A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Változó fejléc
Változó fejléc
Suhanc
Üzenetek: 51
Hírnév: 4

Üzenet # 1 | 18:48
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami működő js vagy php kód amit használni lehet fejléckép változtatásra? Úgy gondoltam hogy minden frissítéskor másik képet mutasson véletlenszerűen. Ha valaki tud valami megoldást megköszönném happy

Hozzáadva (12.12.2011, 17:48)
---------------------------------------------
Mint általában az én kérdéseimre nem érkezett válasz dry
Na mindegy megvan a megoldás:D ha valaki frissítésre más lapra való ugrásra való fejlécváltást szeretne annak ide írom ezt a pici kódot. Akinek nem sikerülne szóljon!

Code
<IMG Src="" id="Random_Kep" alt="" Border=0">

<script type="text/javascript">

<!--

document.getElementById('Random_Kep').src = 'http://honlap.hu/fejlecmappa/fejlec' + Math.round(Math.random() * 9)+ '.jpg'

// -->

</script>

Na tehát elmagyarázom. A "fejlecmappa" az ahol a fejléceid vannak. a /fejlec az pedig-> fejlec0.jpg, fejlec1.jpg, fejlecN.jpg de a számot nem kell hozzáírni. A * 9 rész pedig a fejlécek számát jelenti. 10 fejléc esetén (0-tól számolja) * 9 kell mert ugye fejlec0.jpg-t is beleszámolja:) az utolsó fejléc meg ugye fejlec9.jpg

Remélem érthetően elmagyaráztam^^ Ha nem akkor kérdezzetek!

Hozzáadva (12.12.2011, 17:48)
---------------------------------------------
Még valami. Mivel mindig másik fejlécet mutat ezért a cache-ba nem tudja elmenteni és ez növelheti az oldal betöltési idejét.


"Ami nem öl meg, az megerősít."
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 2 | 20:12
De erre szerintem van egy jóval egyszerűbb megoldás is. Ha jó nektek, hogy a kép nem háttér, akkor lehet a sima Baner forgatót, is-e célra alkalmazni szerintem. (ezzel a megoldással elöttem, szintén nem háttér lesz a dolog, hanem simán kép)
RavaszKa
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 3 | 20:13
Szia Suhanc,

A fejléc képben lévő szöveget hogyan lehet eltüntetni, - az én honlapom szöveget - átírni át tudtam, de nem tudom hol lehet elmenteni, így aztán hiába írom át.
Tudsz nekem ebben segíteni. Én eddig a Google szerkesztőket használtam azokban van rutinom. Ezzel most ismerkedem.
RavaszKa
juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 4 | 20:55
Szia Ravaszka! Bár Suhancot szólítottad meg, itt vagyok én is, ha megfelel. Amikor belépsz a honlapodra, a SZERKESZTŐ fülön a Szerkesztő bekapcsolására kattints. Akkor a fejlécen átírható a honlapod címe (is)...Ha kész vagy, akkor ugyanitt a Változtatások mentésére katt, és elmenti a változtatásokat.
RavaszKa
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 5 | 17:57
Szia Juillet, tökéletesen megfelel, köszönöm a gyors segítségedet.
üdv. Ravaszka
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Változó fejléc
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: