Üzenet # 1 | 19:38
Az Interneten mára már több ezer böngésző található, mint például a Mozilla Firefox, a Google Chrome, Opera, Maxthon, stb. Ezek közt megtalálható a uCoz által készített, Chromium motorra épülő böngészője, az Uran is. Az Uran kinézete megegyezik a Google Chrome, vagy más Chromium motoron alapuló böngésző kinézetével.

Viszont mi a különlegesség az Uran-ban, ami nagyobb rangra emeli a többi böngészőnél? Ebben a cikkben ezt fogjuk részletezni.

1. Gyors, megbízható, bővíthető

Valaki az olvasóink közül használt-e már Google Chrome böngészőt? Ha igen, akkor annak tudnia kell, hogy az Uran átörökölte a Chrome stabil, megbízható működését, valamint a Chrome áruházban található bővítmények telepítését.

Az Uran gyorsan tölti be a weboldalak szkriptjeit, kinézetét, valamint más web-elemeket. Biztosítja a megbízható szörfölést az interneten, valamint a legjobb extrák használatának élvezését a bővítmények keretében.


2. Reklámmentes

uCoz rendszerben létrehozott weboldalaknál köztudottan reklámok jelennek meg. Természetesen a Prémium csomagot vásárolt honlapokon a reklám eltűnik. Az Uran használatával az ingyenes csomagot felhasználó uCoz-os weboldalakat reklámmentesen böngészhetjük. Így sosem fog zaklatni a reklám!


3. Integráció a uCoz-zal

Az Uran segítségével a lehető legkönnyebb és legbiztonságosabb módon léphetünk be a uID fiókunkkal bármely uCoz rendszerben készült honlapon (kivéve azokon, amelyek csak helyi felhasználókat fogadnak el). Ráadásul a böngésző jobb-felső sarkában található Webtop ikonnal bármikor könnyedén és biztonságosan beléphetünk a Webtop-unkba!




További információk


Ha egy uCoz-os oldalra látogatunk, a címsáv végén található kis piros U ikonra kattintva azonnal beléphetünk egy uCoz-os oldalra. Egy hátránya van, az is csak nekünk. A kereső a Yandex.ru keresőszolgáltatással keres az interneten, a főoldal meg szintén úgy. A címsávban levő kereső is ugyanúgy viselkedik, ezt mi viszont változtatni tudjuk! Akárcsak a főoldalt is.

Menjünk az Uran menü >> Beállítások menüpontjára. A Keresés kategória alól kattintsunk a Keresőmotorok kezelése gombra. A További keresők lista legvégén található egy sor új keresőmotor hozzáadásához. Itt van három mező. Mi ezt fogjuk beírni:


Általában automatikusan alapértelmezetté válik, de ha nem, akkor mutassunk rá az újonnan létrehozott sorra, majd kattintsunk a Legyen alapértelmezett gombra.

Ha szeretnénk egyedi oldalt beállítani kezdőlapként, szintén az Uran menü >> Beállítások alatt találjuk az Induláskor kategóriát. Itt válasszuk ki az Adott oldal vagy oldalak megnyitása választógombot, majd a mellette levő Módosítás hivatkozásra kattintsunk. Itt az új oldal hozzáadása sorban, az URL megadása mezőben írjuk be a kezdőlapként megnyitni kívánt oldal web-címét, végül kattintsunk az OK gombra.

Én ezt az oldalt ajánlom kezdőlapként: http://bongeszo.ucoz.com/index/start/0-6 (Uran Start).


Remélem tetszik a böngésző! Minden véleményt, kérdést itt várunk, hozzászólásba! Sok sikert a használatához.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.