A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Biztonsági kód eltávolítása a felhasználók számára
Biztonsági kód eltávolítása a felhasználók számára
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 1 | 12:04
Néha szükség van a biztonsági kód eltávolítására a honlapon. Ezáltal a felhasználóknak nem kell megadniuk a biztonsági kódot amikor üzenetet, hozzászólást, vagy személyes üzenetet írnak. A "felhasználók" csoportnál a beállítások miatt, nem lehet teljesen eltüntetni a biztonsági kódot.


FIGYELEM: Mielőtt nekikezdesz, meg kell értened, hogy a biztonsági kódok alkalmazása egy jó módszer arra, hogy megvédd weboldaladat a spam levelektől, hozzászólásoktól.


MEGJEGYZÉS: A biztonsági kód eltávolításának ezen módszere csak a helyi felhasználók esetében működik, mivel a globális uNet profilok nem módosíthatóak!


Kiegészítés: Meg lehet változtatni a "Megengedett bejelentkezési módok" opciót uNet felhasználóról helyi felhasználókra azáltal, hogy megvásárolunk valamilyen csomagot vagy szolgáltatást ami több mint 2 USD-be kerül, és ez az opció a weboldal teljes fennállási ideje alatt engedélyezve marad!


Hogyan kell deaktiválni a biztonsági kódot a "felhasználók" csoport számára?


1. lépés: Új "Felhasználók" csoport létrehozása.

Magyarázat: A rendszer által létrehozott "Felhasználók" csoport számára nem lehetséges a biztonsági kód eltávolítása a beállítások miatt. Ez egy rendszer védelmi módszer. Ahhoz hogy ezt végre tudjuk hajtani, létre kell hoznunk egy új csoportot, oda áthelyezni a felhasználókat, és ott beállítani a megfelelő jogosultságokat. Azon a csoportok beállításai, amelyeket te hoztál létre, teljes mértékben szerkeszthetők!

Menj az Admin oldal --> Felhasználók --> Felhasználói csoportok --> Új csoport létrehozása --> Felhasználói csoport neve *: Felhasználók (ennek a csoportnak a neve "Felhasználók" ugyanaz, mint a rendszer felhasználói csoportjának.) --> Csoport beállításai: pipáld ki a "Lehetőséget biztosítani a csoport kiválasztására a regisztráció során" opciót. --> kattints a mentés gombra.



Most már van két választható "Felhasználók" csoportod a regisztrációnál. Az első a rendszer felhasználói csoportja, a második pedig az, amit te hoztál létre.





2. lépés: A felhasználók regisztrációs oldalának szerkesztése

Helyettesítsd az eredeti regisztrációs űrlapot:

Code
<?if($GROUP_FL$)?>
<tr id="siM70"><td class="manTd1" id="siM71">$GROUP_SIGN$</td><td class="manTd2" id="siM72">$GROUP_FL$</td></tr><tr><td height="10" class="manTdSep" colspan="2"><hr class="manHr" /></td></tr>
<?endif?>


ezzel:

Code
<?if($GROUP_FL$)?>
<tr id="siM70"><td class="manTd1" id="siM71">Group<font class="manStar" color="red">*</font>:</td><td style="" class="manTd2" id="siM72"><input id="grp1" class="manFlGrp" name="grp" value="1" checked="checked" type="radio"style="display:none;"> <label for="grp1"style="display:none;">Users</label>
<input id="grp6" class="manFlGrp" name="grp" value="6" type="radio" > <label for="grp6">Users</label><?endif?>


Ebben ez a rendszer "Felhasználók" csoportja, amely eddig el volt rejtve:

Code
<input id="grp1" class="manFlGrp" name="grp" value="1" checked="checked" type="radio"style="display:none;"> <label for="grp1"style="display:none;">Users</label>


Ez pedig az általunk létrehozott "Felhasználók" csoport:

Code
<input id="grp6" class="manFlGrp" name="grp" value="6" type="radio" > <label for="grp6">Users</label>


Figyelem! A “Value” értékének egyenlőnek kell lennie a létrehozott csoport ID számával. Ebben az esetben ez itt a 6-os, de ez a szám bármennyi más is lehet a te csoportodnál.

