Üzenet # 1 | 20:27

Mivel a sok-sok kereső által számos országból jöhetnek látogatók az oldaladra, nem árt, ha egy fordítót is teszel ki, hogy ők is megértsék amit a honlapodon megosztasz. Eddig jó, de miért ne hozhatnád ki belőle a maximumot, és csinálod meg szépre ezt a fordítót? Talán még a külföldi vendégeknek is egyszerűbb, ha kis zászlócskákat teszel ki, amire a rákattint, akkor az oldal "lefordítódik" a saját nyelvére. Ilyesmit ezen az oldalon is láthatsz, a fejlécnél. Ezt te is megcsinálhatod! Hogy hogyan? Olvasd tovább!!

Ez tulajdonképpen egy Google eszköz, csak át van alakítva. Első lépésed az legyen, hogy erre az oldalra mész, és követed az alábbi utasításokat:
1. Válassza ki weboldala nyelvét: Ez gondolom egyértelmű, állítsd magyarra.
2. Válassza ki a tetszőleges beállításokat: Itt lehet kiválasztani, hogy mely nyelveket szeretnéd a fordítóba. Lehet az összeset, ez a "minden nyelv" opció, de ha ki szeretnéd választani a nyelveket, akkor nyomj rá a "bizonyos nyelvek"-re. Ha az utóbbit választod, akkor meg is jelenik egy csomó nyelv, ami közül lehet válogatni.
3. Másolja be ezt a kódot a weboldalába: Jelöld ki az egészet, ctrl+c, és most menj az oldaladra! Kapcsold be a szerkesztő módot, majd készíts egy új blokkot. Ezt tedd, ahova akarod. Kattints a kis fogaskerék ikonra , majd válaszd ki a HTML fület. Ide másold be a kódot (ctrl+v), majd mentsd le.
FONTOS INFÓ, hogy a fordítónak minden oldalon szerepelnie kell! Ezért is kell egy blokkba tenni. Na. Eddig megvagyunk, most kell a zászlókat feltenni.

Keríthetsz magadnak saját zászlókat, de használhatod pl azokat is amik nekem vannak (ezeket mellékletben csatoltam).
Most jófej leszek és csinálok egy táblázatot a leggyakoribb 32 nyelv két betűs kódjáról, hogy be tudd azonosítani a zászlókat

en
angol
fr
francia
pl
lengyel
it
olasz
sk
szlovák
ar
arab
el
görög
lv
litván
ru
orosz
sl
szlovén
bg
bolgár
nl
holland
lt
lett
pt
portugál
tr
török
cs
cseh
hr
horvát
hu
magyar
ro
román
uk
ukrán
da
dán
ga
ír
mt
máltai
es
spanyol


et
észt
ja
japán
de
német
sv
svéd


fi
finn
cn
kínai
no
norvég
st
szerb




A képeket töltsd fel ftp-vel vagy fájl managerrel. Érdemes egy külön mappát készítened erre a célra, hogy könnyebben megtaláld a képeket.
És itt kezdődik a pepecselős munka. Lépj be újra szerkesztő módban, majd a fejléc alatt találsz egy vékony szürke sávot, közepén egy sötétszürke nyíllal. Arra kattints rá, majd a ikonra. Itt majd megnyílik a fejléc. A fejléc alá tegyél egy 1x1-es táblázatot! Ebbe a táblázatba szúrj be egy zászlócskát. Ha könnyíteni akarsz a dolgodon, akkor jelöld ki a kis képet, másold ki (ctrl+c), majd illeszd be annyiszor(ctrl+v), ahány nyelvet szeretnél megjeleníteni. Ezután egyesével írd át a képek elérési útvonalát a fenti táblázat segítségével. De itt még nincs vége! Most egyesével be kell őket linkelni! Méghozzá nem is akárhogyan. kattints rá a képre, majd a link beszúrása gombra, és a "source" mezőbe az alábbit írd be: "/#googtrans/hu/**" ahol a ** helyére az adott nyelv kétjegyű kódját kell írni (fenti táblázat!) Itt egy példa, mondjuk franciául: "forum.ucoz.hu/#googtrans/hu/fr" És ezt az összes képen meg kell ismételned! De hidd el, a végeredmény remek lesz!
Ja, és még az is fontos infó, hogy a nyelv váltáskor átugrik a főoldalra, bármely oldaladon is váltasz nyelvet!
Sok sikert smile

Az információ a uCorner (volt uCoz Kuckó) oldaláról származik. Szerzője DaveedBrown.

Csatolmányok: flag.zip (25.8 Kb)

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote