Üzenet # 1 | 22:19
A "Barátomnak ajánlom" funkció értesítési űrlapok létrehozására szolgál, melyek segítségével a látogatók javasolhatják a megtetszett anyagokat, vagy oldalakat saját ismerőseiknek és barátaiknak egyszerűen, csak megadva az e-mail címüket.


Hogyan aktiválhatom?


Alapból ez nincsen aktiválva a honlapokon... Viszont könnyen aktiválhatjuk! Csak kattintsunk az Eszközök menü Ajánld egy barátodnak menüpontjára! A megjelenő menüben kattintsunk jobbra fent az Űrlap létrehozása gombra!


Űrlap létrehozása


A következőket láthatjuk az Űrlap létrehozása gomb megnyomásakor:  • Űrlap megnevezése: Adjunk meg egy informatív nevet az űrlap számára.
  • Gombfelirat: Az ajánlást előhívó uCoz ablak gombjának a felirata (value). Ez lesz a megjelenő uCoz Ablak címe is.
  • A levél címe: Az e-mail üzenet tárgya... Az Érdekes anyagot nem ajánlom használni, mert az e-mail szolgáltatók többsége ezt levélszemétként tekinti. Módosíthatjuk bármire!
  • Egyedi mezők: kiválaszthatjuk, mely mezőket használjuk az űrlapon.
  • Levélsablon: a levél sablonja... Nem ajánlom megváltoztatni, de azért elmondom a változókat: $NAME_TO$ - címzett neve; $NAME_FROM$ - küldő neve; $ENTRY_URL$ - az az anyag, ahonnét a gomb származik; $COMMENT$ - a felhasználó hozzászólása/üzenete; $DATE$, $TIME$ - dátum/idő.


Mit tegyek ezután?


Miután elmentettük a változtatásokat, másoljuk ki a jobb oldalon található kódot:A kimásolt kódot bárhová illeszthetjük (pl.: Főoldalra, blokkba, sablonba stb).


Eredmény
Mit kap majd a címzett?Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.