Egy másik lehetőség a beágyazásra egy rövidített formában:

Code
<?if($GROUP_FL$)?>
<tr id="siM70"><td class="manTd1" id="siM71">Group<font class="manStar" color="red">*</font>:</td><td style="" class="manTd2" id="siM72"><input id="grp6" class="manFlGrp" name="grp" value="6" type="radio" > <label for="grp6">Users</label></td></tr>
<?endif?>


Where:

Code
<input id="grp1"...<label for="grp1"


is cut off. We output only “Users” group, created by you, for registration. The system group is not been hidden.
After editing the template of Users registration form, user will see only the created by you group, when selecting the group at registration.


3. lépés: A felhasználói csoport beállítása

Az olyan beállítások, mint a "Ne mutassa a biztonsági kódot" funkció, az általunk létrehozott új, nem a uNet rendszerhez tartozó "Felhasználók" csoportnál már működni fog. Ezen csoport tagjai számára nem lesz látható a biztonsági kód.

Menj az Admin oldalra --> Felhasználók --> Felhasználói csoportok --> "Az összes csoport jogainak beállítása" --> Egyéb --> Ne mutassa a biztonsági kódot --> itt pipáld ki az ehhez tartozó jelölőnégyzetet. --> kattints a mentés gombra.

Csatolmányok: 7532468.jpg (57.4 Kb) · 1139743.jpg (55.0 Kb)

1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 2 | 14:14
4. lépés: Felhasználók áthelyezése
Már csak a uNet rendszer "Felhasználók" csoportjába regisztrált felhasználókat kell áthelyezni az általunk létrehozott csoportba.
Az Admin oldalon menj a Felhasználók --> A felhasználók tömeges törlése/áthelyezése menüpontba.
Megjegyzés: Ajánlott a rendszer "Felhasználók" csoportját átnevezni mondjuk csupa nagy betűsre, hogy ne tévesszük össze az újonnan létrehozott "Felhasználók" csoporttal.




Csatolmányok: 9306801.jpg (80.2 Kb)

Levin
Üzenetek: 162
Hírnév: 7

Üzenet # 3 | 17:01
A 2. lépés: A felhasználók regisztrációs oldalának szerkesztése ponttal gondjaim vannak.
Nálam a Felhasználók regisztrációs oldalánál ez van:
<html>
<head>
<title>Regisztrációs oldal - $SITE_NAME$</title>
<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="/_st/my.css" />
</head>

<body>
$ADMIN_BAR$
<div id="contanier">
<div id="topBlock">
$GLOBAL_AHEADER$
</div>
<div id="centerBlock">
<!-- <middle> -->
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td valign="top" class="column">
$GLOBAL_CLEFTER$
</td>
<td valign="top" style="padding:0px 10px 0px 10px;"><!-- <body> --><div align="center">$BODY$</div><!-- </body> --></td>
<td valign="top" class="column">
$GLOBAL_DRIGHTER$
</td>
</tr>
</table>
<!-- </middle> -->
</div>
$GLOBAL_BFOOTER$

</body>

</html>

Így most meg vagyok lőve.
Hova illeszthetem be a fent megadott kódsort?

Segítsetek, legyetek szívesek.

Hozzáadva (16.09.2013, 16:01)
---------------------------------------------
Rájöttem magamtól is (és ez esetemben nagy szó smile )
Főoldal » Külalak szerkesztése » Sablonok módosítása >>Profil létrehozásának űrlapja, helyi felhasználók esetében
Itt van a 2. lépésben megadott kódsor.

vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 4 | 17:02
Levin, én leegyszerűsíteném a dolgot: Használd az automatikus átnevezést, és ásítsd be hogy 1 bejegyzés után dobja ét az ellenőrzöttek csoportjába az embereket. 1x mindenki be tudja írni a kódot, és nem is kell vele szórakozni
.
Csatolmányok: 9921494.png (3.8 Kb) · 4037414.png (3.2 Kb)

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Levin
Üzenetek: 162
Hírnév: 7

Üzenet # 5 | 03:19
Kedves vmarci21, köszönöm szépen.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Biztonsági kód eltávolítása a felhasználók számára
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: