A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: bigblog, vmarci21  
uCoz közösség » Kiegészítő szolgáltatások » Egyedi domain » Ingyenes egyedi e-mail cím létrehozása (a Yandex.Mail for Domain segítségével)
Ingyenes egyedi e-mail cím létrehozása
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 1 | 13:04
Hozz létre ingyenes egyedi e-mail címeket a fődomained számára!


Mi a Yandex.Mail for Domain?

A Yandex.Mail for Domain egy ingyenes szolgáltatás, melynek segítségével akár 1000 pelda@oldalam.hu típusú e-mail címet hozhatsz létre. Az interfész könnyen kezelhető, és magába foglalja a Yandex.Mail összes előnyét (spam-szűrő, automatikus vírusellenőrzés és még sok más). Mindezek mellett a Yandex a világ negyedik legnagyobb keresőmotorja, és egy olyan cég, mely 2000 óta piacon van.

A Yandex.Mail for Domain angol nyelven érhető el, a további útmutatások pedig a következő címen érhetőek el: http://help.yandex.com/domain/add-domain/add-exist.xml

Domain csatolása
A domain hozzáadásához előbb be kell jelentkezned a Yandex.Mail szolgáltatásba a következő címen keresztül: https://domain.yandex.com/



Ha még nincs fiókod, egy egyszerű regisztrációval mindent megoldhatsz – csak az alapadataidat kell megadnod (teljes név, becenév, jelszó, telefonszám). Ha nem akarod megadni a telefonszámodat, megadhatsz egy titkos kérdést – ehhez csak kattints az I don't have a mobile phone number gombra.



Bejelentkezés után menj a https://domain.yandex.com/domains_add/ címre, és írd be a domain nevedet.



A következő lépés - megerősíteni, hogy a domain hozzád tartozik.



A Yandex rengeteg alternatív megoldást nyújt ennek megvalósításához



viszont mi azt ajánljuk, az első módot használd: hozz létre egy 2892e5a0ba9e.html nevű fájlt, mely a következőt tartalmazza: 4a6aff2917d3 majd töltsd fel a gyökérkönyvtárba a Fájlkezelő segítségével. A fájlnév és a fájl tartalma fiókonként változik, éppen ezért a Yandex által megadott adatokat másold ki.



A fájl hozzáadása után láthatod, hogy a My domains oldalon módosult az állapot:



Most következik a második lépés - az MX rekordok hozzáadása:



Ehhez menj a Vezérlőpult -> Domain áthelyezése -> A domain bejegyzéseinek szerkesztése SZAKÉRTŐI SZINTEN oldalra, és add meg a Yandex által megadott adatokat:



Maximum egy órán belül az adatok regisztrálva lesznek. Ahhoz, hogy leellenőrizd, hogy azok fel lettek-e dolgozva vagy sem, menj a My Domains oldalra, majd kattints a Verify MX recods gombra:



ha pedig az állapot ez lesz



akkor az adatok be lettek regisztrálva. Ellenkező esetben próbáld újra később. A domain megerősítése után elkezdheted az egyéni e-mail címek létrehozását:



Forrás: http://help.yandex.com/domain/add-domain/add-exist.xml

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 2 | 15:07
1 kérdés és 1 megjegyzés.

Ha már recordozni kell így is úgy is, akkor a fájlfeltöltés helyett én a másodikat javasolnám. (amikor egy CNAME rekordot adunk meg).

A kérdés pedig:

Ez olyan felhasználóknak is működik, akik csak használják a uCoznál a domain-t, de pl. csak IP átirányítással? Azaz a domain szolgáltató mondjuk egy egészen más azaz a rekordokat is az adott cég zónakezelőjében adja hozzá valaki? Vagy teljesen független a uCoztól?
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 3 | 16:10
Locky, a kérdésre a válasz: A bejegyzéseket a domain bejegyzéseinek beállításaiban kell szerkeszteni, ami csak a második számú lehetőség esetében működik, tehát amikor a domain a uCoz szerverein parkol.

A megjegyzésre a válasz: Én és az egyik kollégám teszteltük, de a CNAME-es megoldás nem működik. Legalábbis nem engedi a rendszer hozzáadni biggrin Az első módszer pedig szerintem könnyebb smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 4 | 18:53
De attól hogy nem parkol a domain, még van domain bejegyzés módosítási lehetőség, csak nem a uCoz vezérlőpultban smile Vagyis van lehetőség ott hozzáadni. A domain A-rekordja mutat csak a uCoz névszervereire.

Nagyon sokan csak átirányítják a domaint, ugyanis már van nekik, és így nem akarnak újat venni a uCoztól (régebben sokszor előfordult), viszont nem si feltétlen szeretnék parkoltatni a domaint, mert ha jól tudom, a parkoltatás esetében csak a uCoz szervereit lehet kiszolgálni DNS zónából, vagyis külső egyéb más tárhelyre (akinek van) nem lehet irányítani.

bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 5 | 19:44
Locky, ja, hát nem kötelező hogy a domain a uCoz-tól legyen megvásárolva biggrin Ugyanakkor igen, egy külsős domain-szolgáltató vezérlőpultjában is el lehet végezni ezt a műveletet smile

Egy kis emlékeztető/frissítő:
- 2. sz. lehetőség (parkolás a uCoz szervereire) - a name-szerverek átírása.
- 3. sz. lehetőség (nincs parkolás/átirányítás) - DNS-szerkesztés / A-rekordok átírása smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
tom0919
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 6 | 07:03
Sziasztok!
A fent leírt folyamatban sikerült eljutnom az utolsó előtti pontig, a tegnapi napon, de a "Domain connected" nem akar megjelenni. Úgy gondolom már nem is fog. Ha eddig eljutottam mit ronthattam el illetve az egész folyamatot kezdjem újra?
Előre is köszi!
uCoz közösség » Kiegészítő szolgáltatások » Egyedi domain » Ingyenes egyedi e-mail cím létrehozása (a Yandex.Mail for Domain segítségével)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: