Üzenet # 1 | 19:13


A frissítés az összes szerveren elérhető.


A Karácsony és az újév már nagyon sietős léptekkel közeledik. De ez nem jelenti azt, hogy nem válthatjuk valóra a vágyaitokat! Ez egy nagyon rég várt frissítés, de technikai okokból kifolyólag picit elcsúszott az elérhetővé tétele.
Ma új eszközöket mutatunk be, melyek segítsétével a bejegyzésképek ALT és TITLE tagjait is beállíthatod! Egyelőre a funkció csak a Blog modulban érhető el. Ha a frissítés hasznosnak és népszerűnek kívánkozik lenni, megígérjük, hogy a többi modulban is elérhetővé tesszük! :)

A képek ALT attribútumának hozzárendelése


Az ALT attribútum az információk egy alternatívája, mely azon felhasználók esetében alkalmazódik, akik letiltották a képek megjelenését a böngészőjükben. Akkor is hasznos, amikor a kép nem érhető el a szerveren. Az ALT attribútummal, amennyiben a kép nem tud megjelenni, az attriútumban beállított szöveg fog megjelenni helyette. Ez az attribútum a keresőoptimalizálásban is fontos szerepet játszik.

A képek TITLE attribútumának hozzárendelése


A TITLE attribútum a kép részletes leírására szolgál. Az attribútumban megadott szöveg megjelenik az egérkurzor, képre való irányításával.

Mindkét attribútum nagyon fontos a képek helyes és minőségi, keresőmotorok általi indexelésében.


Frissített kép-közzététel és -előnézet*


Nagy örömmel mutatjuk be a korszerűsített kép-közzétételi felületet — sokkal modernebb és tetszetősebb. Ha a felület külalakja nem alkalmazkodik a weboldalad külalakjához, csak cseréld le a moderátor-eszköztár kinézetét a Vezérlőpult » Beállítások » Általános beállítások oldalon. A moderátor-eszköztár és a kép-közzétételi forma ugyanazon a külalakon osztozik.



* A kép-előnézet csak az anyag szerkesztési oldalán érhető el.

Több változó — Több lehetőség


Amellett, hogy hozzáadtuk a képek ALT és TITLE attribútumainak megfelelő mezőket, de megadtuk azt a lehetőséget is, hogy a két kiegészítő mező értékeit képenként, az igényeidnek megfelelően használd fel!
Az ALT és TITLE tagok automatikusan hozzá lesznek adódva az $IMAGE1...10$ kódban, de felhasználhatod a mezőkben megadott információkat, hogy számos ötletedet valóra váltsd. Ezt az új $VÁLTOZÓKKAL$.

$IMG1..10_URL$ — a kód most már az anyagok közzétételének űrlapján is felhasználható, nem csak a Vezérlőpultban. A kód segítségével egy közvetlen és könnyen használható linket kapsz a feltöltött képre.

$IMG1..10_TITLE$ — megjeleníti a TITLE attribútumot, nem csak a kép attribútumaként, de egyéni célok elérése végett is: a kép címkéjeként, jobb oldali címeként vagy a rámutatáskor megjelenített szöveként való felhasználás esetén! A kód egyaránt működik a weboldalon és a Vezérlőpultban is.

$IMG1..10_ALT$ — számos célra felhasználható, akárcsak a TITLE kód. A kód egyaránt működik a weboldalon és a Vezérlőpultban is.


Informerek a láthatáron!


Az összes új kód egyaránt elérhető a Blog modul informereinek sablonjaiban is:



Ennyi mára! Nagy örömmel várjuk a hozzászólásaitokat és visszajeltéseiteket az új funkciókkal kapcsolatban! :)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.