A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: remus  
uCoz közösség » Kiegészítő szolgáltatások » A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói » Hogyan illesszünk html oldalba MS Office dokumentumokat (Excel, Word, stb.)
Hogyan illesszünk html oldalba MS Office dokumentumokat
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 1 | 12:39
Hogyan lehet egy excel dokumentumot megjelentetni pl. a fő oldalon, nem csak link formájában?

Office dokumentumokat

Code
<IFRAME>
segítségével lehet beilleszteni a honlapunkra. Meg kell adni a dokumentum elérési útját és az iframe méreteit. Amennyiben nem lesznek megadva a méretek, akkor a dokumentum teljes egészében valószínűleg az egész képernyőt elfoglalja.

Html oldalba Microsoft Word dokumentumot a következőképpen tudunk beilleszteni:

Code
<iframe src="document.doc" width=200 height=500>

Hasonlóképpen Microsoft Excel dokumentum esetében:

Code
<iframe src="table.xls" width=200 height=500>

Ez abban az esetben előnyös, ha gyakran változó dokumentumról van szó, és nehézkes állandóan html formátumra konvertálni. A dokumentum helyére a "..." a dokumentum url címét kell beírni.
Ugyanígy lehetséges nem csak dokumentumok, de képek beillesztése is, ebben az esetben az url címben a kép url címét kell beírni. Ha a kép változik, de a kép fájlneve állandó, ebben az esetben mindig az éppen aktuális kép fog megjelenni.


Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 2 | 20:34
Attila!
Kipróbáltam a fent említett példát és igen csúnya bug-osodást tapasztaltam, emellett nem is jelenítette meg a beillesztett .doc fájlt.
A megjeleníteni kívánt fájl a uCoz honlapom "docs" mappájában található. Ezen kívül akárhányszor módosítottam, megtekintettem a cikket, minden esetben a letöltés ablak jelent meg. Valamit rosszul értelmezek a kóddal kapcsolatban? :-O
A Bug akkor keletkezett, amikor a honlap aljára tekertem. Ekkor a fenti kód által befoglalt területen megjelent az Admin sáv egy részlete.
Viszont ez azonnal eltűnik, amint egy másik ablakot nyitok. Leírom mire gondolok.
Amikor a Bug megjelent, azonnal készítettem egy képet egy képlopó program segítségével. Ez a program a fényképezés után megnyit egy ablakot, melyben a készített képpel lehet mindenfélét csinálni. A lényeg, amikor visszaléptem a Bug-os oldalhoz, a Bug már nem volt sehol.
Kérdés: ez most csak nálam fordul elő, vagy megeshet más látogatónál is?
Azért készítettem egy képet...
http://torrenthd.ucoz.hu/pics2/2009-12-25_203243.jpg
Az üzenetet szerkesztette raziel70 - Péntek, 2009.12.25, 20:34
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 3 | 22:25
Ennek a funkció-nak a működése függ a böngésző verziójától és típusától. Itt van egy példa arra, hogy működik: http://interakcio.ucoz.com/index/szamolas/0-20
ebben az esetben nálam IE böngészőben rendesen megjelenik az excel táblázat az FF pedig le akarja tölteni.

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 4 | 12:46
Megnyitottam a fent említett linket és valóban, letöltés lett a vége. A táblázat meg sem jelent, csak egy üres mező.
Én FF 3,5 verziót használok, IE nincs is a gépemen, így azzal sajnos nem tudom megnézni.
Akkor ezek szerint nem minden uCoz funkció működik FF böngészővel...
Köszi a választ! smile

Kijavítanám a kompatiilitással kapcsolatos megjegyzésemet! Eszembe jutott, hogy a GoogleChrome is telepítve van a gépemre. Kipróbáltam abban is a linket, de az eredmény ugyanaz, mint FF esetében.

Az üzenetet szerkesztette raziel70 - Szombat, 2009.12.26, 12:49
Radar
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 5 | 18:10
Szia Attila!

ÉLETET MENTETTÉL!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon nagyon köszi a segítséget mindenért, de főleg itt a "hajrában" az ötletért. Nekem ez eszembe sem jutott volna, kezdő webszerkesztő létemre!

Nagy vagy, a segítségeddel végre tökéletesíthetem a honlapomat!

Köszönet, és a hálám üldözzön!!!!!!!! respect thumb

Üdv, Radar

emar53
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 6 | 00:06
Üdv!

Nekem is olyan problémám lenne, hogy van egy excel táblázatom, amit szeretnék betenni az oldalamra, de mivel rengeteg adatot tartalmaz, kb 2000*4 cella, ezért nem tudom beilleszteni a 60ezres karakter korlát miatt. Főleg, hogyha még formázva is szeretném. Már egy megoldást találtam, hogy a táblázatot átkonvertáltam html-be, és felraktam egy másik oldalra és ezután azt ágyaztam be. Csak sajnos a másik oldallal folyton gondok vannak, vagy nem hozza be, vagy később rakja fel az adatokat, stb...

Van erre valami megoldás az Ucoz berkein belül, hogy ilyen sok adatot tartalmazó táblázatot megjelenítsen az oldal? Vagy csak 3. fél segítségével oldható meg ez a probléma? Előre is köszönöm a választ!
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 7 | 17:21
emar53, az exel-t Google drive-ra, ms skydrive-ra tedd fel, azok adnak kódot, amit betehetsz az oldalra!
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
moray
Üzenetek: 7
Hírnév: 0

Üzenet # 8 | 14:47
Sziasztok!

Egy excel táblázatot szeretnék beilleszteni a honlapba, amely celláiba a regisztrált tagok tudnak írni. Valójában egy kívánság lista lenne, ha teljesült a kívánság, akkor egy rádió gomb, vagy kis kocka pipálva vagy X lenne jelölve, ha teljesült, ill ha nem teljesült még a kérés.
pl. ilyesmire gondolok..

sor szerző könyv címe igen nem
1. ide lehet irni ide lehet irni x
2.
3.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 9 | 16:12
moray, attól tartok ez PHP nélkül nem lehetséges.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
moray
Üzenetek: 7
Hírnév: 0

Üzenet # 10 | 16:23
Köszi bigblog! Tudsz ebben segíteni?
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 11 | 16:25
moray, a PHP fizetéses szolgáltatás, ami az Optimális, Üzleti és Maximum csomagokban érhető el. A uCoz ügyfélszolgálata nem képes támogatást nyújtani egyéni szkriptekkel kapcsolatban. Ehhez igénybe veheted egy külső tapasztalt fejlesztő segítségét.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
moray
Üzenetek: 7
Hírnév: 0

Üzenet # 12 | 16:30
Értem..Már van egy Optimális fizetési csomagom. Akkor egy külső fejlesztő segítségét kell kérnem...Köszönöm a választ.
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 13 | 16:53
Hello moray,

Excel formátumhoz ragaszkodsz? Legegyszerűbben és legfelhasználóbarátabban egy uCoz modul átalakításával lehetne megoldani, ami egyrészt az Excel-nél egyszerűbben megvalósítható, másrészt beépítetten tartalmaz egy jogosultság-kezelőt, harmadrészt felhasználóbarátabb, negyedrészt több funkciót is meg lehet benne valósítani, ha esetleg később felmerül más is. Illetve uCoz-on nem tudom, hogy be lehetne-e üzemelni, de PHPExcel segítségével akár az aktuális adatokról automatikusan lehetne csinálni letölthető xls-t is, ha mindenféleképpen szükséges.
Javaslom küld el nekem privát üzenetben, hogy konkrétan milyen megoldást szeretnél (ki, mit, mivel, hol, hogyan, mit csinálhat), és akkor segítek összefoglalni minnél több lehetőségeket, amik segítségével megvalósítható. wink

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
moray
Üzenetek: 7
Hírnév: 0

Üzenet # 14 | 16:59
Szia vmarci21,

Nos, nem ragaszkodom tulajdonképen az excel táblázathoz. Bármi megoldásra hajlandó vagyok, ami müködőképes. Rendben, akkor írok egy Pm-et...köszönöm a gyors választ..:)
uCoz közösség » Kiegészítő szolgáltatások » A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói » Hogyan illesszünk html oldalba MS Office dokumentumokat (Excel, Word, stb.)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: