Üzenet # 1 | 20:03


Nagy-nagy szeretettel köszöntünk minden uCoz felhasználót. Nem, most nem újdonságról lesz szó (de hamarosan arra is sor kerül), hanem egy pihentetőbb, egyszerűbb dologról.

Rég tartottunk utoljára interjút a felhasználóinkkal, éppen ezért szerintünk be kellene pótolni ezt a hiányosságot. Mi szeretjük azt, ha a felhasználóink ismerik a közösség fontosabb tagjait, éppen ezért egy interjút tartottunk Görög Ádámmal, akit a fórumon AdamSSenniN néven ismernek, egyéb helyeken pedig csak egyszerűen AdamS-nak.



No akkor ne fojtsuk tovább a szót, térjünk a lényegre - magára az interjúra!

uCoz: Üdvözlünk Ádám. Köszönjük, hogy részt vettél rövid interjúnkban. Kérünk, mutatkozz be röviden.

Ádám: Üdv, Irina! Nagyon szívesen részt veszek az interjútokban. 19 éves vagyok, jelenleg kémia szakos hallgató, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológia Karán. Imádok zenét hallgatni, rajzolni, és természetesen weboldaldesignt készíteni. A japán kultúra rajongója vagyok, és az ott készült animéket és mangákat olvasom, illetve jó ideig segítettem a magyar csapatoknak abban, hogy minden rajongónak magyarul elérhetővé váljanak ezek a művek. Ebből kifolyólag a Photoshop rajongásom is kialakult, mára pedig a képszerkesztés a részemmé vált.

uCoz: Mi volt a legelső projekted, és hogy akartad azt megvalósítani?

Ádám: Az oldal egy animével foglalkozott (Naruto). Adatbázisnak terveztem, ahol a mű kedvelői minden információt megtalálnak egy helyen. Sajnos az oldal már nem él, mivel volt egy kis kihagyásom a weboldalszerkesztésben, így nem tudtam folytatni az oldalt.

uCoz: Hogyan találtál rá a uCoz Weboldalszerkesztőre? Kipróbáltál-e más CMS rendszereket is a uCoz előtt? Ha igen, mi volt a véleményed róluk?

Ádám: Amint bekötötték az internetet nálunk, egyből felkeltette a fantáziámat. A legelső weboldalamat a mindenkilapja.hu biztosította. Bajom igazából nem volt egyikkel sem, pusztán annyi, hogy nem tudtam testre szabni őket úgy, ahogy én szerettem volna. Így tovább keresgélve rátaláltam a uCoz-ra, ahol csodálkozva néztem, ahogy a weboldal minden pixelje a sajátommá válik.

uCoz: Mi volt az első benyomásod a uCoz-ról?

Ádám: „Ez most mi?” - de komolyan. A uCoz kezelőfelületébe lépve leesett az állam. Minden egy helyen, egyszerűen, és ez még ingyen is? Természetesen nehezen indult a dolog, hiszen magához a weboldalszerkesztéshez nem értettem, illetve a saját nyelvezet is idegen volt számomra, de amint le tudtam cserélni a fejlécet, és átláttam a dolgokat, egyből beleszerettem.

uCoz: Mi a véleményed a uCoz használhatóságáról? Szerinted mennyire egyszerű használni a rendszert?

Ádám: Egészen fiatal voltam mikor elkezdtem használni, így nyilván első ránézésre nehéznek tűnt a használata, de szerintem igen kevés idő alatt fel lehet térképezni a vezérlőpultot, ahol mindent el tudunk végezni, így azt gondolom, hogy rendkívül egyszerű és használható az egész felépítés.

uCoz: Mik az aktuális projektjeid a rendszer keretén belül?

Ádám: Jelenleg a BenderHeroes, ami egy szerepjáték oldal, ahol a szereplők belebújhatnak egy egy különleges képességgel bíró karakter bőrébe. Nagy örömmel láttam, hogy az oldal megnyitásakor elég sokan regisztráltak. Illetve jelenleg tervben van egy betűtípus tárház, amit igyekszek egyedibbé tenni, mint a többi ilyen oldal.


uCoz: Ismered a HTML és CSS nyelveket? Gyakran gyakorlod őket a uCoz-ban?

Ádám: Természetesen először a sétabotom a vizuális szerkesztő volt, de néha muszáj volt bogarászni a kódok között. Igazából az sosem volt, hogy leülök és megtanulom. A sok gyakorlás, és böngészés meghozta az eredményt. Még sokat kell ugyan tanulnom, de az új projektjeimben már mindent kódokkal írok (amit tudok legalábbis), hiszen ez a weboldalnak és nekem is csak jót tehet.

uCoz: Sorolj fel három olyan tulajdonságot, amely a legjobban jellemzi a uCoz-t, és indokold meg mindegyiket.

Ádám: Egyszerű használni, hiszen a gyerekkori énemtől valószínűleg senki nem ért kevésbé hozzá, és ha én megtudtam tanulni, akkor bárki képes rá. Teljesen testreszabható. Kevés az olyan, amit ha eltervezek, nem tudom véghez vinni a uCoz-ban. Nem tudok róla, mivel mióta a uCoz használója vagyok, nem nagyon nézek máshová, de szerintem eléggé egyedi egy ilyen közösségi fórum, ahol bárki kérdezhet bármit, és mindenki segítőkész. Valahogy én a uCoz szóról mindig a uCoz közösségi fórumra asszociálok. Szerintem ez rendkívül pozitív dolog.

uCoz: Melyek azok a uCoz funkciók, sajátosságok, amelyeket a legjobban kedvelsz?

Ádám: Na itt mondanám azt, hogy kettőt és könnyebbet. Nehéz választani, ha az ember mindet szereti. De talán kiemelném az informerek funkciót, amivel tényleg nagyon extrém is nagyon hasznos dolgokat lehet készíteni. A sajátos nyelvezet pedig zseniális. Se perc alatt el lehet sajátítani, és amikor ez nekem sikerült, úgy éreztem, enyém a világ. Kiemelném még a tárhelyet, ami folyamatosan növekszik. Én ezt először nem akartam elhinni.

uCoz: Nemrég bekerültél a uCoz fórum segítő csapatában. Milyen érzés ez számodra?

Ádám: Nagyon megörültem, amikor ajánlották nekem az erről szóló fórumtémát. Mindenkinek jó érzés, így nekem is, ha adhatok valakinek valamit. Egyfajta küldetésemnek érzem, hogy minél több ember használja a rendszert, hiszen egy ilyen jó lehetőséget nem lehet félredobni. Viszont nyílván valaki könyebben, valaki nehezebben indul. Nekem is segítettek, nagyon sokat, így már némi tudással felvértezve, nagyon örömmel adom át én is, amit megtanultam. Külön öröm, hogy egy ilyen jó csapatba tartozhatok.

uCoz: Köszönjük, hogy része vettél az interjúnkon. Sok sikert kívánunk jelenlegi és jövőbeli projektjeidhez!
Csatolmányok: 5903048.jpg (108.3 Kb)