A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » SZÉTESIK AZ OLDAL A BÖNGÉSZŐBEN (Lehetséges problémamegoldás)
SZÉTESIK AZ OLDAL A BÖNGÉSZŐBEN
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 1 | 14:13
Kérdés:
A következő problémával állok szemben: beállítottam, hogy az oldal a főoldalt töltse be megnyitáskor. Explorer alatt ez működik is, azonban firefox-nál az Információk a honlapról menüvel nyit az oldal. Sőt explorerben eléggé szét is esik ( chat ablak háttere fehér lesz, ajánld barátodnak ablak kissé fura)

Válasz:
Célszerű a következő lépéseket elvégezni:
1. A böngészőben törölni kell a cache tartalmát. Ezt a műveletet célszerű időközönként elvégezni, nem csak ebben az esetben (az IE például a garfikát helytelenül jeleníti meg, amennyiben a cache könyvtára megtelt).
2. Ki kell kapcsolni Traffic Compressor funkciót.
3. Rövid időre kapcsolja ki a Tűzfalat, a vírusírtót, ezek blokkolhatják az információcsomagok átadását.
4. Ellenőrizze le a cookie (sütik) beállításait, engedélyezni kell a sütiket.
5. Ellenőrizze az oldalt egy másik böngészővel, elképzelhető, hogy bizonyos funkciók nincsenek aktiválva. Ellenőrizze, hogy a böngésző legújabb változatát használja-e, ha nem frissítse a legújabbra.
6. Ellenőrzés céljából csatlakozzon egy másik internetszolgáltatón keresztül az internethez.

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 16 | 20:07
vmarci21,
Idézet
ctrl+f ==> beírod hogy 'maincont'

Hol ctrl és hova írom?

Sajnos nekem még ez sem magától értetődő. biggrin
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 17 | 20:39
vago, A ctrl nyomvatartása mellett lenyomod a f gombot is a billentyűzeten. Ez egy ún. billentyűkombináció, ez például a kereső-mező (keresősáv) billentyűkombinációja, de ezt elérheted még így is, részletesebben a használatáról itt. De ha használtad volna ezek egyikét, vagy rákerestél volna így a ctrl+f-re, akkor most már egyel előrébb lennének.

(szép hozzászólás/komment lett!) biggrin

[[
Csak ajánlom a következő néhány mondat észben tartását, sokszor jól jöhet:
1.: A Google a barátod
2.: "Soha ne használd a program beépített súgóját, mert abban úgy sem lehet semmi normálisat találni." (csak 2x tudtam linkelni, 1 hozzászólásba.... )
]]

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 18 | 21:10
Idézet (vmarci21)
(szép hozzászólás/komment lett!)
Számomra nem annyira vicces ez,nagyon sok mindent mutattál,de a lényegből semmit.
Nekem sehol nincs olyan html amiben található lenne maincont és sidebar egy lapon.
wacko
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 19 | 21:17
vago, Ja, nem írtam, mondjuk a css-be keresd. Linkeljem a css-hez kapcsolódó wikipédia cikket, vagy tudod mi az a stíluslap/ css?? wink

Nem akartam rosszat, de azt írtad, hogy a ctrl-t nem találod..... De ha azt kérdezted volna egyből, hogy hol keresd, akkor.... NA mindegy, keresd a stíluslapoknál, és 99% hogy lesz találat!

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 20 | 21:18
Ezt az egy lapot találtam "honlap oldalai",ez viszont jól van,vagy nem?
Kód
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>$SITE_NAME$ - $MODULE_NAME$</title>
<?$META_DESCRIPTION$?>

<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="/_st/my.css" />
</head>
<body>
$ADMIN_BAR$
<div id="wrap">
<div id="container">
$GLOBAL_AHEADER$
<div id="content">
<!-- <middle> -->
<div class="sidebar">
<div class="sidebar-top"></div>
<div class="sidebar-mid">
$GLOBAL_CLEFTER$
</div>
<div class="sidebar-bot"></div>
</div>
<div id="maincont">
<!-- <body> -->$CONTENT$<!-- </body> -->
</div>
<div class="clear"></div>
<!-- </middle> -->
</div>
$GLOBAL_BFOOTER$
</div>
</div>
</body>
</html>
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 21 | 21:20
vago, NA, itt pedig ezt írd be:

Kód

<html>  
<head>  
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">  
<title>$SITE_NAME$ - $MODULE_NAME$</title>  
<?$META_DESCRIPTION$?>  

<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="/_st/my.css" />  
</head>  
<body>  
$ADMIN_BAR$  
<div id="wrap">  
<div id="container">  
$GLOBAL_AHEADER$  
<div id="content">  
<!-- <middle> -->  
<div id="maincont">  
<!-- <body> -->$CONTENT$<!-- </body> -->  
</div>  
<div class="sidebar">  
<div class="sidebar-top"></div>  
<div class="sidebar-mid">  
$GLOBAL_CLEFTER$  
</div>  
<div class="sidebar-bot"></div>  
</div>  
<div class="clear"></div>  
<!-- </middle> -->  
</div>  
$GLOBAL_BFOOTER$  
</div>  
</div>  
</body>  
</html>


A css-t újra bemásolom:

Kód
#maincont {display:inline-block; float: left; margin-left: 200px; margin-right: 200px; }  
.sidebar {width: 200px; float: left; display:inline-block; margin-left: -100%;}

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 22 | 21:24
vago, ha nem sikerül, akkor adj az oldalamon nekem admin-jogot, és javítom! wink wink
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 23 | 21:27
http://imgur.com/t52ztSb.jpg minek ez a sok csicsa itt felül,ha nem lehet használni?

Hozzáadva (18.02.2013, 20:27)
---------------------------------------------
vmarci21, Adok admin jogot szivesen,de én szeretném megcsinálni.Ha végképp nem boldogúlok akkor megkérlek majd. biggrin

vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 24 | 21:59
vago, keress 'aposztróf nélkül! Ez: ' nem kell, csak szeretem keretek közé rakni az idézendő kódod hozzászólásokba, leírásokba, és ilyenkér használom a ' jelet, hogy lehessen tudni, mi az, amit ki kell másolni, és mi az, amit csak írok.... Na meg megszoktam js-ből, html-ből.... biggrin
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
vago
Üzenetek: 14
Hírnév: 4

Üzenet # 25 | 18:21
vmarci21, nagyon köszönöm a segítséget. Szebb lett az oldal mint annakelőtte! biggrin
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 26 | 14:45
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, ugyan nem esik szét az oldalam, de a lábléc egybe van a a globális blokkal, vagyis a felső résszel és szeretném ha az is különálló lenne, mint a fejléc. Próbáltam keresni lezáratlan tag-okat, nem találom a hibát, mondhatni gőzöm sincs, hogy mikor, miért csúszott egybe.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 27 | 15:20
EniG, add hozzá ezt a kódot a honlapod stíluslapjához (CSS):
Kód
.content-wrap {margin-bottom: 50px !important;}

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 28 | 15:32
Köszönöm. smile Ez, hogy tűnhetett el?! (költői kérdés)
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 29 | 15:37
EniG, nem tűnt el, mert azt hiszem benne se volt biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 30 | 15:59
Dehogynem volt benne, legalábbis az eredeti sablonban különálló volt a lábléc a többitől.
uCoz közösség » Csevegő-zóna » uCoz vitatémák » SZÉTESIK AZ OLDAL A BÖNGÉSZŐBEN (Lehetséges problémamegoldás)
Keresés: