A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » ucoz.hu -spam, adathalászat, biztonság (Facebook gond - Google webmestereszközök figyelmeztetés)
ucoz.hu -spam, adathalászat, biztonság
georgio
Üzenetek: 19
Hírnév: 0

Üzenet # 1 | 15:16
Sziasztok!

A facebook (kb. 1 hete) ucoz.hu - spam, adathalászatra utalással nem enged saját honlapomról információt megosztani, Facebook oldalamra. Ezt megelőzően működött a megosztás. Megnéztem az McAfee SiteAdvisor-t, potenciálisan veszélyesnek minősíti az ucoz-t. az én honlapomat (georgium.ucoz.hu) is. Látogatóim megbízhatónak jelölték weboldalamat, ezért írtam egy felháborodott üzenetet és kértem az újra minősítést.

Viszont találtam a webmesterszközökben egy figyelmeztetést, amivel nem tudom mit kezdjek.

"A Google kártékony kódot fedezett fel az Ön webhelyén. http://georgium.ucoz.hu/dir/0-0-1-1125-20
Javasoljuk, hogy minél gyorsabban tegyen valamit a webhely megtisztítása érdekében. Ha ezt elmulasztja, előfordulhat, hogy a Google-felhasználók egy figyelmeztető oldalt fognak látni a webhely oldalainak megnyitásakor.

Szerverkonfuguráció:
Valószínűleg feltörték a .htaccess fájlt, így lehetővé vált rosszindulatú programkódok beszúrása erre az oldalra.

Ártalmas szoftver részletei

URL: http://georgium.ucoz.hu/dir/0-0-1-1125-20
Utolsó ellenőrzés: 2013. június 5.

Amikor a Google utoljára tesztelte ezt az oldalt, a szerver nem adott vissza tartalmat, hanem a böngésző át lett irányítva egy gyanús weboldalra. Azt javasoljuk, keressen a szerver konfigurációs fájljaiban (mint amilyen az Apache .htaccess fájlja is) engedély nélküli változtatásokat, és tekintse meg webhelyének megtisztításával és új ellenőrzés kérvényezésével kapcsolatos útmutatásunkat.

Fogalmam sincs, mi lehet a figyelmeztetés oka. Nem észlelek semmi gyanús változást. Az ugyan többször előfordult, hogy oldalam időlegesen elérhetetlen lett, de ezt betudtam szerver hibának.

Kérem, segítsetek egy HTML-hez nem értő nyugdíjasnak! Mit tegyek, kihez forduljak?

Köszönettel fogadok minden segítséget.
sad

georgio
sumegmento
Üzenetek: 17
Hírnév: 0

Üzenet # 2 | 20:39
Én ugyanevvel a problémával küzdök kábé két hete.
A különbség annyi , hogy a Google webmestereszközök szerint nincs gond az oldalon; kártékony szoftvert nem észlelt.
Hasonló bajok miatt hagytam ott a mindenkilapját- azt pont a Google tiltotta le komplett mint támadó webhelyet. A problémával mások is küzdenek :lásd a Facebook c. fórumtémát.
http://forum.ucoz.hu/forum/28-245-9
http://forum.ucoz.hu/forum/13-447-1

Az UCOZ - adminek egyelőre nem szólaltak meg ezügyben; pedig jó lenne, ha mondanának valamit.. cry
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 3 | 21:04
Remélhetőleg hamarosan menni fog (biztonsági kódok megadásával), és reméljük azt is, hogy úgy is fog maradni. Többet sajnos nem tudunk tenni - a Facebook-ot nem mi irányítjuk.
Hivatalosan is intézkedni fogunk az ügyben.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » ucoz.hu -spam, adathalászat, biztonság (Facebook gond - Google webmestereszközök figyelmeztetés)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: