A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz projektek » My Sites alkalmazás Androidra
My Sites alkalmazás Androidra
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 1 | 20:30


Eme cikk keretében szeretnénk bemutatni a My Sites elnevezésű Android rendszerre épített első béta verzióját.

Alkalmazás letöltése a Google Play áruházból

Egy kis ideológia


Az internetet egyre többen használják mobiltelefonokon, melynek eredményeképpen szeretnénk weboldalunkat minél kényelmesebbé varázsolni a mobil-felhasználóknak. Az összes új külalak responsive, tehát jól alkalmazkodik a mobileszközökhöz.

Ezek mellett egy olyan fékezhetetlen trend áll, miszerint egy személynek több weboldala van, de egy mobil alkalmazása. De, gyerünk, elemezzünk együtt pár kérdést: Hány alkalmazást akarsz feltelepíteni egy telefonra vagy táblagépre? Milyen gyakran használod azokat az alkalmazásokat amelyek a második képernyőtől tovább vannak? Minden gyakran látogatott weboldalhoz külön-külön alkalmazásra van szükséged?

Persze, elég kényelmes az, ha egy nagy hírportálnak saját hírolvasó alkalmazása van. Vagy egy étteremláncnak, melynek a városodban is vannak székhelyei. De valljuk be, mindenhez külön app - túl sok. És ha bármely oldalnak vagy cégnek saját alkalmazása van, nehezen lehetne kezelni bárki által - a készítőt és más hasonló személyiségeket kivéve. Eközben az alkalmazás fejlesztése sok erőfeszítésbe, időbe és pénzbe kerülhet.

Nekünk is szükségünk van követni számos honlap híreit és információit. Ebből a célból elhatároztuk, hogy kifejlesztünk egy olyan alkalmazást, melynek segítségével honlapokat adhatsz hozzá, kiválaszthatod a kategóriákat, amelyek érdekelnek, és gyors, kényelmes formában lehetsz naprakész a legújabb fejleményekkel kapcsolatban az adott oldalakról. Ezek mellett a uCoz weboldalaknál a Privát üzenetekkel is kényelmes módon dolgozhatsz.

Tehát, a weboldal-tulajdonosoknak lehetőségük van a felhasználóinak ajánlani az alkalmazást: hírek nyomon követése mobileszközökről. Ez egy teljesen pozitív hatással van a látogatók visszatérésére és lojalitására, és a felhasználóknak nincs többé szükségük telepíteni minden kis vagy közepes rangsorolású weboldalhoz külön alkalmazást. Amikor egy felhasználó a te weboldalad linkjét követve tölti le az alkalmazást, a weboldalad automatikusan hozzá lesz adva a My Sites listához, így a felhasználónak nincs további teendője a feliratkozáshoz.



Gyakran intézett kérdések


— Mikor válik elérhetővé az alkalmazás iOS-ra készített verziója?
— Már készülünk a fejlesztésére, annyit viszont elmondhatunk, hogy az Android és az iOS alkalmazások fejlesztése közti időköz másfél hónap.


— Ki fogtok fejleszteni egy olyan alkalmazást, melynek segítségével kezelhetem és moderálhatom az oldalam?
— Persze. De sajnos csak ~6 hónap múlva. Egyébként egy vadonatúj, responsive Vezérlőpulttal készülünk, mely minden eszközön tökéletesen jelenik meg (PC, mobiltelefon - és főleg - a táblagépek)


— Volna pár ötletem és bug-jelentésem az alkalmazáshoz. Hol küldhetem el őket?
— Ebbe a témába írd le. Rövid időn belül reagálni fogunk rá.


Bővebb információ az alkalmazásról


Jelenleg az alkalmazás a uCoz, Joomla, Wordpress, DLE weboldalakat támogatja, valamint azokat, amelyek RSS-csatornával rendelkeznek.





Könnyű oldalt hozzáadni az alkalmazáshoz: írj be egy URL-címet, és ha az alkalmazás támogatja a weboldalt, kiválaszthatod azokat fejezeteket és hírkategóriákat, amelyek érdekelnek:



Beállíthatod a frissítési gyakoriságot, hogy legyen betöltve a tartalom, valamint azt, hogy meddig legyenek tárolva.



A weboldalaid listáját bármikor átrendezheted (a weboldalak ugyanolyan könnyen törölhetőek, mint amilyen könnyen lehet őket hozzáadni), és a kedvencnek jelölt bejegyzéseid mindig kéznél lesznek.



A uCoz felhasználóknak nyílt lehetőségük van a kiválasztott uCoz-os oldalakon elküldött privát üzenetekről történő értesülésre, valamint azoknak a gyors elolvasására közvetlenül az alkalmazásból. Ha sok weboldalad van, ez a funkció nagyon hasznos lehet.



Reméljük, hogy a jövőben kiterjeszthetjük az alkalmazás funkcionalitásának szintjét. Még a fejlesztés közben is kapott változást az eredeti elképzelésünktől eltérve. Most a következőkön dolgozunk: a uCoz fórumok üzeneteinek kényelmes elolvasása, valamint az új anyagok és felhasználói hozzászólások gyors fogadása. Még egy csomó ötletünk van ahhoz, hogy az alkalmazást még intuitívabbá és egyszerűbbé tegyük.

Az Android felhasználók itt is letölthetik az alkalmazást: http://u.to/PrhmCA




A visszajelzéseid nagyon fontosak számunkra. Kérünk, írd meg bátran hozzászólásaidat, ötleteidet az alkalmazással kapcsolatban a Google Play Áruházban, és mi megpróbáljuk implementálni a leghasznosabb és legérdekesebb ötleteket.
És kérünk, ne hibáztassatok az esetlegesen előforduló hibákért. Még a cikk elején közöltük, hogy ez egy béta verzió.
Sok sikert kívánunk az alkalmazás használatához wink

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 2 | 15:50
Sziasztok! Elöljáróban. Én az a felhasználó vagyok, ha valami megtetszik, azt rögtön ki is próbálom. Persze sokszor előfordul ezáltal, hogy elrontok valamit és csomó minden borul, akkor fordulok hozzátok. smile Amatőr weboldal szerkesztőként, minden újdonságnak örülök és hatalmas csodálkozással veszem tudomásul, ha valahova beírok egy értelmetlen kódot, az a weboldalamon egy gyönyörű, használható alkalmazás vagy bármi más lesz.

Most, hogy megtaláltam ezt a bejegyzésedet bigblog és megcsináltam az utasításaidat, nekem remekül működik a My sites alkalmazás, kitettem az oldalamra, no meg a mobilomra is, ahol életemben először értékeltem valamit, persze 5 csillagot adtam. smile Köszönöm mindenkinek és add át! smile
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 3 | 17:07
EniG, örvendünk, hogy tetszik a MySites, és köszönjük a Play Áruházban megadott értékelést is smile Ha bármilyen további kérdésed van a uCoz rendszerrel kapcsolatban, a uCoz közösségi fórumon mindig felteheted őket wink
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz projektek » My Sites alkalmazás Androidra
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: