Üzenet # 1 | 12:12
Üdv! Ebben a rövid összefoglalóban szeretném bemutatni a uCoz Biztonsági Másolat funkcióját! A uCoz rendszer kétféle biztonsági-másolat lehetőséget kínál nekünk: az első a biztonsági másolat a teljes honlapról, a második a biztonsági másolat csak a sablonokról. Ebben a cikkben mindkettőről említést teszek.


1. Biztonsági másolat a teljes honlapról

Ezt a biztonsági másolat lehetőséget a vezérlőpult főoldalán érhetjük el a Biztonsági másolat (backup) linkre kattintva:


A teljes honlap tartalmáról, anyagáról csak - szerveridő szerint 00 óra és 09 óra - 22 óra és 07 óra között (magyarországi idő szerint) hozhatunk létre biztonsági másolatot. Ezért többé kevésbé a következő üzenetet pillanthatjuk meg:


Egyszerre csak egy ilyen biztonsági másolatot hozhatunk létre. Ehhez csupán ki kell töltenünk az oldalon megjelenő mezőket a fent említett időpontban.

Miután létrehoztunk a biztonsági másolatot, hasonlót fogunk látni az oldalon:


A Visszaállítás linkre kattintva töröljük a honlap jelenlegi beállításait a lementettekre lecserélve, a Törlés gombbal pedig törölhetjük a biztonsági másolat ZIP archívumát.

Pár fontos tudnivaló a biztonsági másolatokról:
  • Amennyiben van már biztonsági másolatod, azt feltöltheted FTP-vel a fő könyvtárba. A biztonsági másolatot tartalmazó fájlt el kell nevezni.: _bk_barmilyen_betuk.zip
  • A biztonsági másolatba kerülnek a meglévő modulok adatai, illetve a feltöltött fájlok is.
  • A biztonsági másolatba nem kerülnek bele a modulok és sablonok beállításai (sablonok mentései), a modul statisztikai adatai "Statisztika", a felhasználók személyes üzenetei.
  • Biztonsági másolatot nem lehet gyakrabban létrehozni, mint hetente egyszer.
  • Miután létrehoztál egy biztonsági másolatot, annak mérete hozzáadódik az eddig elhasznált tárhelyhez, ezért, amennyiben a honlapod a felhasználható tárhely 50%át elfoglalja, és a biztonsági másolattal együtt eléri a felhasználható tárhely méretét, ebben az esetben nem tudod tovább bővíteni honlapod. Ilyen helyzetekben javasoljuk, hogy a biztonsági másolatot töltsd le a saját gépedre, a szerveren pedig töröld azt.
  • Amennyiben tapasztalt felhasználó vagy és betartod a biztonsági szabályokat (senkivel nem közlöd felhasználói jelszavad, a saját menübe csak a saját gépéről lépsz be, leveleid POP3 protokoll használatával kezeled, stb.), akkor nincs szükséged arra, hogy biztonsági másolatot készíts.


2. Sablonok biztonsági másolata

Ezt az opciót a Külalak szerkesztése oldal jobb felső sarkában található Sablonok biztonsági másolata linkre való kattintással érhetjük el.


A megjelenő oldalon a lementett biztonsági másolatok találhatóak, ha azok egyáltalán léteznek.
Ha még nem hoztunk létre biztonsági másolatot, akkor kattintsunk a Biztonsági másolat létrehozása gombra. A rendszer automatikusan készít biztonsági másolatot az összes sablonról.

Jegyzetek:
  • Összesen 20 biztonsági másolatot hozhatunk létre.
  • A biztonsági másolatok dátum szerint vannak helyezve növekvő sorrendben (a legrégibbtől a legutóbbi fele).



Kiegészítő információ: Teljes biztonsági másolat létrehozása

1. Menjünk a Vezérlőpult » Biztonsági másolatok elemére.
2. Válasszuk ki a kívánt biztonsági másolatot:
  • Csak az adatbázisok mentése - Amennyiben a modulok anyagairól szeretnénk másolatot készíteni.
  • Csak a feltöltött fájlok mentése - Amennyiben csak a fájlkezelő tartalmát szeretnénk lementeni.
  • Összes mentése - Amennyiben a honlap teljes egészéről mentést akarunk készíteni.

3. Kattintsunk a Biztonsági másolat létrehozása gombra, majd várjunk egy picit.



A teljes honlap biztonsági másolata nem tartalmazza a sablonok biztonsági másolatát. Ezt külön kell lementenünk.
Csatolmányok: 3850202.png (8.7 Kb) · 0110638.png (4.0 Kb) · 8304795.png (4.2 Kb) · 7562234.png (9.2 Kb) · 4436835.png (6.5 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.