A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
Tehát, a DNS névszerverek átnevezése után ns1.ucoz.net, ns2.ucoz.net áthoztad a domainnevedet mysite.hu , és a régi mysite.ucoz.hu domainneved mellett, vagy helyett a honlapod már az áthozott domainéven is elérhető.
Azonban rendelkezel egy másik honlappal a uCoz rendszerében, pl. start.ucoz.hu, és azt szeretnéd, hogy ez a weboldalad elérhető legyen a start.mysite.hu címen.
A uCoz rendszerben lehetőséged van arra, hogy aldomainneveket hozz létre a csatolt domainneved mellé.
Lépésenként a következőket kell tenned:
1. Lépj be a Domain áthelyezése menüpontba (mysite.hu/admin):
2. Válaszd a következő menüpontot: "A domain bejegyzéseinek szerkesztése EGYSZERŰSíTETT ÜZEMMÓDBAN (javasolt)"
3. A legördülő ablakban megkeresed annak a szervernek a számát, amelyiken megtalálható az a honlap, amelyiket aldomainnév alatt szeretnéd csatolni, vagyis a "start.mysite.hu" név alatt. A szerver számát a következőképpen tudhatod meg: be kell lépned a "start.ucoz.hu" honlapnak a Vezérlőpultjába és felső menüsor Általános menüjében megnézed a szerver számát, az IP cím ebben az esetben automatikusan kerül meghatározásra:
4. Belépsz annak a honlapnak a vezérlőpultjába, amelyiket a start.mysite.hu címen szeretnéd elérhetővé tenni, és a Domain áthelyezése menüpontban a 3.sz. lehetőséget választva csatolod a start.mysite.hu domaint.
Természetesen a változtatásokat lépésenként a mentés gombbal el kell menteni.
Hol tudok belépni az aldomain-em kezelőfelületére? Próbaképp készítettem egy .tk oldalt(xenatim.tk) A lépések alapján el is mentettem pár aldomaint a vezérlőpult szerinti s56-ra. De nem találom hogy hol lehet a kezelőfelületüket elérni. Valaki segítene ebben? Lehet csak én vagyok figyelmetlen, de nem találom.
Suhanc, nem negyon értem a kérdés és még aldomint se hoztam létre az uCoz eszközeivel, de a legtöbb dominszolgáltató ad lehetőséget erre (a .tk is a dot.tk kezelőfelületen domin hozzáadása valami.oldalad.tk hoz hozzáadod a 2. oldal ip-jét (nem kell újra regisztrálni, hanem a DOMIN VEZÁRLŐPULTJÁN van.))
Az eredeti kérdésben majd segít valaki aki már csinált ilyet, de szerintem ez egyszerűbb.
Hozzáadva (03.08.2012, 11:36) --------------------------------------------- Ha már itt vagyok: Hogy lehet azt megcsinálni hogy a http://m.oldalam.hu (vagy bármi más végződést) a http://honlapom.hu/pda ra irányítsa?
DaveedBrown, xenatim.ucoz.com-on csatoltam a xenatim.tk oldalt, majd az egyszerűsített kezelésnél elmentettem pár aldomain-t az s56 szerverre: anime.xenatim.tk, film.xenatim.tk, jatek.xenatim.tk......
DaveedBrown, azt hiszem meg van mi a baj. Egy másik oldalhoz kell csatolni az aldomain-t a 3. számú lehetőség szerint. Most ezt fogom megpróbálni, elvileg így jó lesz:)
Hozzáadva (03.08.2012, 13:50) --------------------------------------------- Na jó én ezt nem értem. Valaki elmagyarázza, hogyan kell kezelőjéhez jutni az aldomaineknek? pl.: anime.xenatim.tk ?
Oké, ez mind szép és jó, de minden ugyan az maradt attól még hogy beállítottam pár aldomaint...nem tudom őket elérni, se csatolni máshova, szóval nem tudom.
Értelek én. Mondom egy vezérlő pulton kell a tartalmakat szerkeszteni az aldomainre. Szerintem úgy gondolják hogy csinálsz egy oldalt, ott létrehozod a modulokat, pl.: játékok, videó. És ha kész akkor csinálsz egy aloldalt ami az ottani játékok és videók oldalra mutat. Nem?
Ömm hogy hozok létre bármilyen lapot vagy modult ha egyszerűen nem érem el a pl: anime.xenatim.tk oldalam?:D itt adódik a gond, hogy még egy alap tartalmat se tudok csinálni, nincs még az aldomainon semmi!