Üzenet # 1 | 11:06
A Mini-chat modul nem aktiválódik automatikusan a honlap létrehozásakor, manuálisan kell aktiválnunk. Ehhez menjünk a Vezérlőpultba, majd a bal oldalon található modul-lista Inaktív fülére való kattintás után válasszuk a Mini-chat modult. A megjelenő lapon kattintsunk a Modul aktiválása gombra.
Aktiválás után automatikusan létrehozódik egy Mini-chat nevű blokk az első vagy második konténerben.


A modul főoldala




Itt nincsen sok dolog melyek közül választhatunk! A felső oldalon található Demo-oldal linkre kattintva megtekinthetünk egy mini-chat demót.

A modul beállításainál megtekinthetjük a mini-chat modul beállításait, a modul külalakjának vezérlésénél pedig megnyílik a Külalak vezérlése oldal, melyről egy másik tutorialban fogunk beszélni.

A Kérem a kódot opcióval megnyílik egy párbeszédablakban a mini-chat oldalba való beillesztésének kódját. Ez mindig a $CHAT_BOX$.
FIGYELEM! Ha egy blokkban már létezik egy mini-chat példány, akkor az oldalon megjelenő chat-box hibás lesz! Pontosabban: egy oldalon csak egyetlen egy chat-box lehet!


A modul beállításai




Az Új bejegyzések mutatása opciónak két beállítható értéke van: Fent és lent. Ez az új bejegyzések mutatásának pozíciójára utal. Én a Fent értéket ajánlom, mely egyben az alapértelmezett is.

A Kiegészítő mezők az üzenetek részére opció keretében kiválaszthatjuk, mely mezők jelenjenek még meg az üzenetek hozzáadásának részében. Az alap mezők (Név, üzenet) alapértelmezetten és mindig kötelezőek!
Az első jelölőnégyzet a mező mutatását, míg a második a kötelező kitöltését állítja be.

A következő csoportban átnevezhetjük a Név, Üzenet, E-mail, Honlap, Kiegészítő mező 1 és Kiegészítő mező 2 mezők nevét.

Az Admin e-mailban való értesítése új bejegyzés érkezéséről opció engedélyezésével új üzenet érkezésekor e-mailben fogsz értesülni. Sikeres, vendég- és felhasználódús honlapok esetében nem ajánlom a bejelölését, ha nem szeretnél egy csomó üzenetet a postafiókodban.

A Biztonsági kód használata a "Felhasználók" csoport tagjai részére opció a felhasználó csoport tagjai számára biztonsági kódot jelenít meg az üzenet hozzáadása előtt.

Az üzenet maximális hossza opciónál kiválaszthatjuk, hogy mennyi az egy üzenetbe beilleszthető karakterek maximális száma. Legkisebb az 50, legnagyobb az 500. Alapértelmezett érték: 200.

A mini-chat modul automatikusan törli a régi bejegyzéseket. A Tárolt bejegyzések száma mezőben megadhatjuk, hogy a mini-chat oldalán hány bejegyzés jelenjen meg. 3 és 60 közötti számokat adhatunk meg.

A szó maximális hosszánál megadhatjuk, hogy egy betű és a szóköz ( ) között hány karakter illeszthető. Alapértelezett érték a 35.

A szavak helyettesítési listájában megadhatjuk, mely szavak legyenek helyettesítve. Ilyen formában kell ezt megvalósítani: helyettesítendő=helyettesítő. Magyarázat: helyettesítendő = a szó, melyet helyettesíteni kívánunk; helyettesítő = ami megjelenik a szó helyett.
Minden ilyen párost új sorban kell írnunk.


Ha bármilyen kérdésed van a modullal kapcsolatban, tedd fel itt!

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.