Üzenet # 1 | 23:07
A megújult Fórum modul


Amint a fórum címéből is látható, ma bejelentjük az egyik rendszermodulnak, a Fórumnak a megújulását. Ez az egyik legnagyobb frissítés a modul élete során, és nem az utolsó.

Nézzük, mik frissültek!

1. Wiki-szerű bejegyzések

Nem mindenki érti mi ez, tehát megpróbáljuk leírni a főbb funkciókat.

A fórum adminisztrátorainak és moderátorainak gyakran kell létrehozni témákat rögzített első poszttal, hogy kiemeljék a téma főbb pontjait, a szabályokat és a leírást. Sok fórum kiterjesztett funkciókat kíván meg az ilyen posztokhoz, mint az előző poszt verzióinak mentése, a poszt utólagos szerkesztési lehetősége felhasználók számára stb.

Nézzük a következő szituációt: egy felhasználó létrehoz egy témát néhány kérdéssel. Ez a téma társalgássá duzzad, és egy idő múlva a kulcs momentumokat össze kell gyűjteni a téma első posztjába. Azonban ezek az infók többé már nem fognak a téma eredeti szerzőjéhez tartozni. Éppen ezért az adminisztrátorok és moderátorok összegyűjthetik a szükséges információkat, és a fórum bot nevében beposztolhatják.

A mai frissítés az első lépés ennek a funkciónak a fejlesztése érdekében. Ez még csak az első hajtása a teljes funkcionalitású wiki-szerű poszt-rendszernek, de folyamatosan továbbfejlesztjük. Aktív fórum felhasználók itt segíthetnek nekünk a tanácsaikkal és a javaslataikkal.

A wiki-szerű poszt engedélyezéséhez a Vezérlőpult ->Fórum ->Modul beállításaiban a Kösse az első bejegyzést Wiki-hez hasonlóan a témához opciót kell engedélyezni:



aztán a A téma első üzenetét fejlécként az összes aloldalon mutassuk opciót pipáljuk ki a téma létrehozásánál/szerkesztésénél:



Ennek a témának az első posztja a fórum bot nevében kerül publikálásra, akinek az adatait könnyen szerkeszthetjük a Felhasználó változtatására kattintva az avatar alatt.


2. Téma szűrők

Néha elég nehéz megtalálni egy témát a témák százai és oldalak tucatjai között. Az új szűrő menüvel ez most sokkal könnyebb!

A következő paraméterek között szűrhetünk: témacím/leírás, téma szerzője, vagy válasz szerzője. A szűrő menü a jobb felső sarokban van minden fórumban.


3. Új Elrejtés címke

Az egyik legnépszerűbb javaslat a uCoz további tulajdonságaihoz a [hide] címke megjelenése. Nem lehet elrejteni bizonyos linkeket vagy szövegeket, de lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos számú fórum posztokat követően a szöveg elrejtése megjelenjen.

Megjegyzés: átmenetileg nem elérhető a Vizuális hozzászólás szerkesztő űrlapon.

4. Továbbfejlesztett feliratkozás témákra és fórumokra

A frissítést megelőzően a felhasználónak muszáj volt hozzászólnia a témához, ha fel akart rá iratkozni. Most már a felhasználó bármelyik témára, vagy akár az egész fórumra feliratkozhat a Feliratkozás gomb segítségével. A Feliratkozások kezelését a Feliratkozások oldalon lehet megtenni (az oldal linkje oldaladneve.ucoz.hu/forum/0-0-1-46).


5. Egyedi fórum szabályok
Az uCozban eddig az összes fórumhoz egy, általános szabályzat tartozott, de gyakran külön szabályokra van szükség egyes fórumon. A következő frissítés segítségével most már ez sem probléma. A vezérlőpultban a fórum szerkesztésénél egyedi szabályzatot adhatunk hozzá egy-egy fórumhoz



6. linkek indexelése
A fórumban található linkeknél az adminisztrátorok és a moderátorok kiválaszthatják az indexelési paramétereket (legyen indexelve vagy ne legyen)


8. egyedi ikonok
Eddig is lehetőség volt egyedi ikonok használatára, de csak GIF formátumú képeket tudtunk használni. Most már PNG formátumú képeket is használhatunk!


Csatolmányok: 2037608.png (5.5 Kb) · 1047197.png (12.9 Kb)