Üzenet # 1 | 21:39
Vezérlőpult » Általános beállítások

A modul beállításainál egy adott modul beállításait adhatjuk meg, az "Általános beállításoknál" pedig a honlap beállításait.

A honlapod neve: Itt adhatod meg a honlapod elnevezését, amely minden olyan oldalon megjelenik, ahol jelen van a $SITE_NAME$ kód.
A honlapod címe (URL). Írd be a honlapod URL-címét annak érdekében, hogy megkönnyítsd munkádat a sablonokkal (a honlapod URL-címe helyett használhatod a $HOME_PAGE_LINK$ kódot).
A honlap stílusa. A uCoz számos alapértelmezett sablont kínál. Kiválaszthatsz egyiket a "Külalak kiválasztása" gombra történő kattintással. A honlap külalakjának számát jobb oldalon találhatod.
A külalak beállítása. az opció bejelölésével (1) a külalak az összes modulon frissülni fog.
Nyelv.

1. Az első beállítás a rendszerszövegeket módosítja - azokat a szavakat és mondatokat, amelyeket manuálisan nem tudjuk módosítani - a tartalom viszont ugyanaz marad.

2. A második beállítás a honlap Vezérlőpultjának nyelvét határozza meg.
A honlap ideiglenesen nem érhető el. Az opció aktiválásával a honlap senki számára nem lesz elérhető (kivételt képeznek az Adminisztrátorok csoport tagjai). Az opció bejelölése után (1) láthatsz egy mezőt (2) ahol egy Karbantartás alatti szöveget írhatsz be, melyen keresztül elmondod, miért elérhetetlen ideiglenesen az oldal. Ez az indok megjelenik majd a honlapod főoldalán.
Részvétel a uCoz Toplistában. Hozzáadhatod a weboldalad a uCoz Toplistához (1). Válaszd ki a honlapod témáját (2) és adj hozzá egy rövid leírást (3).
Szerkesztő. Itt aktiválhatod a Szerkesztőt – egy olyan eszközt, amelynek segítségével könnyen és gyorsan módosíthatod a külalakot (blokkok hozzáadása/törlése/serkesztése, a honlap nevének módosítása stb).
"Ki van online?" funkció. A funkció bekapcsolásával az $ONLINE_COUNTER$ (online felhasználók száma) és az $ONLINE_USERS_LIST$ (online felhasználók listája) kódokat használhatóvá teheted a honlapodon.
PDA sablonok. Itt beállíthatod a PDA sablonokat, melyeknek segítségével a weboldal kényelmes megjelenést biztosít a PDA eszközöket, mobiltelefonokat stb. használó látogatók számára.
Fa-alakú hozzászólások. Az opció aktiválása felülírja az alapértelmezett hozzászólási kinézetet fa-alakúra, melynek segítségével a felhasználóknak esélyük van válaszolni más felhasználók hozzászólásaira.
AJAX. Az opció segítségével be- és kikapcsolhatod az AJAX effekteket az oldalválasztóban (hírek, cikkek, blog stb. modulokban).
Keresőbarát URL-ek. Az opció aktiválásával az anyagok, oldalak és kategóriák URL-címeit jobban felismerik a keresőrobotok. Példa: _http://weboldalad/index/oldal_neve/0-1.
Vízjel. Az opció segítségével (1) szöveget vagy képet helyezhetsz el egy feltöltött képen, amelynek mérete meghaladja a 100x100 pixelt. Az opció aktiválása után kiválaszthatod, milyen vízjelet szeretnél használni, valamint megadhatod a vízjel további beállításait.
Kapcsolatadatok. Itt módosíthatod a neved és e-mail címet, melyre el lesznek küldve a honlapon levő aktivitás (pl.: információk a hozzáadott anyagokról, hozzászólásokról stb.) értesítők (amennyiben aktiválva van)

Amennyiben az e-mail nincsen megerősítve, azt a Megerősít hivatkozásra történő kattintással kell megtenned (1).

Bármikor módosíthatod az e-mail címed a Változtat hivatkozásra kattintva (2).
Hangulatjelek. Amennyiben nem tetszik az alapértelmezett hangulatjel-készlet, azt módosíthatod egy másik készlet kiválasztásával, vagy a saját készlet feltöltésével. Ezek a hangulatjelek az összes modulban használhatóak.
Hangulatjelek készlete. A "Hangulatjelek készlete" linkre kattintva megtekintheted az alapértelmezett hangulatjelek listáját.
Helyi idő. A helyi idő megadásával precíz információkat fogsz kapni a $HOUR$ (jelenlegi idő) és $TIME$ (jelenlegi idő percekkel) kódokban.
A dásum és idő formátuma. A beállítások keretén belül megváltoztathatod a dátum (1), óra (2) és hetek napjainak (3) formátumát a hozzáadott anyagokhoz (az összes modulban). A negyedik opció (4) bepipálásával a mai dátum helyett a "Ma" szöveg fog megjelenni.
A csatolt domain beállításai. Az első beállítással a felhasználók automatikusan át lesznek irányítva az alap uCoz-os URL-címről a csatolt címre. A második beállítás bejelölésével a www előtag automatikusan hozzáadódik a weboldal URL-címéhez. A harmadik beállítással a képek URL-je automatikusan a csatolt domaint fogják felvenni. Ha ezt az opciót engedélyezed, be kell bizonyosodnod arról, hogy nem fogod lecserélni a domaint. Ellenkező esetben, módosítás után az előző domaint használó képek linkjei elérhetetlenné válnak.
Domainek indexelése. Az opció aktiválásával a weboldal mindkét domainen indexelve lesz (a uCoz-os domainen és a csatolt domainen egyaránt).
Átirányítás a főoldal megnyitásakor. Az opció segítségével átirányíthatod a felhasználókat egy másik modul főoldalára amikor a főoldalt látogatják meg. Hasznos funkció például akkor, amikor csak fórumra vagy blogra van szükségünk a weboldalon.
Az anyagok szerkesztési űrlapjának alapbeállításai. Az opcióban kiválaszthatjuk, melyik űrlapot kell felhasználni anyagok szerkesztésénél/hozzáadásánál.
"< !DOCTYPE >" tag jelentése. A mezőben megadhatod, milyen HTML verziót használsz az oldal külalakjánál a böngésződben.


Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.