lehetőségét adja, amely teljesen "átszabható" az oldalhoz képest.
A 3. opcíó egy keresőbarát URL-t helyez el, a te által megadott URL-ek helyett.
Az utolsó opcíóval lehetőség van automát hozzáadatni az oldalt a honlap menüjéhez. A neve az lesz, amit a weboldal címének is megadsz.

Egyéni csoportok:
Az adott oldalt le lehet korlátozni, bizonyos csoportokra. (amelyek be vannak pipálva).Csatolmányok: 3999923.png (8.0 Kb) · 4913148.png (35.8 Kb)