A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
uCoz közösség » Csevegő-zóna » Tech hírek » Windows 10 (beszélgetés a Microsoft új operációs rendszeréről)
Windows 10
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 1 | 16:33


Üdv mindenkinek!

Bizonyára tudjátok, hogy a Microsoft nemrég jelentette be a Windows következő verzióját, a Windows 10-et. Ha nem tudtad, nem baj, elmesélünk mindent smile Az új verzió egyik sajátossága, hogy ugyanazt az operációs rendszert használhatjuk PC-n, laptopon, táblagépen, mobiltelefonon, akár TV-n is.

A Windows 8.1-et rengeteg szitokszó sújtotta, főleg a Start menü teljes kiiktatása, és a modern felület bevezetése miatt, másoknak viszont tetszett ez a megoldás. Éppen ezért a Microsoft lépett egyet - egy jó nagyot - és úgy tervezte meg a Windows következő verzióját, hogy választható legyen a Start menü mérete: kicsi vagy teljes képernyős.

A Windows 10 már tölthető Július 28-ától (1 nappal korábbról a megjelenésig) a Feliratkozások esetében. Az hogy ki mikor frissíthet, az attól függ, hogy mikor kerül rá a sor, úgyanis a frissítés sávosan történik, egyidejűleg nem frissíthet mindenki, így napok, hetek is eltelhetnek frissítésig.


Miért Windows 10? Miért nem 9?

A kérdésre a Microsoft bemutatójában találhatunk választ: egyes fejlesztők azokban az alkalmazásokban, melyek nem működnek régi Windows rendszereken (Windows 95/98), egy kivételt helyeznek el, mely szerint a program nem futhat olyan verziójú Windows-os rendszereken, melyeknek verziószáma 9-el kezdődik. Így rengeteg alkalmazás működésképtelenné vált volna ha az új Windows rendszert 9-es verziószámmal látják el.


Milyen újításokat hoz a Windows 10?

A továbbiakban felsorolnám az asztali Windows 10 sajátosságait:

1. Új ablak-animáció, kisebb ablakszegély. Kilométerekről látható megjelenési változás az ablakok megjelenésének változása. Az ablakszegély alig 1-2 pixeles, viszont a nagy ablakárnyék tökéletesnek nyilvánítja ki az ablakot. Új kilépés, teljes méret, kis méret ikonok is vannak, bár nekem személy szerint nem nagyon tetszenek. Ezen kívül az ablak megjelenési és eltűnési effekt is nagyon innovatív.

2. Új rendszerikonok. Különböző rendszerikonok frissültek, mint például az Intéző ikonja.

3. Új, innovatív Start menü. Táblagépeken teljes képernyős üzemmódban, személyi számítógépen kicsinyített üzemmódban jelenik meg, de ezt is kitölthetjük a képernyő teljes egészére. A Start menün, mérettől függetlenül elhelyezhetünk élőcsempéket (live tile). Ezen kívül a start menü több más újdonságot tartalmaz.

4. Metro alkalmazások - már nem teljes képernyőben. A Windows 10-ben megvalósult a metro (modern) alkalmazások ablakosítása. Eddig teljes képernyőben használhattuk az olyan alkalmazásokat, mint az Áruház, Xbox játékok, Időjárás, Sport stb. Egyeseket viszonylag igen csak zavart ez a dolog, éppen ezért a Windows következő verziójában már normális ablakként nyithatjuk meg metro alkalmazásainkat. Természetesen ezek kiterjeszthetőek a teljes képernyőre.

5. Cortana. Bár régiónkban még nem érhető el a Microsoft hangos asszisztense, keresőjét mégis használhatjuk nagy előszeretettel.

6. Új értesítési központ. A Windows Phone Cyan (Windows Phone 8.1) frissítésén már észrevehettünk egy új dolgot - az értesítési központot. A Microsoft ezt már asztali gépekbe is beiktatta, és egy helyen értesülhetünk a legújabb e-mailekről, üzenetekről, valamint egyéb értesítésről. Az értesítési központ alsó részén a Windows Phone-on megszokott elrendezésben és kinézetben megfigyelhetünk négy gombot, a Kiterjesztés hivatkozásra kattintva viszont több gomb tárulhat elénk.

7. Új Vezérlőpult. A Vezérlőpultot ezentúl Beállítások néven találhatunk meg, Metro felületbe bújva.

8. Megújult modern alkalmazások. A legtöbb modern alkalmazás (mint például az Áruház, az Xbox Games stb) egy nagy újításon esett keresztül úgy külalak, mint működés szempontjából.

9. Gyorsaság. A Windows 10 fokozott gyorsasággal rendelkezik az elődeihez képest.

10. ...és amit a legutoljára szerettünk volna megemlíteni: Több-asztal támogatás. Ezentúl nem csak egy asztalon dolgozhatunk, hanem rengetegen. Ez a funkció Linux rendszerekben már elérhető volt, de ott csak négy virtuális asztalunk lehetett. A Windows 10-ben több, mint négy, bár a maximális számot egyelőre nem tudjuk.

