Üzenet # 1 | 12:05
Általános tájékoztató a Kérdőívek modulhoz
Hogyan helyezhetek el egy kérdőívet a honlapomra?

Amennyiben nem telepítetted a Kérdések modult, lépj be a Vezérlőpultba, majd a jobb oldalon található modul lista Inaktív fülére történő kattintás után kattints a Kérdések elemre, majd a Modul aktiválása gombra. Aktiválás után a szavazás blokk automatikusan megjelenik az oldaladon, de ha máshol szeretnéd megjeleníteni, a $POLL$ kódot kell használnod.

Hogyan hozhatok létre egy új kérdőívet?

A modul telepítése után lehetőséged lesz új kérdőívek létrehozására. Ehhez csak menj a Vezérlőpult » Kérdések » Kérdőívek vezérlése » Kérdőív hozzáadása (a jobb felső sarokban megjelenő gomb).

Kérdőív létrehozásakor megadhatsz 15 lehetséges választ (nem többet), és a következő dolgokat is meg tudod tenni:

A kérdőív megjelenítési stílusának/típusának megváltoztatása:Kérdőív kezdeti és befejezési dátuma:A kérdőív szavazati gombjának megjelenítési szövege:
A gomb alapértelmezett szövege Válasz, de ezt bármire le lehet cserélni.

Szavazati joggal rendelkező csoportok:
Azon csoportok listája, akik rendelkeznek szavazati joggal - tehát azok a csoportok, akik szavazni tudnak a kérdőívben.

Aktív kérdőív:
Ezt bejelölve természetesen aktív lesz a kérdőív, így a honlap látogatói (a fentebb kiválasztott csoportokhoz tartozó személyek) szavazni tudnak a kérdőívben.

Ha több kérdőívet adsz hozzá, a kérdőívek területén (ahol a $POLL$ kód található) véletlenszerűen lesznek felsorolva a kérdések. Ha csak egy kérdőívet szeretnél, használd a $POLLC_1$ kódot - a pirossal jelölt szám a kérdőív ID-ja, amit a Kérdőívek vezérlésének oldalán találhatsz meg:

Egyéb funkciók:
- Kérdőív eredményeinek megtekintése
- Kérdőív szerkesztése
- Kérdőív végleges törlése


Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Hozzáadhatok 15-nél több válaszlehetőséget?
Nem. 15 a maximum.


Hány kérdőívet hozhatok létre?
A létrehozott kérdőívek maximális száma 100.


Lehetséges a kérdőívek véletlenszerű megjelenítése?
Igen. Mindig, amikor új kérdőívet hozol létre, az azonnal a kérdőívek listájához lesz hozzáadva. Amennyiben csak egy kérdőívet szeretnél hozzáadni, kövesd a fentebb leírt útmutatásokat.


Miért nem látom a kérdőívemet?

- Ellenőrizd, hogy aktiválva van-e.

- Bizonyosodj meg arról, hogy a kérdőív megjelenítésének kezdeti dátuma nem haladja meg a jelenlegi dátumot. A jövőben aktiválásra kerülő kérdőívek nem jelennek meg az oldalon.


Modul beállításai
Timeout (napokban): A timeout funkció megvéd az igazságtalan emberek újabb, ismételt szavazataitól. A kérdőíveknél történő válaszadáskor az IP-cím küldi a választ, nem a számítógép. Így még egy másik számítógépről sem lehet újra szavazni.

Értesítések aktiválása: Az opció bejelölésével minden új szavazatnál egy e-mail értesítést fogsz kapni.

A kérdőívek automatikus archiválása: Az opció segítségével egy ablakban meg lehet tekinteni az összes létrehozott kérdőív szavazati állapotát.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.