Üzenet # 1 | 21:16
Nyomd meg a CTRL + F billentyűket a válaszok megtalálásához.



ELRENDEZÉS

Szeretném ha az egyik kategória anyagai megtekintések szerint, egy másik kategória anyagai pedig betűrendes sorrendben legyenek megjelenítve. Megvalósítható ez?

Minden elrendezés saját URL-el rendelkezik. Elsősorban inaktiváld az Ajax-ot az Általános beállításoknál, majd menj a kívánt kategóriára, kattints az elrendezési linkre és a címsávban megkapod az ahhoz az elrendezési módszerhez kapcsolódó linket. Ezután a kategória-menüt manuálisan - nem a $CATEGORIES$ kód használatával - kell elkészíteni: létrehozod az elrendezési módhoz megfelelő kategória-linkeket. Ebben az esetben viszont nem lehet megjeleníteni az anyagok számát a kategória mellett.

Aktiváltam az anyagok elrendezésének opcióját a Cikkek katalógusa modul beállításainál, de amikor a katalógus oldalához megyek, nem jelenik meg az elrendezési mód-választó. Miért?

Lehet, hogy részegységet nézel. Az anyagokat csak egy kategórián belül lehet elrendezni.

A felhasználói elrendezésben megtalálható a listában található anyag-sorszám kiválasztásának lehetősége, de csak 1-től 30-ig. Mit kell tennem akkor, ha a 31., 32., ... 40. anyagot kell hozzáadnom a végére?

Jegyezd meg, hogy KETTŐ mindig a HÁROM előtt van és annyi KETTEST tudsz hozzáadni, ahányra szükséged van, pl.: 2, 3, 4, 4, 4, 5, 6, 6, 7.


RSS

Az RSS importáló használatakor csak a cím és a rövid leírás kerül importálásra, maga az anyagok pedig nem. Lehetséges a teljes anyag importálása, mármint az anyaglétrehozás folyamatának automatizálását mások anyagainak felhasználásával?

Bármelyik honlap oldalának tartalmát a Távoli kód importálásával tudod megjeleníteni, de a weboldal tartalmi bővítésének folyamatát más weboldalak tartalmainak automatizálásával nem lehet megvalósítani úgy technikai mint etikai okokból.


TOP LETÖLTÉSEK

Hogyan hozhatok létre egy listát a legletöltöttebb fájlokról?

A Külalak vezérlésében megtalálható a toplista felé vezető link kódja - $TOP_NEW_URL$ stb. Használd ezeket.

A katalógusom 107 fájlt tartalmaz, de a toplistában csak 50 jelenik meg. Miért?

Mivel ez egy TOPLISTA - ez a modul beállításaiban kerül korlátozásra.


KÉPERNYŐKÉPEK

Leellenőrizhetem a fájllal együtt feltöltött képernyőkép eredeti méretét? Amennyiben ez 400x400 pixelnél nagyobb, a rendszer vagy nem tölti fel, vagy csökkenti a méretét.

A korlátozás a fájlméret alapján történik. Amennyiben ez nem elegendő, próbáld meg a lineáris méretek korlátozásának módszerét egy szkripttel.

Hogyan adhatok hozzá egy képernyőképet és nem egy linket amely a feltöltött fájlra mutat?

A sablon szerkesztésénél módosítsd a linket képpé.


EGY KATALÓGUS BEJEGYZÉSEI

Lehet egy filmet két katalógusba helyezni ugyanabban az időben, mint például: "műfaj" és "betűrendes sorrend"?

Nem


MÁSODLAGOS KATALÓGUS

Lehetséges több cikk-katalógust létrehozni?

Igen. A honlap menüben nem a katalógus linkjeit kell megadni, hanem a különböző csoportokét. Ebben az esetben a katalóguson belüli csoport lesz a második katalógus. Emellett személyre szabhatod a Honlap katalógust, a Fájl katalógust vagy a Hirdetőtáblát is, és ezeket átalakíthatod azzá, amire neked kellenek. A modul elnevezése relatív, egyébként azt csinálsz belőlük, amit akarsz.


KARAKTEREK SZÁMA

Lehet növelni a karakterek számát a rövid leírásban?

Létrehozhatsz egy HTML fájlt, melyet a szükséges információkkal töltesz ki, melyet feltöltesz a Fájlkezelőbe és a rövid leírásban megjeleníted az iframe kóddal:
Kód
<iframe src="OLDAL_URL_CÍME" height="" width="" scrolling="" frameborder="none" border="0"></iframe>

Ezzel a módszerrel több információt jeleníthetsz meg a rövid leírásban.


ÜZENETEK MEGJELENÉSE

Hogyan törölhetem a "Hozzáadta: " szöveget?

Módosítsd az üzenet sablonját. Egyébként aktiválhatod ezt az opciót a modul beállításainál.


ELŐ-MODERÁLÁS

Miután egy felhasználó hozzád egy bejegyzést megjelenik a "link nem inaktív" ablak. Az adminisztrátor aktiválta azt az opciót, hogy a bejegyzés csak a moderátor ellenőrzése után legyen látható. A moderátor viszont nem tudja aktiválni az anyagot. Mit tehetek?

Amennyiben egy moderátor nem tudja aktiválni az anyagot (ugyanazokkal a jogokkal rendelkezve, mint az adminisztrátor), akkor számára nem engedélyezett ez a művelet. Rendeld hozzá egy másik adminisztrátorhoz.

Egy felhasználó által hozzáadott anyag a Vezérlőpultból való előmoderálás után megjelenik a weboldalon. Lehetséges az előmoderált anyagok azonnali megjelenítése a weboldalon?

Egyik CMS sem, még a fizetősek sem adják meg azt a lehetőséget, hogy az információkat közvetlenül a weboldalról lehessen adminisztrálni. Mindennek van egy szigorú határvonala - egy weboldal a felhasználóké, a vezérlőpult az adminisztrátoroké. Mi megadjuk az anyagok módosításának lehetőségét a weboldalról a modulokon keresztül, melyek gyakran frissítésre kerülnek.


KERESÉS

Észrevettem, hogy a kereső csak a címekben keres, a leírásokban nem. Hogyan javíthatom ezt?

Amikor 1000-nél több anyag lesz a katalógusban, akkor a rövid leírásban is fog keresni.


SZŰRŐK

Hogy dolgozhatok a szűrőkkel? Nem világos, hogy kell kitölteni, és használni őket.

A szűrő szükséges szavakkal történő kitöltéséhez válassz ki egy bejegyzést, és a filter mező kódját illeszd be a sablonba. Aztán válassz ki egy értéket az oldalon, és a szerint rendezed a bejegyzéseket. A szűrő gyakorlatilag egy kiegészítő hierarchia szintet szolgáltat.


ÉRTÉKELÉS

Szeretném, ha nem 5-ös skálán lenne az értékelés, hanem százalékokban, pl.: 1%-tól 100%-ig. Lehetséges ez?

Csak öt értékelés van és kevés az esélye annak, hogy lesz több változat.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.