Ezennel felsoroltuk az asztali Windows 10 főbb újdonságait 10 pontban.


További információk a Windows 10-ről: http://into.hu/kategoria/hirek/windows10/page/1


Ebben a témában szívesen várunk minden észrevételt, hozzáfűznivalót wink

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 16 | 14:11
Locky, üdv itthon biggrin Tényleg, most hogy mondod tényleg minden második rendszer sikeres. Én személy szerint nagyon várom a Win10-et, egyrészt azért, mert már meguntam a 8.1-et tongue másrészt azért, mert szerintem sokkal jobb mint elődje biggrin

Én is benne vagyok az Insider programban, de elvileg nem mindenki kapja meg július 29-én. Remélem megkapom biggrin

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 17 | 14:16
Én nem szívesen használnám úgy, hogy muszáj frissítenem ha jön valami hülyeség. Ebből úgyis az lesz, hogy gondolkozik egyet a vezetőség, aztán betesz valami teszt dolgot az Insidereseknek, a sok hiba miatt meg vagy jön a crash és társai, vagy pedig ott lesznek a biztonsági rések.

A windows mindig úgy készült, hogy volt a 95 tettek hozzá elvettek belőle, jött a 98, ugyanígy az XP a Vista a Windows 7 stb. ennek ellenére minden új oprendszernél jönnek eleinte a crashek a lefagyások, az ilyen-olyan nem működő programok, az unkompatibilis programok, eltűnő USB.

Arra nincs szükségem, hogy pl. Szeptemberben kapjak egy frissítést amit ugye muszáj feltennem, felteszi, és elszállnak az USB-k, ami miatt pl. nem tudnám használni az egeremet.
bighyena
Üzenetek: 62
Hírnév: 5

Üzenet # 18 | 14:22
Locky, well, a kötelező frissítésekkel én sem nagyon értek egyet. Én általában csak a fontos frissítéseket töltöm le. Viszont attól még frissítek a rendszerre. smile Ha meg elszáll valamim feljelentem az egész Microsoftot; úgyis közel van hozzám. biggrin
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 19 | 14:23
Locky, hát, remélem azért nem lesz baj biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 20 | 12:23
Nos, gyakorlatilag az Insiderek kaptak egy TH1 (Threshold 1) névre hallgató nagyobb frissítést, amely sokak szerint (pl. The Verge) ez a végleges RTM lehet. Windows Update-n keresztül lehet frissíteni.

Akinek nem jelenik meg a frissítés, az nyomja le a Win+R kombinációt, írja be: regedit, nyomjon entert, majd keresse meg az alábbi útvonalat: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability. Végül be kell állítani a BranchName és a UsePreferredBranchName kulcsok értékét "TH1"-re (idézőjelek nélkül).

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 21 | 23:30
Ma már hivatalosan is telepíthető volt több számítógépen is, frissítésként (28-án) ami 1 nappal korábbi mint a megjelenésének dátuma.

Fontos megjegyezni, hogy aki feliratkozott a frissítésre, az se biztos hogy 29-én megkapja, hiszen ez sávosan történik, kapacitás függő, hogy egyszerre hány ember tud frissíteni Windows 10-re. Szóval akár napok, vagy hetek is eltelhetnek míg az Update elkezdi szedni a fájlokat.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 22 | 21:29
Mostantól a jó öreg bigblog is Windows 10-et használ úgy asztali gépen, mint laptopon biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 23 | 20:47
Szisztok,

Én is a windows 10-et használom jelenleg.Találkoztam egy driver ütközéssel.Gondoltam megosztom veletek.
Régi gépem van,aminek a videódrivere Geforce Fx5200.Telepítettem,de ezután se a menü,se gépház,se semmilyen modulja nem működött rendesen a menünek,még az áruház sem,aztán rájöttem ha csinálok egy jobbklikk menü/eszközkezelő/Videókártyák fül lenyitva és itt ismét jobb klikk a Geforce-ra és tiltás-t,akkor műxik minden rendesen.

Filmeket is vlc-vel nézem de csak akkor megy szépen a film,ha nem tiltom a Geforce drivert.Ugyanez vonatkozik a telepített Pc játékokkal is.

Ha nincs szükség a tiltásra,és a win 10 teljes funkcióit szeretném használni,akkor természetesen ugyanez a folyamat csak a végén engedélyezem.

Előfordulhat más driverekkel is egy ilyen ütközés,ha lenne ilyen jelezzétek lécci.
Köszi.
smile
uCoz közösség » Csevegő-zóna » Tech hírek » Windows 10 (beszélgetés a Microsoft új operációs rendszeréről)
  • Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
Keresés: